Luca Rossi - Maron 2021

Spar 47%

Italiener i Amarone-stil med 97/99 point og 15% alkohol!

97/99 point
Luca Maroni

4,0 stjerner
Vivino

Så er vores mest populære Italiener i Amarone-stil med 97/99 point og 15% alkohol tilbage!

Den ultimativt bedste årgang af vinen nogensinde er netop kommet på lager!

Der er nemlig tale om 2021-årgangen, hvor man pga. varmen i Syditalien høstede rosin-lignende druer med historisk stor smagsintensitet.

Da vi første gang blindsmagte Maron fra Luca Rossi, troede vi, der var sket en fejl.

Den prægtige næse fyldt med rosiner og svesker ledte os til et helt andet (og langt dyrere) sted i Italien, og den enorme smag med eksplosioner af tørrede frugtnuancer antydede et helt andet prisleje.

Maron sætter med andre ord helt nye grænser for, hvor meget frugtbombe, der kan lade sig gøre per krone. Og så laves den ikke engang i Valpolicella.

Druerne dyrkes nemlig på de langt mere solrige marker i Puglia, hvor producentens allerbedste og ældste vinstokke leverer Primitivo, Negroamaro og Nero di Troia til Maron. Efter høsten tørres druerne præcis som det kendes fra Amarone-produktionen, og vinen lagres på egefade ligesom sin smagsbeslægtede storebror.

På ét punkt er der dog forskel: Maron modtog nemlig 97 point fra Luca Maroni, hvilket der ikke er ret mange Amaroner, der kan prale af.

Smagen er spækket med fuldmodne kirsebær og svesker, og har et nydeligt strejf af kakao og vanilje fra fadlagringen. Selvom Maron er til den frugtrige side, har den i modsætning til de fleste syditalienske vine rigelig rygrad til et godt måltid mad, hvor den både fylder og renser munden. Præcis som man vil forvente fra de store, klassiske italienske vine!

Slå til før den er udsolgt!

Del vinen på
69,00 kr. v/6
129,00 kr. v/1 stk


Fri fragt ved køb over 699 kr. fra Gallovini

Forhandler

Fakta

Druer Primitivo, Negroamaro og Nero di Troia
Vingård Luca Rossi
Område Puglia
Land Italien
Årgang 2021
Alkohol 15%
Drikkes bedst Nu og 6 år frem
Lagring 8 måneder på franske egefadeDruerne til Maron dyrkes i den ekstreme hede på Italiens hæl, Salento, som er en del af den populære vinregion, Puglia. Da Maron er producentens topvin, selekteres der hårdt blandt vinstokkene, og kun de bedst placerede og ældste af slagsen får lov at levere druer til Maron.

Høsten foregår med håndkraft, så man er sikker på ikke at få urenheder med i druematerialet, og efter tørring og gæring lagres vinen i 8 måneder før den får lov at hvile i flasken.
Alkoholgraden er hele 15% - et resultat af solmodne druer og den efterfølgende tørring, hvor både smag og sukkerstoffer koncentreres.

Luca Rossi

"Luca Rossi er et top-brand fra en af Puglias bedste producenter, Progetto Vino. Alle vine under Luca Rossi-brandet er udvalgt med omhu af danske ganer for at passe godt til den skandinaviske smag: Masser af sol, fylde og ren drikkeglæde. Man skal kunne smage, at vinen er fra Puglia - Italiens støvlehæl."Se flere vine fra Luca Rossi

4,0 stjerner på Vivino
"Fuldfed og aromatisk i glasset med duft af chokolade og mørke bær. Smagen giver tobak, eg og chokolade og er meget harmonisk. Eftersmagen er langvarig med mørke bær og chokolade. En skøn vin som har rigtig mange rigtige ting og til en pris som er meget lav ift hvad man får."

Anmelderser af tidligere årgange:

95 point og 6/6 stjerner fra Barego'mad
"Ja undskyld, men jeg bliver simpelthen nødt til at kaste seks stjerner efter denne herlige syditaliener, som bare rammer bullseye i mit rødvinsimprægnerede vinhjerte. Navnet er Maron, og her får man tårnhøj kvalitet og drikkeglæde til prisen af en nr. 14 med ananas og skinke fra ens lokale pizza-pusher. Det er ikke en Amarone, men til en pris på små halvfjerdskroner, vil jeg meget hellere have 3-4 flasker af denne syditaliener, end en enkelt flaske Amarone, som vel og mærke kan drikkes.​"

5 stjerner af Ekstrabladet
"GODT KØB - Fyldig krydret vin fra Puglien. Masser af svesker, varme krydderier og vanilje i smagen. Pæn syre og ganske meget vin for pengene. Pæn krydret sødmefuld afslutning."

5 stjerner fra Gastromad
"Maron har et dyb mørkerød og klar udseende. Bouqueten er sødlig af blommer og kirsebær. Smagen er let tør og meget kraftig og krydret med toner af mørkerøde kirsebær og rosiner. Den har en lang og behagelig sødlig eftersmag. Jeg har tidligere anmeldt 2015 årgangen fra Maron, som jeg gav 5 ud af 6 stjerner. Potentialet tænker jeg ligger i denne 2016 årgang, hvis den gemmes lidt. Den er fortsat en bulderbasse af en primitivo uden at være en amarone."

 

Flere vine fra Gallovini


Forhandlere