Riolite Vini - Cantarelle Amarone 2016

Spar 36%

Restparti: Ægte Amarone-kup med 98/99 point og stor guldmedalje!

98 point
Luca Maroni

93 point
James Suckling

Guldmedalje
Berliner Wein Trophy

Vi har et lille restparti af dette ægte Amarone-kup med 98/99 point og stor guldmedalje til ekstra lav pris!

Det er tale om denne dejlige Riolite Vini - Cantarelle Amarone fra vinmager Franco Bernabei, som laver nogle af italiens bedste vine.

Allerede fra 1800-tallet var familien Bernabei involveret i vinens verden. Familiens rødder stammer fra Toscana - helt præcist fra 1837 i byen Poggibonsi.  

Denne flotte Amarone har fået hele 98/99 point fra Luca Maroni og den store guldmedlje ved Berliner Wein Trophy konkurrencen.

Yderlige har vinen fået hele 93 flotte point fra den anarkendte vinanmelder James Suckling. Så der er dømt høj kvalitet på denne dejlige Amarone.

Vinen har mørk frugt, som dominerer næsen og smagen er ligeledes rund og frugtig med en anelse krydring i afslutningen. Svesker og blommer i smagen, sammen med en bløde tanniner og en lang eftersmag.

Køb nu til ekstra lav pris!

Del vinen på
159,00 kr. v/6
249,00 kr. v/1 stk


Fri fragt ved køb over 499 kr. fra Høj Larsen Vinimport

Forhandler

Fakta

Druer 70% Corvina, 20% Rondinella og 10% Corvinone
Vingård Riolite Vini
Område Valpolicella
Land Italien
Årgang 2016
Alkohol 15%
Drikkes bedst Nu og 8-10 år frem
Lagring 24 måneder på slovensk egVinen er fremstillet i samarbejde med gården Delibori i regionen Veneto. Kendt for området Valpolicella og vinmarkerne omkring Gardasøen. Walter Delibori og Giorgio Cristoforetti startede produktionen i 1971, og gården er stadig ejet og drevet af disse to familier. Gården og selve produktionen ligger i Calmasio i hjertet af Bardolino Classico området.

Druerne dyrkes på marker i hjertet af Valpolicella. Omkring landsbyerne Marano, Negrar, Fumane, Sant’Ambrogio og San Pietro i Cariano.

Druerne der bruges i denne rødvin, er kendt fra de populære Valpolicella-vine – nemlig Corvina, Corvinone og Rondinella. De moderne produktionsfaciliteter med blød presning af druerne, temperaturkontrolleret fermentering og filtrering, sikrer optimalt udbytte af druerne.

Her arbejdes med lave høstudbytter og druerne gennemgår efter den manuelle høst, 120 dages tørring i specielle rum konstrueret kun til dette formål. Druerne presses og gæres efterfølgende sammen med drueskallerne i 18-20 dage ved lav temperatur. Til sidst lagres vinen 24 måneder på slovensk eg, for efterfølgende at ligge minimum 6 måneder på flaske – inden den frigives til salg.

Mørk frugt dominerer næse, og smagen er ligeledes rund og frugtig med en anelse krydring i afslutningen. Svesker og blommer i smagen, sammen med en bløde tanniner og en lang eftersmag….

Riolite Vini

Allerede fra 1800-tallet var familien Bernabei involveret i vinens verden. Familiens rødder stammer fra Toscana - helt præcist fra 1837 i byen Poggibonsi.  Efter endt universitetsuddannelse som vinmager/ønolog begyndte Franco Bernabei at arbejde den berømte vingård Ruffino i Toscana, herefter fungerede han som vinmager og konsulent for flere store producenter.

Efterfølgende grundlagde Franco Bernabei Riolite Vini i 1996. ​Idag arbejder han og sønnen Matteo sammen med lokale producenter i flere italienske vinregioner. De let tilgængelige og drikkevenlige vine, rammer præcis hvor mange danske ganer forestrækker det. Dejlig meget frugt, og en god fadlagring. Luca Maroni bekræfter dette, med en række meget flotte anmeldelser af Rilote Vini´s vine.Se flere vine fra Riolite Vini

Flere vine fra Høj Larsen Vinimport


Forhandlere