Chateau Surain Popcorn Merlot Bordeaux 2018

Spar 50%

Blockbuster-rødvin med frugtpower som St-Emilion Grand Cru Classé!

94 point
Barego' mad

93 point
James The Wine Guy

91 point
The Wine Guys

90 point
James Suckling

90 point
Decanter

5 hjerter
Kvindevin

4,5 "Thumbs up"
Houlbergs Vinblog

Her har vi en Blockbuster-rødvin med frugtpower som St-Emilion Grand Cru Classé!

Vinen holder hele 15% alkohol og er en Pomerol værdig!

Der er ingen, der kan stoppe Chateau Surain, der har kurs mod stjernerne!

Den unge og ambitiøse vinmagerhar siden 2015 investeret en formue i vingården for at optimere druekvaliteten. Og resultatet er fremragende.

I den nye, topanmeldte årgang 2018 imponerer ”Popcorn” med 100% Merlot-frugtpower og silkebløde tanniner!

Prisen er til gengæld trykket helt i bund!

Køb nu til kun 69 kr.!

Del vinen på
69,00 kr. v/6
139,00 kr. v/1 stk


Fri fragt ved køb over 999 kr. fra Novin

Forhandler

Fakta

Druer 100% Merlot
Vingård Chateau Surain
Område Bordeaux
Land Frankrig
Årgang 2018
Alkohol 15%
Drikkes bedst 5-6 år fra høståret
Lagring 2 år på ståltanke før aftapning



Intens og tæt rubinrød i glasset. Næsen åbner med florale violstrejf, som hurtigt får selskab af hindbær, solbær og mørke blommer. Dybe og komplekse strejf af lakrids, trøfler og skovbund sætter sløjfen på en elegant bouquet. I munden breder vinen sig ud med tonsvis af saftig Merlot-frugt, der i den lange eftersmag giver plads til urter, krydderi og et behageligt tanninbid. Skøn højrebredsvin i perfekt balance! Drik nu, eller gem 5-6 år fra høståret.

Vinen er med sin indsmigrende frugt perfekt som hyggeglas – den går også rigtig godt til oksekød, lam, gris, and eller charcuteri. Nydes optimalt ved 16-18°C

Chateau Surain Popcorn Merlot Bordeaux 2018 er fremstillet på 100% Merlot. Druerne høstes fra 12 hektar omkring Saint-Gervais, der ligger lige i ”smørhullet” mellem Cotes de Bourg og Fronsac. Familien dyrker sine marker økologisk (ucertificeret) og i harmoni med månens cyklus. 

St. Gervais nyder godt af et særligt, tørt mikroklima, der gør det muligt at senhøste fuldmoden Merlot fra de 30 år gamle vinstokke. Jordbunden og modningsbetingelserne har, ligesom vinen, meget til fælles med de verdensberømte naboer Fronsac og St.-Émilion. En skøn, frugtren Merlot, der er blødgjort med 2 år på ståltank før aftapning. 

Chateau Surain

Familien Surain har lavet vin i Saint-Gervais siden 1920. Fjerde generation, den ambitiøse Adrien Surain, støttes i hverdagen af sin onkel og bror. Indtil for få år siden havde Adrien fuld fart på en international karriere som IT-projektleder. Hjemme i Bordeaux producerede Adriens onkel beskedne 200 flasker vin om året. Resten af blev solgt til negocianter (bulkvin) og kooperativer (druer).

Men i 2013 var vingården truet. Indtægterne udeblev, for de normale aftagere var i dyb krise. Onklen var klar til at sælge, så Adrien flyttede fra Argentina til Europa for at yde støtte. I 2014 rejste Adrien til Hong Kong og tjente godt. Alle penge blev investeret i familiens vingård, hvor nye redskaber og større ståltanke gav mulighed for at lancere mere og bedre vin i eget navn.

2015 gav ny tro på fremtiden. Vinkvaliteten var enestående god, og Chateau Surain formåede at aftappe 30.000 flasker under egen label. Siden 2017 har den frugtfanatiske Adrien været tilbage til Bordeaux, hvor han arbejder på fuld tid i vinmarken - og har investeret 25.000 Euro i at løfte druekvaliteten op på et endnu højere niveau



Se flere vine fra Chateau Surain

94 point fra Barego'mad
"Popcorn er ikke kun noget man nyder i biografsalens bløde velourstole, men også noget man kan drikke. Jeg har tidligere haft fornøjelsen af at anmelde Popcorn i årgang 2016, og jeg må bare erkende, at vinbonden Adrien Surain endnu en gang rammer bullseye med sin sexede bløde frugtdrevne stil til her-og-nu nydelse. Etiketten alene signalerer alt andet end klassisk Bordeaux, og det er nøjagtig hvad der venter dig i glasset. Det er Bordeaux i nye moderne klæder, som er skabt til at gå catwalk fremfor at henligge i vinkælderen de næste 10 år. Det er ikke en rødvin der skal gemmes væk, men nydes og deles i nuét. En fløjlsblød saftig lækkerbisken som står klar til at omfavne alt og alle. Årgang 2018 er endnu mere frisk og saftig i stilen, og lokker med en frisk indbydende duft af mørke bærfrugter, tobak, blåbær, urter og lidt grafit. Smagen følger op på smukkeste vis med saftig Merlot-frugt i lange baner, og med en kompleksitet og fylde som stiger i intensiteten som vinen bevæger sig henover tungen – godt understøttet af frisk moden syre og lakridskrydrede blide tanniner ud i en lang udtryksfuld finale. Det er lettilgængelig Merlot med en god historie på hjerte, som til prisen leverer velsmag for alle pengene, og som giver en lyst til at krybe endnu dybere ned i de bløde veloursæder i biografens mørke, og starte det hele på repeat."

91 point fra The Wine Guys
"Here is not your average “Bordeaux”, 100% Merlot with a fascinating backstory of a man called Adrien—who went around gathering knowledge on winemaking to save his family’s 100+ year old winery. Notes of red plum, tobacco, leather, savory herb, underbrush, green pepper and toasted cedar. Tart fruit on the palate, juicy and has good weight. Tasted across three days, the fruit was more of a dark plum note and more mature, but overall body remained the same. Slightly bitter earth finish, dry finish with big tannins. Why the name ‘Popcorn’? “Heating corn too much makes it pop just like a winemaker who gets heated from hearing that Bordeaux is too expensive, too old and so on. So thus ‘Popcorn,’ a fruity Bordeaux wine that is fun and affordable.” We certainly agree here, it’s definitely bigger, juicier and by some standards it almost tastes like new world, but Adrien says he makes the wines for his customers, not the critics. Sometimes, what works just works. Pop and pour ready, better with some food."

90 point fra James Suckling
"Stewed blackberry, blueberry, cassis, tar and toffee on the nose. It’s medium-bodied with firm, chewy tannins. Dense and creamy with a flavorful finish."

90 point fra Decanter
”Super-ripe style, with weighty, concentrated bramble fruit complemented by vivid tones of toast, earth and tomato leaf.”

❤️❤️❤️❤️❤️ fra Signe Wulff, Kvindevin
“En øjenåbner af den lettilgængelige, sprælske og frugtige slags.”

4,5 Thumbs Up fra Houlberg's Vinblog
"Næsen er knap så fed som 2016’eren, selvom det også er en fyldig, flæsket og intens vin, som samtidig klart virker langt mere frisk. Der er masser af mørke bær, blåbær, solbær, enebær, næsten helt gæret i aromaerne, dyb tobak, yoghurt, muldjord, sød finsk lakrids, kanel, mentol, salvie, kakaopulver og søde krydderier. Smagen er også anderledes end 2016’eren … langt kraftigere og knap så syrerig, så på den måde hænger smagen mere sammen med duften. Det er en intens vin og Adrien har også skruet en tak mer’ op på knappen med alkoholprocenten, som nu når tunge 15%, hvilket dog ikke bliver så tydeligt, da der er sødme, fadpræg samt virkelig stor saftighed over vinen. Dermed bliver det absolut en meget moderne Bordeaux, som vil tiltrække mange, men nok også afskrække inkarnerede bordeauxfile feinschmeckere. Men Houlberg er klart fan, så 4,5 fede fingre med pil og samtidig lige et my – som jo er er en milliontedel af 1 meter – foran 2016’eren … eller måske 10 centimerter foran. Foran er Popcorn Merlot i årgang 2018 i hvert fald."

Flere vine fra Novin


Forhandlere