Masottina


Om Vingården


Dal Bianco-familien har passioneret viet sin energi til at producere vin siden 1946. Det hele begyndte, da bedstefar Epifanio erhvervede Ai Palazzi-ejendommen ved Gorgo al Monticano, der omfatter fem hektar vinmarker og en bondegård. Renovering af stuehuset bragte ordet MASOTTINA frem i lyset på en af de originale vægge: MASOTTINA blev derefter navnet på virksomheden.Adriano, den ældste søn, satte nyt skub i udviklingen af virksomheden. Efter at have studeret ønologi på den gammeletablerede, prestigefyldte Conegliano Oenology School, begyndte han år efter år at investere i de bedste tilgængelige teknologier til fremstilling af vin med umiskendelig stil og konstant kvalitet.Senere skabte Adriano og hans brødre vingården Terre di Ogliano, hvor Masottina-vine nu fremstilles, et vinifikationscenter, der er unikt i Prosecco-området.Familietraditionen videreføres nu af tredje generation, som følger i bedstefar Epifanios fodspor ved at investere i jord for at øge familiens vinplanteareal. Nu ledes virksomheden af Adriano og hans to sønner Filippo, salgsdirektør, og Federico, vicepræsident.