Karl Erbes


Om Vingården


Karl Erbes startede vinproduktion i 1967. Målet var fra starten, at producere kvalitets Riesling – og intet andet. I dag drives vingården af Karl og hans søn Stefan. De hører til blandt de bedste producenter ved Mosel. Den årlige produktion er begrænset, da huset kun besidder 5 hektar vinmarker, og primært på Ürziger Würzgarten. På de fleste af husets marker vokser Riesling stokke på mellem 50 og 80 år. De sørger for naturligt lavt udbytte, og druer af meget høj kvalitet.En anden ting som gør huset Erbes til noget specielt er deres stræben efter det naturlige. Alle vine forsøges gæret op ved hjælp af naturgær. Naturgæren giver en helt anden mere bredspektret smag end tilsætning af en gærkultur. Samtidig så arbejder Stefan meget med kontakt mellem gærrester og færdig vin. At vinen hviler ”Sur lie” tilføjer yderligere dybde og kompleksitet, samt skaber en stabil vin, som vil kunne lagre i mange år efter aftapning.Seneste bevis på, at huset hører til blandt eliten kom ved "Mosel Fine Wines" smagning af årgang 2012 fra udvalgte top-producenter. Resultatet blev et rungende "Hurra", med scorer mellem 89 og 96 point for de smagte vine.