Ponte Lungo – Curioso Grand’ Edizione 2019

Spar 47%

Suveræn særudgave af stor-hittet Curioso med 99/99 point!

99 point
Luca Maroni

95 point
Barego' mad

4,0 stjerner
Vivino

Baregomad

Ponte Lungo - Curioso Grand' Edizione 2019 er en suveræn særudgave af Curioso!

Curioso Grand' Edizione er særudgaven af Danmarks måske mest populære vin - Curioso - og fik Luca Maroni til at ringe så højt med klokkken, at den revnede.
Vinen fik nemlig de maksimale 99 point!

I det absolutte topår 2019 håndplukkede man de helt fejlfrie og bedst modnede drueklaser. Ved at give Grand' Edizione en længere lagring på små franske egefade, opnåede vinmageren det perfekt resultat; nemlig, en grandiøs supertoscaner, der smagsmæssigt føles som at få en bamsekrammer af sin vin.

Pontelungo har specialiseret sig i at lave runde, solmodne vine med masser af krop og god sødme.

I superhittet Curioso opnås det ved at tørre en del af Sangiovese-druerne, præcis som det kendes fra f.eks. Amarone.

Det lyder ikke særligt toscansk, og - indrømmet - det er også en ret atypisk stil for Toscana. Men det virker!

Stilen minder mest af alt om en rigtig god Ripasso, men med endnu mere frugt og et hint af den særlige Sangiovese-velsmag, som kun opnås i Toscana.

Køb nu til super lav pris!

Del vinen på
79,00 kr. v/6
149,00 kr. v/1 stk


Fri fragt ved køb over 699 kr. fra Gallovini

Forhandler

Fakta

Druer Cabernet Sauvignon, Merlot og Sangiovese
Vingård Ponte Lungo
Område Toscana
Land Italien
Årgang 2019
Alkohol 14%
Drikkes bedst Nu og 3 år fremStilen i Curioso Grand' Edizione er genkendelig fra Curioso, men særudgaven er en langt mere maskulin vin.

Ville du drikke Curioso i hverdagene, så er Curioso Grand' Edizione til stegen i weekenden, når det hele lige skal have et nøk ekstra. Druerne til Curioso Grand' Edizione er hentet fra ældre vinstokke. Det giver mere frugt og mere tannnin og gør, at vinen bedre matcher de kraftige og gerne fede kødretter.

Italienske rødvine fremstillet af tørrede eller sent høstede druer (som Curioso Grand' Edizione), vinder mere og mere frem. Grunden til dette skal findes i, at mange af de blå italienske druesorter er meget syreholdige. For mange vinnydere kan det give en fornemmelse af at munden strammer sig sammen. Når man i stedet tørrer druerne eller høster dem senere end sædvanligvis, så afrundes den ellers så fremtrædende syre og vinens frugt får et større spillerum at udfolde sig i. Resultatet er bløde, runde vine med en lang og blød eftersmag. Til prisen er den ganske enkelt et formidabelt køb!

Pontelungos holdning til god vin er, at alt for mange producenter sætter en dyd i at bruge gamle principper for at opnå gamle resultater - istedet for 100% at fokusere på at lave et velsmagende glas vin.

Ponte Lungo

Pontelungo forsøger med sine vine - at gå i en anden retning, end de fleste andre italienske producenter. Mikroproducenterne i Italien forsøger ofte at ramme den samme klassiske stil, som deres forfædre har frembragt og afholdt i generationer. 

Pontelungo ser sig derimod overhovedet ikke tilbage, men forsøger tværtimod at ramme en moderne, ekstremt frugtrig stil, som en stor procentdel af vinpublikummet efterspørger, men har svært ved at finde.

​Pontelungo har i årevis arbejdet for at opnå fyldigere og mere frugtrige vine, end de ellers så ranke toscanske madvine. Resultatet er blevet bedre år for år.Se flere vine fra Ponte Lungo

95 point og 6/6 stjerner fra Barego'mad
"I modsætning til Curioso har Grand’ Edizione fået tilføjet lidt Cabernet Sauvignon, som faktisk klæder denne vin rigtig godt. Der er mere af det hele, men fremfor alt har den mere rygrad, bid og dybde – den oser af maskulinitet, og gør den yderst velegnet til kraftfulde fede kødretter, og som facettefyldt sofahyggevin...her er der skruet op for alle parametre. Det er budgetvenlig drikkeglæde i første parket."

4,0 stjerner på Vivino (2000+ bedømmelser)
"Meget balanceret vin. Er rigtig god til rød kød. Dejlig smag af frugt og har en tør sødme som få."

Flere vine fra Gallovini


Forhandlere