Burggarten - Frühburgunder Trocken 2022

Spar 21%

Restparti: Frühburgunder (Pinot Noir) med indsmigrende karakter!

5,5 stjerner
Houlbergs Vinblog

Pinot Noir Précoce er som navnet antyder en mutation af Pinot Noir. Mutationen er blevet rendyrket, da den har Pinot Noir´s indsmigrende karakter, men opnår denne på en langt kortere vækstsæson end Pinot Noir. I Tyskland kaldes sorten for Frühburgunder og dyrkes med stor succes i det kølige klima. 

Burggarten´s Frühburgunder behandles på samme måde som husets Spätburgunder. Vinen har tilbragt et år på store træfade inden den er tappet på flaske. Vinen er nok transparent, men med fin farvedybde af en Frühburgunder at være. Dufter af røde bær, kamfer, lidt karamel og varme krydderier. Fyrig og elegant smag, med overraskende dybde. Vinen lever længe på tungen. Et rigtig dejligt glas, som bør serveres kølig til en salat eller et let måltid med kylling. Alle vil elske den.

Del vinen på
149,00 kr. v/6
189,00 kr. v/1 stk


Fri fragt ved køb over 699 kr. fra Propperiet

Forhandler

Fakta

Druer Frühburgunder
Vingård Weingut Burggarten
Område Ahr
Land Tyskland
Årgang 2022
Alkohol 13,5%
Drikkes bedst Nu og 3 år fremBurggarten´s Frühburgunder behandles på samme måde som husets Spätburgunder. Vinen har tilbragt et år på store træfade inden den er tappet på flaske. Vinen er nok transparent, men med fin farvedybde af en Frühburgunder at være. Dufter af røde bær, kamfer, lidt karamel og varme krydderier. Fyrig og elegant smag, med overraskende dybde. Vinen lever længe på tungen. Et rigtig dejligt glas, som bør serveres kølig til en salat eller et let måltid med kylling. Alle vil elske den.

Weingut Burggarten

Ahr er blot 545 hektar stort og strækker sig over over 25 kilometer langs Ahr-floden, der løber ud i Rhinen nord for Koblenz.

Området er et af de nordligste vinområder i Tyskland, men grundet de nærliggende Eifel bjerge, der skærmer mod vestenvind, og den særlige geologi langs Ahr, så er området både varmere, mere tørt og mere solrigt end flere af de tyske vinområder.

De stejle skifer skråninger langs Ahr suger solen til sig og flytter dermed nærmest breddegraden et godt stykke mod syd. Områdets specialitet er Spätburgunder, som er den tyske betegnelse for Pinot Noir. I alt 342 hektar er beplantet med Spätburgunder, og det er ikke forkert. Ahr Spätburgunder har et kæmpe potentiale.
Se flere vine fra Weingut Burggarten

5,5 stjerner på Houlbergs Vinblog
"Æterisk let, syrlig og krydret. De lyse frugter er skønne, friske og syrlige, ribs, hindbær og umodne kirsebær. Syren er frisk og letlevende, letheden bedårende og sammenlagt en frisk, syrlig, blomsterrig vin."

Flere vine fra Propperiet


Forhandlere