Farnese - Fantini Collection Rosso 2020

Spar 42%

Lillebror til en af Italiens bedste vine med 98/99 point - Kun 69 kr.!

98/99 point
Luca Maroni

Flaskehalsen

Vinavisen

Guldmedalje
Selections Mondiales Des Vins

Guldmedalje
Berliner Wein Trophy

Value: 10/10
Bedste Vin til Prisen

Vi kender alle sammen Edizione Cinque Autoctoni som en af Italiens bedste vine med 99/99 point fra Luca Maroni.

Nu har vi fået Ediziones lillebror på pallen i en sprit ny årgang og det er ikke kedeligt. Den koster kun en brøkdel af storebroren og det er et kup!

Dette er en vinoplevelse ud over det sædvanlige og vi kan tilbyde dig vinen til kun 69 kr.!

Med denne vin har de ekstrem dygtige ønologer fået frie tøjler til at skabe en vin på tværs af områder, druer og traditioner. Ligesom med flagskibet Edizione som er en af Italiens højest præmierede vine, er de også her nået i mål med en helt ekstraordinær vin. Vi har valgt at kalde den en Mini-Edizione…..

Denne Mini-Edizione har fået hele 98 point fra den italienske vinguru Luca Maroni. Herhjemme Har vinen scoret topkarakterer hos anmelderne. Flaskehalsen og Vinavisen giver begge vinen topkarakter, så her er der virkelig noget at komme efter.

Farnese anbefaler at denne rødvin kan drikkes kold, så den passer perfekt som terassevin.

Dette er virkelig en vin du må prøve. Aldrig har du fået så megen vin for så små penge!

Køb nu til 69 kr.!

Del vinen på
69,00 kr. v/6
119,00 kr. v/1 stk


Fri fragt ved køb over 499 kr. fra Høj Larsen Vinimport

Forhandler

Fakta

Druer Montepulciano, Sangiovese og Ciliegiolo  
Vingård Farnese Vini
Område Abruzzo
Land Italien
Årgang 2020
Alkohol 13%
Drikkes bedst Nu og 4-5 år fremDenne rødvin kommer fra markerne i distriktet Ortona, i Abruzzo. Markerne ligger omkring hovedgården hvor al distribution er samlet. Mere præcist i områderne Ortona, San Salvo og Pollutri.

Klimaet i Abruzzo er særdeles velegnet til at dyrke vin. Placeringen i midten af Italien, giver kombinationen af det nordlige og midterste Italien´s frugtbarhed, og syden intense saft og kraft i druerne.

Man kan se endeløse rækker af vinstokke strække sig ned af bjergsiden på bjerget Majella. Fra de mere højtliggende områder, helt ned til kysten. Eksponeringen fra solen og de milde havvinde giver et fantastisk mikroklima, som resulterer i druer der gror og aldres formidabelt.

Straks efter høsten, presses druerne. Man bruger herefter en produktionsteknik hvor mosten fra druerne, løber frit til tanken. Ingen pumper bruges, for på den måde at opnå en mere nænsom behandling af vinen.

En dybrød farve kombineret med en lækker og kompleks næse med masserer af bær og frugter. Vinen har en lækker blød smag af bær og vanille. God balance og meget drikkevenlig.

En rigtig lækker vin som kan anvendes meget bredt. Lige fra kød til pasta, eller bare et hyggeligt glas. Serveres ved 14-16 grader

Fantini Group Farnese

Fantini Group Farnese er kåret som årets italienske vinproducent 2016, 2017, 2019 og 2020

Fantini Group Farnese er, i forhold til branchen, en relativ ung virksomhed (startet i 1994). Til trods for dette er man meget ambitiøs, og med sit meget høje kvalitetsniveau eksporterer man nu til 74 lande og har en produktion på mere end 20 millioner flasker.

Fantini Group Farnese ligger i byen Ortona i regionen Abruzzo.  Navnet Farnese har været forbundet med byen siden 1538 hvor en prins ved navn Farnese, byggede det smukke ”Palazzo Farnese” hvor han trak sig tilbage og levede med en Østrigsk prinsesse.

Siden Fantini Group Farnesestartede i Abruzzo, har man efterfølgende udvidet til også at dække regionerne Campagnien, Sicilien, Basilicata og Apulien. På de relativ få år man har eksisteret, er man blevet den førende vinproducent i Syditalien, og producenten med flest præmieringer og flotte imponerende anmeldelser. Ikke bare i det sydlige Italien, men i hele Italien.Se flere vine fra Fantini Group Farnese

Som i Edizione, er de bærende druer Montepulciano og Sangiovese. Men som en rigtig spændende drue, er Collezione tilsat druen Ciliegiolo. Ciliegiolo læner sig op ad Ciliegio, som betyder kirsebær. Denne drues smag har klare nuancer fra kirsebær, og tilsætter vinen en meget lækkert snert af kirsebær i både næse og smag.

6/6 stjerner fra Flaskehalsen
"Fantini’s Collection-rødvin får en chance mere for at imponere, efter at 2017-udgaven i foråret var en smule skarp i kanterne. Det var stadig en lækker vin, men den virkede en anelse uregerlig. Jeg foreslog dengang at lade den ligge lidt, og jeg må sige, at det har hjulpet de sidste små hurdler til en topkarakter af vejen. For den står nu – ligesom i tidligere årgange – som en aldeles fløjlblød vin, der har en markant duft af solbær og masser af vanille. Den er næsten som en frugtdessert med al sin charme og lækkerhed. Nogle vil måske finde den for sød og på nippet til at blive tung, men dem om det. Jeg er aldeles vild med den, for det er en sødmefuld og solfuld vin til en absolut attraktiv pris."

5/5 stjerner fra Vinavisen
En "almindelig bordvin" af god kvalitet, ligefrem, uden kanter og nem at drikke. Plask den gerne over i en karaffel et par timer før måltidet. Glimrende hverdags-vin

Flere vine fra Høj Larsen Vinimport


Forhandlere