Rondo rosé 2021 50 cl

Spar 8%

Flot dansk rosévin til kun 100 kr. (50 cl)

Dette er en ganske kraftig rosévin fra Annisse Vingård i Nordsjælland.

Sommeren 2021 var typisk dansk med en lun og lang sommer hvor druerne havde tid til at udvikle smag.

Vinen er for en rosé ganske kraftig og egner sig fortrinligt til lette frokost- eller middagsretter, fx tapas, fugl, fisk eller let grillmad.

Den har en fin balanceret frugtsyre og er ganske komplex i smag og duft med vægt på de lyse bær - hindbær, jordbær,ribs, stikklesbær. Vinens kraft og smag matcher godt til dens farve, der er mørk rosa.

Det er kort sagt en god sommervin, der kan gå ind hvor hvidvin og traditionelle rosévine er for lette og rødvin kan være tung.

Prisen 100 (50 cl) er yderst rimelig for en dansk kvalitets rosévin.

 

Del vinen på
100,00 kr. v/3
109,00 kr. v/1 stk


Fri fragt ved køb over 499 kr. fra Annisse Vingaard

Forhandler

Fakta

Druer Rondo
Vingård Annisse Vingård
Område Nordsjælland
Land Danmark
Årgang 2021
Alkohol 11,5%
Drikkes bedst Nu og to år fremVinen er fremstillet efter den klassiske rosé metode, hvor druerne afstilkes og knuses og koldmassererer et par timer før saften presse af og gæres ved kølig temperatur. Koldmassereringen trækker farve og kraft ud af skallerne og den kølige gæringstemperatur fremhæver frugten i vinen. Vinen har efter alkoholgæringen gennemgået en såkaldt malolaktisk fermentering, hvilket giver en afrundet og blidere syre.

Annisse Vingård

Annisse Vingård blev grundlagt i 1999 af Niels og Dorte Frees, i starten som en 150 m2 stor hobby vingård med 55 vinstokke. Marken er senere udvidet og blev godkendt af Plantedirektoratet til erhvervsproduktion i 2006 samtidig med, at der blev indrettet vineri og en lille gårdbutik på ejendommen. I dag er marken på 400 vinstokke. Vi dyrker især de blå sorter Rondo, Regent og Castel samt de grønne Orion, Zalas Perle og Solaris.

Vi stiller krav til at druerne er sunde og så modne som muligt. Så vidt muligt, under hensyn til året, skal druer og vin leve op til de frivillige kvalitetskrav i Genuine Danske Vine (GDV). I dårlige år fravælger vi hellere at lave vin af dårligt modnede druer end at lave dårlig vin! Vi producerer også vin for andre drueavlere og vineriet er godkendt til at lave vin fra økologisk dyrkede druer.  

Vores vine har opnået pæne placeringer ved Dansk Vinskue og Dansk Vinshow. I 2008 opnåede vi Guld for en fadlagret Rondo og Sølv for en Rondo-Regent. I 2011 opnåede vi guld og pokal for bedste danske rødvin på en fadlagret Regent samt sølv og diplom for bedste danske vin med forlænget produktionstid, dvs. lang fadlagring, på en Rondo-Regent-Leon Millot. Vi har siden opnået særlige udmærkelser på vores vine.

Vingården er åben for rundvisning, foredrag og smagning for små og store grupper efter aftale. Adresse: Præstevej 89, 3200 Helsinge.

Tlf.: (+45) 48 28 58 04Se flere vine fra Annisse Vingård

Flere vine fra Annisse Vingaard

Forhandlere