Tenuta di Argiano - Non Confunditur Toscana 2020

Spar 19%

Supertoscaner fra et af Italiens absolutte bedste Brunello-huse!

93 point
Winescritic

93 point
Mad og Monopolet

92 point
James Suckling

92 point
WineWherever

90 point
Vinous

Non Confunditur Toscana 2020 er et scoop til prisen - så enkelt kan det skrives!

Alt hvad Argiano sætter sit navn på, er bragende godt håndværk og kvalitet af øverste hylde.

Så vil du smage en Super Toscaner med 93 flotte point, så er her en oplagt mulighed til eksta lav pris!

Winescritic.com giver vinen 93 point og det samme gør Mad og Monopolet , som også skriver: "Supertoscaner med Carbernet Sauvignon kan næsten ikke gå galt, vel? Nej, ikke hvis den kommer fra Tenuta di Argiano. I næsen har den duft af modne brombær, kirsebær, skovbund, svampe og et hint af røg. I munden er den tør med høj syre, bløde tanniner og en fin frugtsødme, som gør den helt perfekt til en omgang italienske klassikere."

Del vinen på
109,95 kr. v/6
134,95 kr. v/1 stk


Fri fragt ved køb over 699 kr. fra Philipson Wine

Forhandler

Fakta

Druer 50% Cabernet Sauvignon, 25% Sangiovese, 20% Merlot og 5% Petit Verdot
Vingård Tenuta di Argiano
Område Toscana
Land Italien
Årgang 2020
Alkohol 14%
Drikkes bedst Nu og 2-3 år frem
Lagring 12 måneder på små franske egetræsfadeSupertoscaneren Non Confunditur så dagens lys for første gang i 2002. Vinens latinske navn kan oversættes til "Du skal ikke forveksle". Ordene indgik i våbenskjoldet som tilhørte den magtfulde Gaetani d'Aragona-slægt, som residerede i landsbyen Argiano i middelalderen. Påbudet signalerede, at man ikke skulle forveksle slægtens ætlinge med andre adelige - en Gaetani d'Aragona var nemlig af en særlig støbning. Det er det samme signal, Grevinde Noemi vil sende; Non Confunditur er ikke "bare" en supertoscaner, det er en vin af en bemærkelsesværdig kvalitet. Non Confunditur laves på 40% Sangiovese, 30% Cabernet, 20% Merlot og 10% Syrah, og er fadlagret 12 måneder. Vinen byder på en bouquet af solmoden bærfrugt og nuancer af mokka, tobak og vanilje. Smagen er fast og kødfuld, og eftersmagen er lang og intens.

Tenuta di Argiano

Tenuta di Argiano er et sandt ikon fra Montalcino, slottet er fra 1580 og befinder sig på øverste trin blandt Brunelloproducenter. Ud over Brunello, er Arigiano kendt for at producere supertoscaneren Solengo, udviklet af Dr. Tachis, tildligere chefønolog hos Sassicaia. I en periode var danskeren Hans Vinding-Diers med til at lave vinen som i dag ledes af Bernardino Sani, som har hævet kvalitetsniveauet yderligere. Op til 99P fra James Suckling.Se flere vine fra Tenuta di Argiano

93 point fra Mad & Monopolet
"Supertoscaner med Carbernet Sauvignon kan næsten ikke gå galt, vel? Nej, ikke hvis den kommer fra Tenuta di Argiano. I næsen har den duft af modne brombær, kirsebær, skovbund, svampe og et hint af røg. I munden er den tør med høj syre, bløde tanniner og en fin frugtsødme, som gør den helt perfekt til en omgang italienske klassikere."

92 point fra James Suckling
"Blackberry with some asphalt and black-cherry aromas follow through to a medium body with firm, polished tannins and a crisp and clean finish. Cabernet sauvignon, syrah, merlot and a splash of sangiovese. Drink or hold."

92 point fra WineWherEver - Rasmus Christensen
"Argiano formår at lave vine der apelere bredt. Og det må man også sige at NC gør. Saftig, kødfuld, frisk og levende syre og bløde ungdommelige tanniner man næsten kan tygge sig igennem. En imødekommende vin der oven i købet har potentiale, til at udvikle sig positivt hen over de kommende år."

 

Flere vine fra Philipson Wine


Forhandlere