Ponte Lungo - Curioso 2022

Spar 50%

"Den med fuglen" Curioso med 98/99 point - Kåret til Italiens bedste vin!

98/99 point
Luca Maroni

Flaskehalsen

Vinhulen

Gennem de sidste 10 år har vi med stor succes solgt "Den med fuglen", som mange ynder at kalde denne dejlig vin!

Vi kan nu tilbyde dig en ny frisk årgang af vinen med det søde kælenavn!

Det er ganske enkelt et af de største italienske vinkup, specielt for dig, der er til Ripasso-stilen.

Når du beder nogle af italiens dygtigste vinmagere udnytte Toscanas fantastiske marker, druer og varme sol til at lave vin i Ripasso-stilen, bliver resultatet denne frugtbombe, der netop har fået hele 98 point af 99 mulige point fra Luca Maroni. Den smager ganske enkelt toplækkert!

Kombinationen af det dyre Toscana, de tørrede druer og kåringen som Italiens bedste vin burde betyde en pris på flere hundrede kroner, men som du ser, så kan vi tilbyde vinen til en vanvittig lav pris.

De danske anmeldere roser også tidligere årgange til skyerne og Vinhulen har tidligere udråbt den til top 3 over bedste italienske vinkøb.

Køb nu til kun 69 kr.!

Del vinen på
69,00 kr. v/6
139,00 kr. v/1 stk


Fri fragt ved køb over 699 kr. fra Gallovini

Forhandler

Fakta

Druer 90% Sangiovese og 10% Merlot
Vingård Ponte Lungo
Område Toscana
Land Italien
Årgang 2022
Alkohol 14%
Drikkes bedst 2023 - 2027
Lagring 6 måneder i franske barriquesCurioso er ikke en kompliceret rødvin, men har til formål at give stor og umiddelbar drikkeglæde, idet den rammer ganen. Og det gør den! Uanset om Curioso bruges før, under eller efter maden, så vælter det op af glasset med modne, fyldige og søde frugter.

Curioso er lavet udelukkende på toscanske druer: 90% Sangiovese og 10% Merlot, heraf er ca. 15% tørret på vinstokkene. Den ekstremt kraftige toscanske sol bliver således brugt til at lave en fantastisk flot vin i bedste Ripassostil, fremfor de knastørre madvine, som ellers er traditionelle for området. Vi anbefaler Curioso til de fleste kødretter, pastaretter og tapas. Kombinationen af den overvældende, sødmefulde frugt og den naturlige frugtsyre i Sangiovesedruerne, gør også at Curioso er lige lækker med og uden mad. Fra 2015 har man blandet lidt Merlot i for at give den endnu mere fylde.

Ponte Lungo

Pontelungo forsøger med sine vine - at gå i en anden retning, end de fleste andre italienske producenter. Mikroproducenterne i Italien forsøger ofte at ramme den samme klassiske stil, som deres forfædre har frembragt og afholdt i generationer. 

Pontelungo ser sig derimod overhovedet ikke tilbage, men forsøger tværtimod at ramme en moderne, ekstremt frugtrig stil, som en stor procentdel af vinpublikummet efterspørger, men har svært ved at finde.

​Pontelungo har i årevis arbejdet for at opnå fyldigere og mere frugtrige vine, end de ellers så ranke toscanske madvine. Resultatet er blevet bedre år for år.Se flere vine fra Ponte Lungo

5 stjerner fra Flaskehalsen
"Det her er en decideret bestseller, og det forstår man altså godt. Den er blød, men den har stadig de krydrede modspil med en god dybde, der sikrer, at det ikke bliver den rene slikbutik. Det er blødt, det er sødt – men det er også modent og rankt. Den kan altså noget, denne vin, og du får både masser af vin og nydelse for en ganske lille skilling her."

5 stjerner og "Kanonvin til Spotpris" fra Vinhulen
"Rubinrød. Duften har ganske let krydderi og røde kirsebær og ganske let lakrids. Smagen er let sødmefuld og krydret med røde kirsebær, frisk frugtsyre og let bid. Krydderierne fortsætter gennem hele paletten samme med de røde kirsebær. Nem drikkelig og umiddelbar rund og blød i god harmoni. Kanonvin til spotpris – fremragende til prisen."

3,9 stjerner på Vivino
"Flot flot Toscaner. Masser af krydret duft med læder og eg i næsen. Kraftig smag med noter af sure sorte kirsebær og en smule syrlig eftersmag. Dejlig kraftig vin der vil gå godt til fed simremad."

Flere vine fra Gallovini


Forhandlere