Closerie de Vaudieu Châteauneuf-du-Pape Rouge 2020

Spar 14%

Årets julevin: Fyldig og frisk Châteauneuf-du-Pape med 93 point!

93 point
Jeb Dunnuck

92 point
WineWherever

91 point
Vinexpressen

91 point
Politiken

Erik Mortensen

Alt om Vin

Her kan du få Årets julevin: Fyldig og frisk Châteauneuf-du-Pape med 93 point fra Jeb Dunnuck!

92 point fra Winewhereever: "Klassiks oldschool Châteauneuf."

91 point og "Testvinder" fra Politiken: "Kraftfuld vin med fuldmoden, let slikket rød frugt, peber og lakrids."

Der er tale om en fyldig og frisk Châteauneuf-du-Pape med flot intensitet, fra unge vinstokke grænsende op til det legendariske Château Rayas.

Closerie de Vaudieu er en dejlig Châteauneuf-du-Pape lavet på de unge vinstokke på Château Vaudieu.

Vinen har en flot frugtbouquet med masser af solbær og krydderier,

Vinen har en fyldig og typisk fed Châteauneuf smag med fin frugtsødme og slutter blødt og meget behageligt.

Den har 10 måneders lagring i Bourgogne egefade på 228 liter.

Vinen passer perfekt til julens fede lækkerier!

Køb nu til ekstra lav pris!

Del vinen på
189,95 kr. v/6
219,95 kr. v/1 stk


Fri fragt ved køb over 699 kr. fra Philipson Wine

Forhandler

Fakta

Druer 80% Grenache, 15% Syrah og 5% Mourvèdre
Vingård Chateau De Vaudieu
Område Rhône
Land Frankrig
Årgang 2020
Alkohol 15%
Drikkes bedst Nu og 8-10 år frem
Lagring 10 måneders lagring i Bourgogne egefade på 228 liter.Closerie de Vaudieu er en dejlig Châteauneuf-du-Pape lavet på de unge vinstokke på Château Vaudieu. Vinen har en flot frugtbouquet med masser af solbær og krydderier, en fyldig og typisk fed Châteauneuf smag med fin frugtsødme og slutter blødt og meget behageligt.

Vinen er lavet på 80% Grenache, 15% Syrah og 5% Mourvèdre. den har 10 måneders lagring i Bourgogne egefade på 228 liter.

Vinen passer perfekt til fjerkræ (mørkt kød), Lam, Meditationsvin, Okse, Ost (faste), Vegetar, Vildt, Vildt (fugle).

Chateau De Vaudieu

Familien Bréchet, der står bag Château Vaudieu, har dyrket vin i Rhônedalen i fem generationer.

Fra starten var familien pionerer idet de så mulighederne for at dyrke kvalitetsvin i stedet for kun oliven. I 1955 købte Bréchet Château Vaudieu, bygget i 1767, et af 3 ”rigtige” slotte i Châteauneuf.

Helt uhørt ligger alle markerne ikke spredt i appellationen, men samlet omkring slottet. Ejer Laurent Bréchet har fået op til 98 point fra Robert Parker.Se flere vine fra Chateau De Vaudieu

93 point fra Jeff Dunnuck
"Starting with the classic cuvée, the 2020 Châteauneuf Du Pape is 78% Grenache, 14% Syrah, and the rest Mourvedre. This sexy, medium to full-bodied effort has a great nose of black raspberries, mulled strawberries, lavender, and Provençal garrigue. With no hard edges, a pure, layered, balanced mouthfeel, and ripe, silky tannins, it's well worth a case purchase."

92 point fra Winewhereever
"2020 viser sig endnu engang fra sin bedste side. Her er der både masser af moden mørk frugt, krydderier, sød lakrids og fylde, men også tanniner og syre nok, til at løfte det hele godt op. Og så har vinen en intensitet, der gør den kraftfuld og levende. Klassiks oldschool Châteauneuf."​

91 point og "Ugens Vinhit" fra Vinekspressen
"Næsen fanger et spændende potpourri af kirsebær, blommesten, lakrids og lidt stødt, sort peber. Ditto i munden med fuld skrald på frugten, der piftes op af et viff af knækkede, grønne grene. Læg dertil en legesyg og let buttet frugtsødme, somafstemmer de sprælske tanniner til perfektion. Jeg er fan, og så er prisen er eminent! Ren bossanova i munden."

91 point og "Testvinder" fra Politiken
"Kraftfuld vin med fuldmoden, let slikket rød frugt, peber og lakrids. En del alkohol, men holder balancen, og tilpas tannin giver rygrad. Glimrende kraft og intensitet til maden og klarer lige akkurat sødmen. Fremstår frisk og saftig og helstøbt. Derfor skal du købe den: Fordi den i priskategorien er den bedste af vinene, både alene og til maden."

6/6 stjerner fra Erik Mortensen
"Vinslottet ejes af pioner-familien Bréchet, der med Laurent Bréchet i spidsen nu dyrker topvine i den sydlige Rhônedal på 5. generation. Vinen er det perfekte match til and og gås. Duften af solbær og sydens krydderier vælter op af glasset, og oplevelsen bliver hængende i eftersmagen efter at have kildret mundens smagsløg. Dyr, men alle pengene værd. Og hvad gør man ikke for at please i den søde juletid. Importør."

Flere vine fra Philipson Wine


Forhandlere