Farnese - Fantini Cerasuolo D´Abruzzo DOC 2023

Spar 50%

Spar 50% på Årets bedste Italienske Rosé-kup fra stjernevingård!

95 point
Luca Maroni

Great Value
Ultimate Wine Challenge

Spar 50% på Årets bedste Italienske Rosé-kup: Sidste gang blev den revet væk på få timer, så vent ikke for længe med at slå til!

Vi kan ikke få nok af Farnese og deres fantastiske kvalitetsvine. Vi har i lang tid prøvet at få fat i deres flotte Rosé-vin, som passer perfekt til den danske sommer. Den er svær at få fat i, men vi var heldige og fik fingrene i et meget begrænset parti af denne fantastiske sommer-vin.

Der er tale om en Farnese - Fantini Cerasuolo D´Abruzzo, som smager himmelsk og det faktum, at vi kan sælge den til en vanvittig lav pris gør det hele bare lidt sjovere. Køb før den er væk igen.

Luca Maroni er enig med os i at der er tale om en kvalitatsvin og giver denne flotte Rosé hele 95 point. Til prisen er det overvældende og en vin af denne kvalitet skulle koste det dobbelte. Hvad mere kan man ønske sig på en god dansk sommerdag?

Lad ikke denne vin gå din næse forbi.

Køb nu til kun 64,95 kr.!

Del vinen på
64,95 kr. v/6
129,95 kr. v/1 stk


Fri fragt ved køb over 499 kr. fra Høj Larsen Vinimport

Forhandler

Fakta

Druer 100% Montepulciano
Vingård Farnese Vini
Område Ortona i Abruzzo
Land Italien
Årgang 2023
Alkohol 12,5%
Drikkes bedst Nu og 2 år frem
Lagring På ståltanke i 3-5 månederDenne rosé kommer fra markerne i distriktet Ortona, i Abruzzo. Markerne ligger omkring hovedgården hvor al distribution er samlet.

Klimaet i Abruzzo er særdeles velegnet til at dyrke vin. Placeringen i midten af Italien, giver kombinationen af det nordlige og midterste Italien´s frugtbarhed, og syden intense saft og kraft i druerne.

Man kan se endeløse rækker af vinstokke strække sig ned af bjergsiden på bjerget Majella. Fra de mere højtliggende områder, helt ned til kysten. Eksponeringen fra solen og de milde havvinde giver et fantastisk mikroklima, som resulterer i druer der gror og aldres formidabelt. Vinen her er lavet på den elegante Montepulciano-drue. Også kendt fra Farnese´s goderødvine.

Straks efter høsten, presses druerne. Man bruger herefter en produktionsteknik hvor mosten fra druerne, løber frit til tanken. Ingen pumper bruges, for på den måde at opnå en mere nænsom behandling af vinen.

Den første maceration foretages på ca. 6 timer sammen med skind fra druerne, for at får den rette farve og dybde. Gæringen herefter foretages over en god lang proces ved 12 grader i 15 dage. Efterfølgende lagring på ståltanke i 3-5 måneder. Alt håndtering af mosten foregår i et miljø uden lit, for at bevare flest mulige aromaer i vinen

En flot lyserød farve kombineret med en lækker og intens frugtig næse, med en noter af jordbær og andre røde bære. Vinen har en medium krop og blød, rund og intens smag. Lang fin eftersmag. God balance og meget drikkevenlig. En rigtig lækker rosévin fra en absolut topproducent.

En rigtig god sommervin som kan drikkes til lyst kød, fisk, skaldyr samt selvfølgelig som et godt glas i solen.

Fantini Group Farnese

Fantini Group Farnese er kåret som årets italienske vinproducent 2016, 2017, 2019 og 2020

Fantini Group Farnese er, i forhold til branchen, en relativ ung virksomhed (startet i 1994). Til trods for dette er man meget ambitiøs, og med sit meget høje kvalitetsniveau eksporterer man nu til 74 lande og har en produktion på mere end 20 millioner flasker.

Fantini Group Farnese ligger i byen Ortona i regionen Abruzzo.  Navnet Farnese har været forbundet med byen siden 1538 hvor en prins ved navn Farnese, byggede det smukke ”Palazzo Farnese” hvor han trak sig tilbage og levede med en Østrigsk prinsesse.

Siden Fantini Group Farnesestartede i Abruzzo, har man efterfølgende udvidet til også at dække regionerne Campagnien, Sicilien, Basilicata og Apulien. På de relativ få år man har eksisteret, er man blevet den førende vinproducent i Syditalien, og producenten med flest præmieringer og flotte imponerende anmeldelser. Ikke bare i det sydlige Italien, men i hele Italien.Se flere vine fra Fantini Group Farnese

Flere vine fra Høj Larsen Vinimport


Forhandlere