Château Pesquié - Edition 1912 M Ventoux 2020

Spar 27%

Robert Parker favorit fra den bedste producent i Ventoux!

92 point
WineWherever

91 point
Jeb Dunnuck

90 point
Din Vinguide

Her får du ​Robert Parkers favorit fra den bedste producent i Ventoux til ekstra lav pris!

Edition 1912 M fra Château Pesquié en hyldest til magiske Mont Ventoux. 

Chateau Pesquie er med længder den bedste producent i Ventoux.

Robert Parker fik for mange år siden øjnene på dette fantastisk Chateau og deres fabelagtige gode vine.

År efter År står diverse vinanmeldere i kø for at anbefale deres vine som værende fantastiske og rigtige value for money.

Du må ikke gå glip af denne skønne vin!

Køb nu til ekstra lav pris!

Del vinen på
79,95 kr. v/6
109,95 kr. v/1 stk


Fri fragt ved køb over 699 kr. fra Philipson Wine

Forhandler

Fakta

Druer 70% Grenache, 28% Syrah, 1% Cinsault og 1% Carignan
Vingård Château Pesquié
Område Ventoux
Land Frankrig
Årgang 2020
Alkohol 14,5%
Drikkes bedst Nu og 5-6 år fremVinen er en hyldest til det nærliggende Mont Ventoux, der måler 1912 meter højt og kaldes Giganten i Provence af de lokale beboere, og antages af dem som det sidste "rigtige" bjerg i Alperne.

Druerne til denne vin kommer fra udvalgte marker bellignde på små terrasser ca. 400 meter oppe ad Mont Ventoux. Terroiret her består af limsten og ler. Mikroklimaet her er specielt og det køligst i hele den Sydlige Rhônedal, med stor kontrast mellem dag- og nattemperaturerne. Det giver druerne en længere modningsproces og dermed længere karakter.

Vinen har en flot rubinrød farve, bouqueten er fyldt med noter af hindbær, vilde kirsebær, strejf af krydderier som laurbær og timian samt lidt lyng (garrigue).

Smagen er velafbalanceret og afrundet, vinen lagres på ståltank og cement og dette får den flotte frugt til at træde klart frem.

Château Pesquié

Er du vild med nogle af Rhônedalens bedste vine? Har du så prøvet kræfter med de imponerende vine fra appellationen Ventoux? Her finder du fantastiske Château Pesquié, der sætter retningen for hele området. Vinene har et enormt potentiale!

Château Pesquié laver vin på hele skalaen – fra skønne hverdagsvine til de absolut bedste i appellationen: - Le Paradou vinene er en value-for-money serie med blanc, rosé og rouge. Samt en top-rosé fra Provence. Her får du skøn og let drikkelig vin i hverdags prisklassen. - Les Terrasses vinene er gode og vinøse vine, og det er de mest kendte vine fra Château Pesquié. - Ved siden af de andre serier står Edition 1912, opkaldt efter højden på Mont Ventoux. Druerne til denne vin kommer fra et særligt mikroklima i 300 meters højde. - Quintessence – den første cuvée, som slottet lavede i 1990 – vinen har et stort lagringspotentiale og får altid imponerende ratings. - Enkeltmarksvinene Artemia, Ascencio og Silica viser på flotteste vis det imponerende terroir og samtidig også det store potentiale i Ventoux. Stadig til en brøkdel af prisen, som man skal give for vin af samme kvalitet fra de kendte appellationer som Châteauneuf-du-Pape og Côte-Rôtie. Om Silica skriver Jeb Dunnuck eksempelvis: ”…with a touch of Côte-Rôtie-like floral notes…it’s all about finesse and elegance.”
Se flere vine fra Château Pesquié

92 point fra WineWhereEver
"Édition 1912 henviser til eleveret vinmarker der strækker sig op af det enorme vindblæste bjerg, der i klart vejr kan ses fra stort set hele det sydlige Rhone. Og omkring Ventoux hedder den mest fremtrædende producent Pesquié, der med deres terroir fokuseret vine skaber begejstring. Her med en Grenache domineret vin der kommer ud af glasset i højeste gear. Parfumeret, godt med sødlig frugt, masser af smag og en syre der skære igennem, og virkelig giver vinen masser af energi. Det her er vin med både sjæl og karakter."

91 point fra Jeb Dunnuck
"From higher elevation parcels and mostly Grenache, the 2020 Ventoux Edition 1912M offers pretty strawberry and cherry fruits as well as classic Southern Rhône notes of peppery herbs, spice, and licorice. It has a beautiful sense of minerality on the palate, is medium-bodied, balanced, and just a beautiful wine."

90 point fra Din Vinguide 
"Sorte krydrede bær i næsen. Meget umiddelbar i smagen med frugtige noter og varme krydderier. Harmonisk og balanceret med en flot eftersmag. Flot vin til prisen."

Janice Robinsson
"1912M is Mont Ventoux's height. Meaty, rich nose. Very flowing ripe fruit with polished leathery tannins. Tastes like a mountain wine with its life and precision. Artisanal. Very long and likely to impove in bottle too."

JyllandsPosten
"Ung, men ganske åben. Saftig, frimodig stil, godt balanceret og med masser af lokal karakter. Sund frugt, krydderurter, lidt tannin, pæn syre. Køl den ned, og den går rent ind omkring en kuglegrill på en sommeraften."

Flere vine fra Philipson Wine


Forhandlere