Domaine Uby - BYO Rouge Cabernet Franc 2019

Spar 36%

Super lækker fransk Øko-rødvin fra supervingården Domaine Uby!

Erik Mortensen

Vinavisen

Hvis du står og mangler en god fransk rødvin til årstiden, er denne bestemt en vin, som du vil blive glad for.

Vinen kommer fra super-vingården Domaine Uby, som er beliggende i Gascogne i Frankrig.

Herlig duft og smag af modne frugter (brombær og solbær). En dejlig vin til julens retter.

Køb nu til særlig lav pris!

Vinen får hele 6/6 stjerner fra Erik Mortensen og 5/5 stjerner på Vinavisen, som beskriver vinen sådan: "Vellavet rødvin med et bredt smagsbillede og en god struktur"

Domaine Uby er kontraktligt bundet til at benytte et minimum af kemikalier på sine marker, idet ejendommen ligger i et område, hvor den truede europæiske knoldskildpadde lever og yngler. Af samme grund er skildpadden afbilledet på vinens etiket.

Derfor er denne vin produceret af økologisk dyrkede druer. 100% Cabernet Franc. I Smagen er der aromaer af modne frugter (brombær og solbær). En dejlig vin til julens retter.

Slå til før den er væk!

Del vinen på
95,00 kr. v/6
149,00 kr. v/1 stk


Fri fragt ved køb over 699 kr. fra Propperiet

Forhandler

Fakta

Druer Cabernet Franc
Vingård Domaine Uby
Område Gascogne
Land Frankrig
Årgang 2019
Alkohol 12,5%
Drikkes bedst Inden 2 årDomaine Uby er kontraktligt bundet til at benytte et minimum af kemikalier på sine marker, idet ejendommen ligger i et område, hvor den truede europæiske knoldskildpadde lever og yngler. Af samme grund er skildpadden afbilledet på vinens etiket.

Derfor er denne vin produceret af økologisk dyrkede druer. 100% Cabernet Franc. I Smagen er der aromaer af modne frugter (brombær og solbær). 

Domaine Uby

Gascogne er klart mest kendt for sin verdensberømte Armagnac. Det er gammel lære, at vinbønderne i området valgte at producere spiritus fordi deres druer var for dårlige til vin. Den kliché må skrives om. Der kan produceres fortræffelig vin i området, endda fortræffelig hvidvin på de samme druer, som anvendes til Armagnac: Ugni Blanc og Colombard. Druerne har ellers haft et rygte for at være noget nær kønsløse. Men også andre druer stortrives i området. Det er det varme, men ikke for tørre klima, samt de specielle jordbundsforhold der gør, at vinene herfra oser af lokalt særpræg. Gascogne kan vi varmt anbefale til den nysgerrige. Gascogne er beliggende ca. 150 kilometer syd for Bordeaux og der er næsten samme afstand til Pyrenæerne og den spanske grænse.

Domaine Uby

Domaine Uby har været i familien Mortel´s eje siden 1920. Det var et par sweiziske brødre der i sin tid opkøbte ejendommen og dens 12 hektar vinmarker. Det er i dag barnebarnet til den ene af brødrene der driver ejendommen, og han har ændret den overordnede strategi radikalt. Fra at være et cognac-hus, er ejendommen i dag fokuseret på vinproduktion og omfatter 100 hektar. Målet er, at producere let drikkelige, frugt-agtige vine, der giver fuld valuta for pengene. Projektet må siges at være ved at lykkes.

Man kunne måske tro, at vejen til at nå de rimelige priser ville gå via kommercielt landbrug med stor-forbrug af pesticider og kunstgødning, men det er ingenlunde tilfældet. Domaine Uby er kontraktligt bundet til at benytte et minimum af kemikalier på sine marker, idet ejendommen ligger i et område, hvor den truede europæiske knoldskildpadde lever og yngler. Af samme grund er skildpadden afbilledet på vinens etiket.

Gennem de seneste 10-15 år har ejendommen gennemgået en løbende omplantning af vinmark-arealet. Ved hjælp af analyser af jordbundsforhold har man på Uby efterhånden fundet frem til hvor de enkelte sorter yder deres bedste. Samtidig behandles og vinificeres hver sort for sig, for at opnå det bedst mulige resultat inden blandning. Det omhyggelige og seriøse arbejde kan smages i de færdige vine.

Vinene har helt deres eget mineralske særpræg. Og især vinen på Ugni Blanc og Colombard adskiller sig fra meget af det man møder ude i den store vinverden. Her er forfriskende hyldeblomst og lime-næse. Smagen har god fedme, et lidt nødde-agtigt præg og et forfriskende citrus-bid i enden. Vinen er i det hele taget let drikkelig, rank, sprød og frisk.

En klar fordel ved hvidvinene fra området er, at vinbønderne, i modsætning til Armagnac-producenterne, ikke har noget traditionelt marked at afsætte vinene på og derfor sælger dem til meget rimelige penge.Se flere vine fra Domaine Uby

6/6 stjerner fra Erik Mortensen
"100% Cabernet Franc - blød og elegant. Smag og duft er kendetegnet ved hindbær, ribs, blåbær, kirsebær og lidt cigarrøg."

5/5 stjerner fra vinavisen
"Vellavet rødvin med et bredt smagsbillede og en god struktur, der udvikler sig i munden med tanniner og en krydret eftersmag."

Flere vine fra Propperiet


Forhandlere