Frankland Estate - Chicken Shit Chardonnay 2021
v/6 stk. 149,00 kr. v/1 stk
Vi har et lille restparti af dette brag af en 6-stjernet Primitivo fra Puglien til ekstra lav pris!
Den er ikke så bamsesød som mange af de vine, som kommer fra denne italienske region. Så hvis du er til dejlige traditionelle italienske vine, er dette bestemt en vin til dig!
Vinen kommer fra vingården San Marco, som er ejet af Umberto Notarnicola vinbonde med rødder langt tilbage i Puglien samt Bruno Violo vinexpert fra Piemonte.
Vingården fik sin start i 1986, hvor man fra starten ønskede at lave klassiske vine for området. Arbejdsgrundlaget bag San Marco`s vine er lokale druer, og lysten til på en gang at drive en stolt tradition videre,
Vinen til denne vin hentes fra fritstående vinstokke, der dyrkes efter det klassiske syditalienske pergola-princip, samt mere moderne anlagte vinmarker.
Vinen har en flot duft af kirsebær, chokolade, tobak og læder. Smagen er mundfyldende og saftig, med let struktur, hvor der alligevel gemmer sig en masse smagskomponenter. Flot eftersmag der pirrer tungen længe med varme krydderier.
En fremragende vin til ekstra lav pris!
Primitovi druerne til denne vin kommer fra Manduria i den sydlige del af Puglia. Sorten menes at være forfader til Californiens Zinfandel, – de to druesorter har identisk DNA. Produktionen af Primitivo foregår hos San Marco efter en antik opskrift.
Flot duft af kirsebær, chokolade, tobak og læder. Smagen er mundfyldende og saftig, med let struktur, hvor der alligevel gemmer sig en masse smagskomponenter. Flot eftersmag der pirrer tungen længe med varme krydderier. En fremragende vin til fjerkræ.
Vinen skal have en let oxyderet tone, af den slags hvor vinen begynder at dufte af læder og tobak.
Vinen har gode tanniner, god frugt og en lang eftersmag. Udpræget madvin.
Passo Dopo Passo bliver lavet af San Marco, som er ejet af Umberto Notarnicola vinbonde med rødder langt tilbage i Puglien samt Bruno Violo vinexpert fra Piemonte.
Vingården fik sin start i 1986, hvor man fra starten ønskede at lave klassiske vine for området. Arbejdsgrundlaget bag San Marco`s vine er lokale druer, og lysten til på en gang at drive en stolt tradition videre, men samtidig forsøge at gå nye veje og indføre ny teknologi.
Firmaets vine hentes fra vinstokke der vokser fritstående, fra vinstokke der dyrkes efter det klassiske syditalienske pergola-princip, samt mere moderne anlagte vinmarker.
6/6 stjerner fra Erik Mortensen
"Vingården er aldersmæssig ung og blev først startet i 1986. Ejerne er den apuliske vinbonde Umberto Notarnicola og den piemontiske vinekspert Bruno Viola. De fandt sammen med det formål for øje at lave klassisk vin fra den italienske støvlehæl, som var kommet under kommercielt pres fra internationale producenter, som omdøbte den lokale Primitivo-drues navn til det amerikanske Zinfandel. Deres projekt er lykkedes perfekt, og den oprindelig stil er bevaret. Det er en lækker ledsager til andefuglig og koncentreret vin, der holder længe i munden, og som vil være en perfekt ledsager til tørre italienske oste."
5/5 stjerner fra Vinavisen
"En lækker og meget harmonisk rødvin, hvor den dominerende note i både duft og smag er syltede kirsebær. Det er en varm, fyld"