Buglioni Ripasso Il Bugiardo 2021

Spar 26%

Testvinder: Så bliver Ripasso ikke større - Bedre end flere Amaroner!

94 point
Mad og Monopolet

94 point
Best Italian Wines Annuario

4,2 stjerner
Vivino

”94 point. Den smager helt enkelt fremragende.” – Mad & Monopolet

Så bliver Ripasso ikke større! Kvaliteten i denne testvinder-årgang er helt eminent og den slår sågar flere Amaroner i testsmagningen.

Det bekræfter bare endnu engang, at Buglioni har valgt det helt perfekte navn til denne vin.  

4,2 stjerner på Vivino: "Bedste ripasso smagt til dato. Prisen er også lidt pebret, men det hele værd. Langt bedre end mange Amaroner."

”Il Bugiardo” fik tilnavnet ”løgneren”, da en kendt sommelier smagte vinen, og udbrød: ”If this is not Amarone, then it is a lying wine!"

Allerede i glasset imponerer Il Bugiardo med en intens og mørk kirsebærrød farve.

Duften inviterer indenfor med en koncentration i Amarone-ligaen af violer, kirsebær, blåbær, blomme og rosin.

Snyd ikke dig selv for denne frugtdrevne rekord-Ripasso, hvor kvaliteten næsten er for god til at være sand.

Økologisk, silkesmooth og med bærsødme i lange baner.  

Køb nu til ekstra lav pris!

Del vinen på
199,95 kr. v/6
269,95 kr. v/1 stk


Fri fragt ved køb over 999 kr. fra Novin

Forhandler

Fakta

Druer 60% Corvina, 20% Corvinone, 10% Rondinella, 5% Croatina samt 5% Oseleta
Vingård Buglioni
Område Valpolicella
Land Italien
Årgang 2021
Alkohol 13,9%
Drikkes bedst Nu og 8-10 år fra høståret
Lagring 12 måneder på mellemstore franske tonneauxfadeVinen er produceret på 60% Corvina, 20% Corvinone, 10% Rondinella, 5% Croatina samt 5% Oseleta – samme blandingsforhold indgår i husets almindelige Amarone. En del af druerne koncentreres ved lufttørring mens den resterende del presses efter plukning.

Den friskpressede del gærer først alene og derefter efter Ripassso-metoden med druekvaset fra Amarone-produktionen. De tørrede druer gærer separat med 20 dages udblødning af drueskallerne. De to vine – Ripasso’en, og vinen fra de tørrede druer – blandes herefter sammen. Vinen modner og udvikler sig 12 måneder på 750 l. fade samt 6 mdr. på flaske.

Vinen er en god til oksekød, vildt, lam, gris, simreretter og modne oste. Nyd vinen ved 16-18°

Allerede i glasset imponerer Il Bugiardo med en intens og mørk kirsebærrød farve. Duften inviterer indenfor med en koncentration i Amarone-ligaen af violer, kirsebær, blåbær, blomme og rosin. Et par slyngture rundt i glasset åbner yderligere for delikate strejf af vanilje, mørk chokolade, urter og tobak. Vinen lander blødt i munden med sin skønne, krydrede bærsødme, der smager ekstra meget igennem takket være årgangens perfekt modne druer. Finishen er som en god Amarone med længde, fylde og nuancerigdom! Drik nu, eller gem 8-10 år fra høståret. Med hjælp fra stjerneønologen Diego Bertoni, har ambitiøse Buglioni hurtigt markeret sig øverst i vinhierakiet i Valpolicella.

Deres Amarone-flagskib, Teste Dure 2010, blev kåret til bedste Amarone i Decanters seneste Valpolicella-test (januar 2021) med hele 96 point, hvor også en kultvin fra berømte Dal Forno var repræsenteret…

Hos Buglioni håndhøstes alle druer, men kun de bedste 40% ender i Buglionis egne vine! De producerer omkring en kvart million flasker under eget navn, og en sjettedel heraf fordeles ud på familiens velansete restauranter Osteria del Bugiardo, Locanda del Bugiardo og Piscaria.

Fra et ungt vinhus til en ægte stjerneskudshistorie på blot 25 år. Kvalitetsvine på tværs af alle kategorier.

Buglioni

Alfredo Buglioni driver sin vingård i Valpolicella efter devicen om kun at fremstille den bedst mulige vin. Hans vine er blevt kåret til verdens bedste over flere år af  Decanter Magazine. I dag regnes Alfredo Buglioni blandt de 10 bedste Amarone-producenter. Se flere vine fra Buglioni

94 point fra Mad & Monopolet
”Buglioni skuffer bare aldrig - de har en bred portefølje med masser af topvine. Denne Ripasso understreger netop, hvorfor du roligt kan betale lidt ekstra for at få en Ripasso. I næsen er der duft af kirsebær, blomme, jordbær, vaniljetobak, nellike og rosiner. I munden er den fyldig, men holder sig til den elegante side også selv om, der er smag for alle pengene. Den smager helt enkelt fremragende.” 

4,2 stjerner på Vivino (69 ratings. 23/10/2023)
"Bedste ripasso smagt til dato. Prisen er også lidt pebret, men det hele værd. Langt bedre end mange Amaroner."

Ratings fra tidligere årgange:

94 point fra Flaskehalsen
"TESTVINDER - BEDSTE ITALIENSKE JULEVIN... har et rigtig dejligt bid, godt med krydderier – og alle de nuancer, der skal til, for at julemiddagen går op i en højere enhed.alle de nuancer, der skal til, for at julemiddagen går op i en højere enhed.  Normalpris kr. 269,95 – Set til kr. 119,95"

94 point fra Winewherever, Rasmus Christensen
"Buglioni overgår endnu engang sig selv, denne gang med deres charmerende 2020 Il Bugiardo Ripasso. Den er både kraftfuld og krydret, intens og levende. Specielt balancen mellem de tunge og friske elementer i vinen er simpelthen superflot afstemt. Hermed er baren for Ripasso vine sat imponerende højt!

93 point fra Mad & Monopolet
"Èt af de mest kendte Amarone-huse, nemlig Buglioni,laver også en fabelagtig Ripasso, som for nogle er at foretrække, da den ofte fremstår “lettere” end storebroderen. Denne er den økologiske udgave, som er rigtig flot i udtrykket. I næsen har den moden frisk frugt - en blanding af kirsebær, blomme, rosin og vanilje, mørk chokolade og cedertræ. Det er virkelig lækker vin, som understreger, at Ripasso er sin egen vin, som ikke står i skyggen af Amarone. " (vurderet ved en tilbudspris på kr. 199,95)

Flere vine fra Novin


Forhandlere