Weingut Jülg Spätburgunder 2019

Spar 19%

Spätburgunder på vildt højt niveau fra årets nye tyske super-vinmager!

Vinavisen

Dette er en vildt lav pris på en Spätburgunder i denne klasse og som i fremtiden nok ikke kan erhverves til samme pris.

Johannes Jülg blev nemlig i starten af April 2021 optaget i VDP, en forening som rummer alle de bedste producenter i Tyskland.

Fra næste årgang må alle hans vine bære den ikoniske ørn på etiketten og kommer også til at få et nøk opad i pris.

Unge Johannes Jülg blev i 2019 kåret til "Aufsteiger des Jahres" af den respektrerede tyske vinskribent Gerhard Eichelmann, hvilket er et signal om, at han hører hjemme i den absolutte top af vinproducenter i Tyskland.

Johannes Jülg producerer vin på grænsen mellem Tyskland og Frankrig og har faktisk marker i både pfalz og Alsace. 

Det fornægter sig heller ikke, at han tilhører den unge generation af tyske vinmagere, som vil det moderne, det sprøde. Så hvis du er til de to ting, så er det med at slå til. 

Køb nu til ekstra lav pris!

Del vinen på
129,00 kr. v/6
159,00 kr. v/1 stk


Fri fragt ved køb over 499 kr. fra Mr Ruby

Forhandler

Fakta

Druer Spätburgunder
Vingård Weingut Jülg
Område Pfalz
Land Tyskland
Årgang 2018
Alkohol 13,5
Drikkes bedst nu og tre år frem
Lagring 10 måneder på egtræsfadeVinen er produceret af druer fra Jülg´s besiddelser i både Tyskland og Frankrig, primært fra tung lerjord, hvilket også sætter sit præg på vinens stil og udtryk, der er en mørkere og dybere udgave af Spätburgunder. Vinen har modnet 12 måneder på store gamle træfade.

Årgang 2018 var varm og tør og har skabt Pinot Noir i Pfalz, som er langt mere Bourgogne-agtig end tidligere. Jülg´s normalt mørke kirsebær-agtige karakter er i årgangen erstattet af mere lys frugt. Det skyldes især, at Johannes havde mere opmærksomhed på at bevare syre i 2018, end han havde på sukkerindhold, - sukker var med garanti ingen mangelvare. Derfor blev høstet tidligt, og alkoholen endte også med at være lidt lavere end normalt.

Duft af brombær, boysenbær, kvæde og hyben. Lys i farven men mørk i smagen. Mørk blomme og sprød, pirrende krydret i munden. Let lakridsrods bitterhed i eftersmagen. 

Weingut Jülg

Johannes Jülg producerer vin på grænsen mellem Tyskland og Frankrig. Det fornægter sig ikke i denne riesling, at han bor i nærheden af Alsace, eller rettere, har marker i Alsace.

Det fornægter sig heller ikke, at han tilhører den unge generation af tyske vinmagere, som vil det moderne, det sprøde. Så hvis du er til de to ting, så er det med at slå til. Se flere vine fra Weingut Jülg

5/5 stjerner fra Vinavisen
"Spätburgunder (Pinot Noir) har ry for at være en lidt besværlig drue at dyrke. Når vinproducenter fra Bourgogne til Chile alligevel er glade for druen, er det fordi, der kan fremstilles forrygende gode vine på den, som nu denne udgave fra Tyskland. Den dufter af blå druemost og har en åben, let tilgængelig og dejligt krydret smag med noter af sort peber, som holder ud i den lange eftersmag. Det er kræs for Pinot Noir-fans! Flasken har skruelåg."

Flere vine fra Mr Ruby


Forhandlere