Fantini - Pecorino Terre di Chieti "Calalenta" IGT 2022

Spar 43%

En af Italiens bedste hvidvine med 99/99 point og 4,1 på Vivino!

99/99 point
Luca Maroni

Guldmedalje
Frankfurt International Trophy

4,1 stjerner
Vivino

Vi er stolte af at kunne tilbyde dig en af Italiens bedste hvidvine med hele 99 af 99 point!

Vinen kommer fra Farnese, som er en af Italiens bedste producenter.

Vinen har fået topkarakteren 99 af 99 point fra Luca Maroni!

Vinen får yderligere hele 4,1 stjerner på Vivino. Det er uhørt til vores pris!

Vinen har en flot strågul farve, en lækker frugtig næse med masser af hvid frugt som pærer.

Flot balanceret med endnu mere frugt i smagen, dejlig blød og dog med masser af fylde. Den lette fadlagring giver en dejlig dybde i næse og smag.

Kan drikkes til de fleste lette retter, og selvfølgelig som et godt glas i solen.

En rigtig lækker hvidvin fra en absolut topproducent.

Køb nu til kun 79 kr. Du vil elske denne vin!

Del vinen på
79,00 kr. v/6
139,00 kr. v/1 stk


Fri fragt ved køb over 449 kr. fra Høj Larsen Vinimport

Forhandler

Fakta

Druer 100% Pecorino
Vingård Fantini
Område Ortona, Abruzzo
Land Italien
Årgang 2022
Alkohol 13%
Drikkes bedst Nu og 3-5 år fremDenne hvidvin kommer fra markerne i distriktet Ortona, i Abruzzo. Markerne ligger omkring hovedgården hvor al distribution er samlet.

Klimaet i Abruzzo er særdeles velegnet til at dyrke vin. Placeringen i midten af Italien, giver kombinationen af det nordlige og midterste Italien´s frugtbarhed, og syden intense saft og kraft i druerne.

Man kan se endeløse rækker af vinstokke strække sig ned af bjergsiden på bjerget Majella. Fra de mere højtliggende områder, helt ned til kysten. Eksponeringen fra solen og de milde havvinde giver et fantastisk mikroklima, som resulterer i druer der gror og aldres formidabelt.

Druen i denne vin, er Pecorino – en hvidvinsdrue der udelukkende dyrkes i Abruzzo og Marche. Kun ca. 300 hektarer mark er beplantet med disse, så det er en relativ sjælden drue.

Navnet Calalenta relaterer til det engelske term ”Night harvest”, som oversat betyder natte høst. Ved at høste druerne i nattetimerne, bevarer man mest mulig smag og aroma i druerne.

Straks efter høsten, presses druerne ved -1 grad i ganske kort tid. Alt forgår i et temperaturkontrolleret klima, og gæringen foretages ved 10-12 grader i 18-22 dage. Den lave temperatur er med til at fremhæve aromaerne i vinen.

Vinen færdiggøres herefter med 80% af druerne på ståltanke og 20% på egefade, hvorefter den tappes.

Vinen har en flot strågul farve, en lækker frugtig næse med masser af hvid frugt som pærer. Flot balanceret med endnu mere frugt i smagen, dejlig blød og dog med masser af fylde. Den lette fadlagring giver en dejlig dybde i næse og smag.

Kan drikkes til de fleste lette retter, og selvfølgelig som et godt glas i solen.

Fantini Group Farnese

Fantini Group Farnese er kåret som årets italienske vinproducent 2016, 2017, 2019 og 2020

Fantini Group Farnese er, i forhold til branchen, en relativ ung virksomhed (startet i 1994). Til trods for dette er man meget ambitiøs, og med sit meget høje kvalitetsniveau eksporterer man nu til 74 lande og har en produktion på mere end 20 millioner flasker.

Fantini Group Farnese ligger i byen Ortona i regionen Abruzzo.  Navnet Farnese har været forbundet med byen siden 1538 hvor en prins ved navn Farnese, byggede det smukke ”Palazzo Farnese” hvor han trak sig tilbage og levede med en Østrigsk prinsesse.

Siden Fantini Group Farnesestartede i Abruzzo, har man efterfølgende udvidet til også at dække regionerne Campagnien, Sicilien, Basilicata og Apulien. På de relativ få år man har eksisteret, er man blevet den førende vinproducent i Syditalien, og producenten med flest præmieringer og flotte imponerende anmeldelser. Ikke bare i det sydlige Italien, men i hele Italien.Se flere vine fra Fantini Group Farnese

4,1 stjerner på Vivino
"En af de bedste hvidvine jeg har fået. Mage til frugtig og kompleks smag skal man lede længe efter. Og duft af citrus, æble og meget andet. Stort 5-tal!"

Flere vine fra Høj Larsen Vinimport


Forhandlere