Sibio - Late Bottled Vintage 2017

Spar 34%

Årets vildeste portvinskup - perfekt til vinterens lækkerier!

90 point
Robert Parker

Der er portvin, og så er der portvinens elite!

Sibio-vinene produceres udelukkende på producentens bedste og højest beliggende marker, som giver langt mere kraft og virilitet i portvinene, end man er vant til. Her er ingen flad eller iltet fornemmelse, som man kender fra de billigere portvine.

Late Bottled Vintage - LBV  2017  er en af de mest velsmagende Late Bottled Vintages vi nogensinde er stødt på!

Her er dybde i både farve, duft og smag, og vinen smyger sig langs tungen i ufatteligt lang tid og viser hele tiden nye, frugtige nuancer af den lange, lange smag.

Sibio Late Bottled Vintage er med sin røde og sødmefulde frugt den helt rigtige portvin til småkager og lignende årstidslækkerier.

Den enorme dybde i vinen gør den dog også velegnet til visse kødtyper. Har du lyst til at prøve noget nyt, så vil vinen være et både unikt og lækkert match til vildt - f.eks. dyreryg med kraftig sovs og syltede bær.

Uanset hvordan du vælger at nyde denne lækre portvin, så garanterer vi, at du har fat i cremen af portugisisk vinkunst - endda til en helt fantastisk pris.

Del vinen på
99,00 kr. v/6
149,00 kr. v/1 stk


Fri fragt ved køb over 699 kr. fra Gallovini

Forhandler

Fakta

Druer Touriga Nacional, Touriga Franca, Sousão, Tinta da Barca
Vingård Sibio
Område Duoro
Land Portugal
Årgang 2017
Alkohol 20%
Drikkes bedst Nu og 5 år frem
Lagring 4 år på egefadeLate Bottled Vintage (LBV) er en af de mest populære portvinstyper i Danmark. Denne LBV lagres i 4 år på træfade inden aftapning. Den lange fadlagring afrunder vinen nydeligt, og gør at vinen er drikkeklar umiddelbart efter, den er kommet på flaske.

Sibio LBV hører til i den kraftige ende af de LBV'ere vi ser på markedet. Det er fordi druerne er fundet efter en meget streng selektion fra Companhia Reals bedste og højest beliggende marker, hvor druerne har mere frugtsyre. Denne syre er med at give en friskere og mere levende vin - der ganske enkelt smager bedre.

Sibio

En af verdens største og mest berømte portvinsproducenter, Real Companhia, ejer 5 store estates, hvorfra deres druer høstes.
De 4 første estates har fungeret som populære portvinsbrands i årevis, men man har ikke været klar til at lancere brandet fra det bedste og højest beliggende estate - før nu.
Sibio er omsider blevet en realitet, og selvom kvaliteten ligger en tand højere end koncernens øvrige brands, er prisen overordentlig fornuftig.

Sibios vine er kendetegnet ved større friskhed og virilitet end hovedparten af markedets portvine, og vinene er derfor en fornøjelse at matche med mad - både hovedretter og desserter.Se flere vine fra Sibio

90 point fra Robert Parker:
"The 2016 Síbio Late Bottled Vintage Port is a single-quinta field blend bottled in June 2020. It comes in with 106 grams of residual sugar and a bar-top cork. This doesn't have a lot of finesse, but it has a lot of power and really big fruit laced with chocolate nuances. It fills the mouth nicely. It seems sweeter than statistics would suggest, but it tastes pretty great. Then the power comes out to play as well. This is not always the most nuanced LBV, but it has plenty of everything, and it is a lot of wine for the money. Did I mention how delicious it is? It should hold throughout the decade, maybe more, although that is not the point here." Smagt juli 2021.

Anmeldelser af 2015 årgangen:

95 point og 6/6 stjerner fra Barego'mad
"Síbio laver fantastiske portvine – ikke mindst i forhold til den overbevisende kvalitet de præsterer gang på gang. Vel og mærke uden portugisisk portvinskunst skal koste en formue. Síbio Late Bottled Vintage 2015 er dyb og tæt og byder på en flot frugtdreven koncentration af mørke kirsebær, blåbær, chokolade og sød finsk lakrids. Dette sødmefulde overflødighedshorn af bærfrugter bliver smukt understøttet af en frisk levende syre og afrundende tanniner, som sørger for fokus og styring i den koncentrerede sødmefulde mund, som kulminerer i en flot lakridskrydret finale."

91 point fra Vinbladet
​"Tæt og saftig smag, rig med godt bid og lang eftersmag med mørk frugt, sødmefuld og frisk på samme tid."

6/6 stjerner fra Smag På Vin.
"Det er imponerende så meget god portvin, man får her for under 100 kroner. Sibios LBV 2015 kan kvalitetsmæssigt sagtens lægge arm med markedets mere kendte – og dyre – brands, så hvis man leder efter et sted at spare 50-100 kroner i julemåneden…
God koncentration i aromaen med kirsebær, lakrids, skråtobak og krydderier. Cremet og blød i munden med en frugtsødme med blåbær, kirsebær, der spiller sammen med tør lakrids, kakao og mokka. God længde på eftersmagen. Til kaffen, osten og risalamanden."

 "Rigtig god vin til prisen" fra Vinhulen
"Violet. Dyb og lakridset duft med trænoter og mørke bær. Fin lille sødme supplerer. Smagen er fyldig og sødmefuld med mørke bær, træ, let mint og lakrids. Fast i frugtsyren og god kraft med lette tanniner i finalen, der også byder på ristede noter over i kaffe. Rigtig god til prisen. "

Anbefalet af Vinexpressen
"Tonsvis af livlig og ungdommelig bærfrugt, hvilket er typisk for nyaftappet LBV. Et overflødighedshorn af mørke bær, lidt peber og en bagkant af lakrids lægger sig blidt på tungen, men samtidigt sprutter og spræller den i munden med sin livlige friskhed."
 

Flere vine fra Gallovini


Forhandlere