Primitivo Puglia Diciotto Gradi 18% 2021

Spar 44%

Primitivo-bombe med 99 point og 18% alkohol til særlig lav pris!

99 point
Italian Wine Guy

98 point
Luca Maroni

4,3 stjerner
Vivino

Her har vi en rigtig Primotivo-bombe til vanvittig lav pris!

Primitivo 18 Gradi er en usædvanlig vin, der som navnet antyder holder hele 18% alkohol!

Vinen får også hele 99 point fra "The Wine Guy", som tyder på at dette er en helt særlig vin. Luca Maroni kvitterer også med 98 point!

På Vivino scorer vienen hele 4,3 stjerner med ordene "En af de bedste vin jeg har drukket i lang tid.""

Normalt vil gæringen på en sådan vin stoppe ved 15-16% alkohol men ved brug af udvalgte gærtyper er det muligt at opnå en vin med op til 18% alkohol.

Resultatet er en dyb, mørkerød vin med en intens bouquet af balsamiske og frugtige noter.

Smagen er dyb, fyldig, rund og balanceret, hvor noter fra bouqueten går igen. 

Køb nu til vanvittige 99,95 kr.!

Del vinen på
99,95 kr. v/6
179,95 kr. v/1 stk


Fri fragt ved køb over 699 kr. fra Philipson Wine

Forhandler

Fakta

Druer Primitivo
Vingård Rioliti Vini
Område Puglia
Land Italien
Årgang 2021
Alkohol 18%
Drikkes bedst Nu og 4-5 år frem



Første skridt til at nå de 18% starter i vinmarken, hvor druerne tørrer naturligt på vinstokken i 3-4 uger under Puglias varme sol. I denne proces tørrer druerne gradvist således at sukkerindholdet og smagsaromaerne koncentreres i druerne.

Efter håndhøstning af druerne presses de nænsomt og gærer ved lave temperaturer i 45 til 60 dage. Normalt vil gæringen stoppe ved 15-16% alkohol men ved brug af udvalgte gærtyper er det muligt at opnå en vin med op til 18% alkohol.

Resultatet er en dyb, mørkerød vin med en intens bouquet af balsamiske og frugtige noter af modne mørke bær, ristede valnødder, sveskemarmelade og nuancer af mørk chokolade, tobak, kanel og rosenblade. Smagen er dyb, fyldig, rund og balanceret, hvor noter fra bouqueten går igen.

Vinens gode struktur, med perfekt afstemt syre og mineralitet gør vinen til en elegant ledsager til et godt stykke kød Vinen nydes bedst efter dekantering og ved 18-20 grader

Riolite Vini

Allerede fra 1800-tallet var familien Bernabei involveret i vinens verden. Familiens rødder stammer fra Toscana - helt præcist fra 1837 i byen Poggibonsi.  Efter endt universitetsuddannelse som vinmager/ønolog begyndte Franco Bernabei at arbejde den berømte vingård Ruffino i Toscana, herefter fungerede han som vinmager og konsulent for flere store producenter.

Efterfølgende grundlagde Franco Bernabei Riolite Vini i 1996. ​Idag arbejder han og sønnen Matteo sammen med lokale producenter i flere italienske vinregioner. De let tilgængelige og drikkevenlige vine, rammer præcis hvor mange danske ganer forestrækker det. Dejlig meget frugt, og en god fadlagring. Luca Maroni bekræfter dette, med en række meget flotte anmeldelser af Rilote Vini´s vine.



Se flere vine fra Riolite Vini

4,3 stjerner på Vivino
"18%! Jeg var skræmt. Nysgerrig. Og imponeret! At man kan lave en så afbalanceret vin på 18% alkohol er fantastisk. Mørk chokolade og naturligvis masser af power. Rundhed og fylde. En af de bedste vin jeg har drukket i lang tid."

Flere vine fra Philipson Wine


Forhandlere