Blackwater Zeitgeist 2017

Spar 30%

Fløjlsblød nydelse fra Sydafrika med 95 point fra Tim Atkin!

95 point
Tim Atkin

91 point
Stellenbosch Wine Review

4/5 stjerner
John Platter

Her får du en fløjlsblød nydelse fra Sydafrika.

Der er tale om en dejlig rødvin lavet på druen Cinsault. Vinen har fået hele 95 point fra Vinguru Tim Atkin!

Vinen kommer fra vingården Blackwater og vinmagere Francois Haasbroek. Francois  beskrives af Master of Wine Tim Atkin, som en af de wine-makers, der vil tegne udviklingen for Sydafrikansk vin og han er talrige gange blevet fremhævet som en af branchens ”hot young guns”.

Francois fanger med denne vin tidsånden (Zeitgeist) i sydafrikansk vin.

Cinsault er på alles læber og de internationale kæledækker som Adi Badenhorst og Eben Sadie løber efter trenden i disse år.

Blackwater har i 10 år lavet Cinsault og her kan du smage, at de ved hvordan den skal skrues sammen.

Tim Atkin udråbte denne vin til årets Cinsault i Sydafrika. Super let, frisk næsten læskende med klar bouquet af blomster og lidt peber. På trods af vinens lette karakter ligger den utrolig længe i munden.

En virkelig klasse oplevelse.

Del vinen på
133,00 kr. v/6
189,00 kr. v/1 stk


Fri fragt ved køb over 495 kr. fra Wineguys

Forhandler

Fakta

Druer Cinsault
Vingård Blackwater
Område Darling
Land Sydafrika
Årgang 2017
Alkohol 14%
Drikkes bedst 2020-25



Darling er blevet det nye hotspot for dyrkning af Cinsault-druer i Sydafrika. Det er også herfra druer til Blackwaters Zeitgeist kommer. Håndhøstet i de tidlige morgentimer for at bevare den optimale friskhed og smag.

Fermenteringen er sket med 40% af druerne som whole bunch, hvilket mærkes i vinens struktur.

Lagringen er helt uden brug af fade. Karakteristisk for Francois sker det i betonæg. Hverved opnås iltningen af vinen uden den taler smag af eg, men beholder frugtens friskhed og smagsnuancer.

 

Blackwater

Blackwater er etableret af Francois Haasbroek i 2010. Filosofien er at lave vin fra særligt udvalgte vinmarker fra hele Cape regionen. Vinmarker med vis karakter, som passer præcist med den vin Francois ønsker at lave. I kælderen er det minimum indblanding, eller som han siger "Det hele handler om druen, ingen wine-maker tricks - bare holde sig til basis og stor fokus på detaljen.".

Francois Haasbroek beskrives af Master of Wine, Tim Atkin som en af de wine-makers, der vil tegne udviklingen for Sydafrikansk vin og han er talrige gange blevet fremhævet som en af branchens ”hot young guns”.

Blackwaters vine er atypiske oversøiske. Ofte lette og lyse i farven, men lad dig ikke narre, kompleksiteten er stor og hans vine sammenlignes ofte med de bedste franske.

Francois startede sin karriere hos Niel Ellis i 2002 og arbejdede der et par år. Men hans nysgerrighed og lysten til at se, hvordan andre lavede vin sendte ham i 2003 til Sonoma hos Dry Creek Vineyard. Herfra rejste han til New Zealand hos Jackson Estate i Marlborough. Undervejs var der flere smutture til Europa for at tilegne sig viden og smage de helt store vine. Siden har Francois inspiration været europæisk vin. Men som blot 25 årig fik han det tilbud ingen siger nej til. Prestigehuset Waterford i Stellenbosch tilbød ham jobbet som wine-maker, hvor han var til han startede for sig selv. Det er tydeligt at smage Francois mange indflydelser i hans vin og hans store kærlighed til fransk vin.



Se flere vine fra Blackwater

95 point og best Cinsault in South Africa 2018 fra Tim Atkin
"Darling is increasingly proving itself as the best spot in South Africa to grow Cinsault. This is a stunning rendition of a grape that’s often under-valued in the Cape: indecently, decadently floral with some spices from 40% whole bunches and no wood at all. Elegant, fragrant and very long!"

91 point fra Stellenbosch Wine Review
"Cinsault pale but glossy depth, sweet cherry fruit, pure and focussed and elegant."

4/5 stjerner fra Platters Wine Guide
"Cinsau(l)t very much part of ‘spirit of the age’. Deft, unoaked 2017 from Darling, pure varietal character, rich substance balanced by lightness of vibrant structure; bone-dry. 40% bunch ferment, aged in concrete ‘egg’. Unfined."

Flere vine fra Wineguys

Forhandlere