Blankenhorn - Schliengener Pinot Noir 2019

Spar 20%

Restparti: Hamrende lækker Pinot Noir fra en af stifterne af VDP

4,5 stjerner
Houlbergs Vinblog

6 stjerner
Den Korte Avis

Vi har et lille restparti af denne hamrende lækre Pinot Noir til ekstra lav pris!

De færreste udenfor Tyskland ved, at druesorten Spätburgunder er identisk med den fra Bourgogne druen Pinot Noir, så af hensyn til afsætningen på eksportmarkederne kalder tyske vinbønder den nu ofte ved det franske navn. Det ændrer dog ikke noget ved kvaliteterne. De er høje, og i blindsmagninger mellem tyske og franske Pinot Noirer kommer de tyske ikke så sjældent ind på en førsteplads.

I glasset finder vi både kirsebær, hindbær, lavendel og peberkrydderier, så ikke et øje er tørt.

VDP er en forkortelse for Verband Deutscher Prädikats- und Qualitätsweingüter.

Druerne til denne VDP. Ortswein gennemgår en kold macerering. Vinen gæres i åbne træfade i 12 til 20 uger inden vinen bliver hældt på barrique for til sidst at lagre i 12-14 måneder.

I næsen finder man  kirsebær, hindbær, lilla blomster, hvid peber samt lidt røg.

I smagen mødes man ligeledes af Kirsebær, hindbær,  noter af træ og bløde tanniner.

Køb nu til ekstra lav pris!

Del vinen på
159,00 kr. v/6
199,00 kr. v/1 stk


Fri fragt ved køb over 699 kr. fra Propperiet

Forhandler

Fakta

Druer Pinot Noir
Vingård Weingut Blankenhorn
Område Baden
Land Tyskland
Årgang 2019
Alkohol 13%
Drikkes bedst Nu og 3 år fremDruerne til denne VDP. Ortswein gennemgår en kold macerering. Vinen gæres i åbne træfade i 12 til 20 uger inden vinen bliver hældt på barrique for til sidst at lagre i 12-14 måneder.
I næsen finder man  kirsebær, hindbær, lilla blomster, hvid peber samt lidt røg.
I smagen mødes man ligeledes af Kirsebær, hindbær,  noter af træ og bløde tanniner. 

Alkohol: 13%
Restsukker: 0,8 gr/ltr
Syre: 5,2 gr/ltr

Weingut Blankenhorn

„Weingut Blankenhorn har været drevet af én familie i mange generationer, er bæredygtige værdier ikke tomme løfter, men en kultur vi efterlever hver dag" siger Martin Männer

Det er kærligheden til Markgräflerland-regionen, landsbyen Schliengen og passionen for vin, der i 2014 fik Martin Männer & Yvonne Keßler til at overtage roret på Weingut Blankenhorn som blev grundlagt tilbage i 1847. Gården har gennem generationer været drevet med vinavl og i dyb respekt for naturen, og dens enestående placering i grænselandet, hvor Tyskland, Frankrig og Schweiz mødes, er vinmarkerne præget af Belfort Gaps klimatiske indflydelse. Dette er også tydeligt i deres vigtigste druesorter: Gutedel (= Chasselas), Weißburgunder (= Pinot Blanc), Grauburgunder (= Pinot Gris), Spätburgunder (= Pinot Noir) og Chardonnay, alt sammen perfekt til at formidle potentiale på deres sider.

Weingut Blankenhorn ønsker at udtrykke forskellene mellem jord og klima i deres vine. Det opnår de ved, at arbejde sammen med naturen og bruger meget begrænset sprøjtning i deres vinmarker. Vingården har været VDP-medlem siden 1987, en liga for absolut kvalitet.

Vinmarkerne i Schliengen, er let skrånende med en gennemsnitlig stigning på 25%, de ligger tæt på Schwarzwald, en skovklædt bjergkæde. Herved drager vingården fordele af de mange timers solskin og kølige vinde. I henhold til klassificeringsrang på markerne er de i stigende grad underlagt strenge regler. De reducerer udbyttet for, at opnå en højere koncentration af aromaer, syrlighed og mineralitet i druerne.

Vinens kvalitet og karakter er uløseligt knyttet til dens herkomst - til jord, topografi, klima og mikroklima.

Blankenhorn var den første Baden-ejendom, der blev certificeret med det officielle FAIR‘N GREEN-segl for bæredygtig vinavl. Det hjælper vindyrkere med, at skabe og nå bæredygtighedsmål (f.eks. sænke CO2, øge biodiversitet, lokalt engagement), der er objektivt målelige og certificer bare.Se flere vine fra Weingut Blankenhorn

6 sjerner fra Erik Mortensen
"De færreste udenfor Tyskland ved, at druesorten Spätburgunder er identisk med den fra Bourgognedrue Pinot Noir, så af hensyn til afsætningen på eksportmarkederne kalder tyske vinbønder den nu ofte ved det franske navn. Det ændrer dog ikke noget ved kvaliteterne. De er høje, og i blindsmagninger mellem tyske og franske Pinot Noirer kommer de tyske ikke så sjældent ind på en førsteplads. I glasset finder vi både kirsebær, hindbær, lavendel og peberkrydderier, så ikke et øje er tørt"

4,5 point fra Houlberg´s Vinblog:
"I glasset er vinen dejlig lys og transparent i glasset ... lidt smågrumset, dejlig animalsk og med virkelig frisk frugt, kirsebær, hindbær, tranebær og måske endda brombær, peber, tørt træ, blæk, flæsk og røg, men også med fagnoter af svag vanilje. Det er smagsmæssigt ikke en sart, lys og feminin Spätburgunder, men er derimod mere robust, fyldig og saftig. Frugten er brombær, kirsebær og blommer, meget kirsch, syren mild og tanninerne også ret milde suppleret med en fløjlsblød struktur og en langvarig, fyldig smag"

Flere vine fra Propperiet


Forhandlere