La Fortezza - Aglianico Riserva DOC 2008 "Enzo Rillo"

Spar 30%

Flot og fornem rødvin fra syditalien med 96 point!

96 point
Luca Maroni

Flaskehalsen

"Den kan minde lidt om Nativ’s populære Eremo San Quirico" -Morten Wamsler, Flaskehalsen.nu

Morten fra Flaskehalsen.nu her helt ret. Denne vin minder meget om den populære Nativ Eromo San Quirico fra samme område i syditaien. Denne Aglianico Riserva DOC 2008 "Enzo Rillo" fra stjernevingården La Fortezza er dog en anelse billigere, men den er bestemt på samme niveau. Dette er virkelig en vin du skal prøve!

Wamsler mener, at druesorten Aglianico er kendetegnet ved dens store smag og power. Nogle gange kan den gå en anelse for meget amok, mens den andre gange rammer en fantastisk balance. Sidstnævnte er tilfældet i denne vin, der er på nippet til for alvor at slå benene væk under én.

Det er en virkelig fornem vin, der med sin store kraftfulde stil har en lækkerhed, der både rummer nogle spændende smagsmæssige nuancer med en markant kant, men også en blød og imødekommende tilgængelighed. Tag ikke vores ord for det. Det er vinanmelderen, der taler.

Den italienske vinguru Luca Maroni giver også vinen hele 96 point og det siger også noget om kvaliteten i forhold til prisen. 

 

Del vinen på
139,00 kr. v/6
199,00 kr. v/1 stk


Fri fragt ved køb over 499 kr. fra Høj Larsen Vinimport

Forhandler

Fakta

Druer 100% Aglianico
Vingård La Fortezza
Område Campania
Land Italien
Årgang 2008
Alkohol 14%
Drikkes bedst Drikkemoden nu, men kan gemmes de næste 8-10 år
Lagring Lagres på egefade i minimum 24 månederAglianico DOC Reserca 2008 ”Enzo Rillo” er lavet på 100% Aglianico. Druen bliver stort set kun produceret i Campania, og er særdeles velegnet til den mange soltimer og jordbunden her. Druerne høstes i slut oktober / november oktober, hvor kun de bedste druer bruges til denne vin. Herefter presses og gæres der, og lagres på egefade i minimum 24 måneder. Efterfølgende minimum 6 måneder på flaske.

Denne drue har gennem de sidste år, sammen med mange andre syditalienske druesorter, fået en renæssance. Den er meget velsmagende med stor frugt og fylde, kombineret med en afdæmpet syre.

Populariteten for de syditalienske druer er stærkt stigende. Ikke blot på rødvine, og generelt er der stor Value for Money i disse regioner.

Farven er dyb rød med næse af røde frugter, krydderier og tobak. Stor smag og power, men stadig med en flot balance

La Fortezza

Vingården La Fortezza er et nyt projekt i Campania, nærmere bestemt distriktet Benevento. Byen Torrecuso som huser La Fortezza, ligger i regionalparken Taburno-Camposauro. I det sydlige Italien er man begunstiget med mange solskinstimer, hvilket giver fremragende forudsætninger for dyrkning af druer – rige på smag. I skyggen af bjerget Taburno, ligger vinmarkerne med 70 år gamle vinstokke. Netop dette område har været uberørt i mange grundet dets status som regionalpark.

Det er den lokale forretningsmand Enzo Rillo, som har bygget sin formue indenfor entreprenørbranchen, der med sin passion for vin og sin lokalpatriotisme, er manden bag La Fortezza. Han har med stor tålmodighed siden projektet startede i 2006, skabt vine af høj kvalitet. Ambitionen var og er, at skabe vine som viser det ypperste fra regionen.

Efter gården var bygget fra bunden med den nyeste teknologi indenfor vinproduktione, markerne var klargjort etc. Blev den første produktion frigivet til salg i 2011. Herfra har man på 5 år bygget forretningen op til nu, at producere og sælge mere end 2 millioner flasker årligt. Uden at gå på kompromis med kvaliteten.Se flere vine fra La Fortezza

5 stjerner fra Flaskehalsen.nu
"Der er både noget for den, der elsker at gå på opdagelse, og der er noget til dig, der bare gerne vil have en flaske vin, der smager fantastisk i de indtryk, den afgiver i sin umiddelbare form. Den kan minde lidt om Nativ’s populære Eremo San Quirico, der koster en anelse mere, og det er absolut en vin på et højt niveau. Den er sprød og blød, imødekommende og udfordrende. Den sidste smule elegance holder den fra den sjette stjerne, men det er dælme tæt på"

Flere vine fra Høj Larsen Vinimport


Forhandlere