Domaine Palon Gigondas 2021

Spar 22%

Restparti: Fransk kraftkarle-vin fra bestseller vingården Palon

5 "Thumbs Up"
Houlbergs Vinblog

Vivino

Vi har et lille restparti af denne kraftkarle-vin fra bestseller-vingården Palon, som vi nu sælger tll særlig lav pris!

5 thumbs up fra Houlbergs Vinblog: ""WAUW ... dyb, flæsket næse med baconfedt, flæsk, mejeri, ymer, bark, blæk, grafit, solbær, blåbær, blommer og svesker, tør engelsk lakrids, stor tørhed i det hele taget, kakaopulver, bitter chokolade, god med power, lidt estragon og så samtidig en vis kølighed med våde sten, urter og lidt Nordrhône gener."

Fantastisk flot Gigondas fra den sydlige del af Rhône med svesker, rosiner og lidt skovbund i næsen.

Vinen har en voluminøs mund med righoldige mængder kakaopulver, mørk chokolade, peber og lakrids som fortsætter ud i den lange intensive eftersmag.

Et brag af en vin til særlig intropris!

Vinen er produceret på 80% Grenache, iblandet Syrah og Mouvedre. Men det er Grenache der dominerer smagspaletten.

En fantastisk ledsager til vildt og okse.

Køb nu til særlig lav pris!

Del vinen på
179,00 kr. v/6
229,00 kr. v/1 stk


Fri fragt ved køb over 699 kr. fra Propperiet

Forhandler

Fakta

Druer Grenache, Syrah, Mouvedre
Vingård Domaine Palon
Område Gigondas
Land Frankrig
Årgang 2021
Alkohol 14%
Drikkes bedst Nu og 7 år fremVinen er produceret på 80% Grenache, iblandet Syrah og Mouvedre. Men det er Grenache der dominerer smagspaletten. En fantastisk ledsager til vildt og okse.

Domaine Palon

Sébastien Palon er 4. generation på Domaine Palon.

Hans bedstefar var med til at oprette kooperativet. Faderen Jean-Pierre Palon var præsident for kooperativet i Gigondas 1978-2001. Druerne blev naturligvis solgt til kooperativet indtil 2002. Omkring dette tidspunkt blev der opført en ny kælder, og Sébastien begyndte selv at vinificere og aftappe vin fra årgang 2003.

Domænet har i dag 12 hektarer fordelt på 6,5 ha. i AOC Gigondas, 4 hektarer i AOC Vacqueyras, 1,5 hektarer i Côtes du Rhône. Domainet har været under konvertering til agriculture biologique siden september 2019.

Terroiren består af rød ler som giver vinen en speciel karakter. Høsten udføres i hånden i slutningen af september, hvilket gør disse appelationer til nogle de seneste i det sydlige Côtes-du-Rhône

Druesorterne er Grenache som den primære samt, Syrah, Mourvèdre i de røde. De hvide er Clairette, Grenache blanc.Se flere vine fra Domaine Palon

5 Thumbs up på Houlbergs Vinblog:
"WAUW ... dyb, flæsket næse med baconfedt, flæsk, mejeri, ymer, bark, blæk, grafit, solbær, blåbær, blommer og svesker, tør engelsk lakrids, stor tørhed i det hele taget, kakaopulver, bitter chokolade, god med power, lidt estragon og så samtidig en vis kølighed med våde sten, urter og lidt Nordrhône gener.
Smagsmæssigt er det også en kraftig vin med mørk frugt, solbær, brombær, måske endda lidt kandiseret i fruften, for der er også lidt sødme, peber og massiv tæthed som en knytnæve lige i solar plexus. Vinen har en vild god balance, et modent udtryk, stor fyldighed, tør jord, mineraler suppleret med kakao og bitter chokolade samt krydderier. Flot rhônevin med svulmende maskulinitet og klart 5 store fingre med pil op."

 

Flere vine fra Propperiet


Forhandlere