Domaine de la Casa Blanca


Om Vingården


I nærheden af Spanien ligger distriktet Collioure/Banyuls på terrasser med mere end 40% hældning. Domaine de la Casa Blanca er et af de ældste domainer i Banyuls, grundlagt i 1886. Ejendommen var ret stor i starten, men blev betydelig mindre efter 2. verdenskrig.Den er aktuelt på 8 Hektar, hvilket svarer til en produktion på 15.000-20.000 flasker.I 1983 overtog Allan Soufflet, som ellers var jurist i det nordlige Frankrig, familiens ejendom og ændrede derved totalt livsstil.Soufflet indgik i 1989 et samarbejde med Laurent Escapa, indfødt fra Banyuls.Hervé Levano kom til samarbejdet i 1999. Levano er fra Paris men har gennem hele hans liv holdt ferier i Banyuls. Levano har studeret hav økologi og arbejdet nogle år for et Parisisk videnskabs magasin.Lavano flyttede permanent til Banyuls i 2000 for at arbejde i Domaine de la Casa Blanca.Allan Soufflet gik i 2004 på pension, hvorefter Levano købte hans part af Domainet, som nu ejes i et samarbejde med Laurent Escapa.På Vinmarkerne er ikke brugt kunstgødning siden 1990, og ingen kemisk sygdoms bekæmpelses midler siden 2002. Der bruges kun sulfater og nogen gange kobber for behandling af planterne. Gødningen er udelukkende økologisk kompost.De bruger muldyr til kultivering af de svært fremkommelige marker for at undgå brugen af herbicider.Byen Banyuls er en yndig malerisk fiskerby lige syd for Collioure med et vildt landskab, nær den spanske grænse. Banyuls stejle vinmarker strækker sig ud over skiferterrasser op ad de solbeskinnede bjergskråninger ud mod middelhavet.

Der er ingen produkter at vise.