Navascués Enología


Om Vingården


I vinområdet Cariñena ca. 2,5 timers kørsel nordøst for Madrid finder vi familieprojektet Navascués Enología. Et projekt, der blev indledt tilbage i år 2001, hvor far og søn (Jesús og Jorge) opkøbte nogle vinmarker med gamle vinstokke i området Valdejalón i Aragonien. Jesús Navascués er en af ”bedsteforældrene” for vindyrkning i Aragonien, hvor han siden starten af 1990’erne har stået i spidsen som vinmager på adskillige projekter i området. Et hverv som hans søn Jorge sidenhen også har påtaget sig.Sammen med Carlos Sanpedro fra vinhuset Bodegas Pujanza i Rioja, hvor familien Navascués havde varetaget vinproduktionen, opkøbte de i fællesskab 9 hektar vinmarker med vinstokke med en gennemsnitsalder på 55 år i området Valdejalón. Området ligger mellem de mere kendte vinområder Campo de Borja, Calatayud og Cariñena. Fra disse marker høstede man Garnacha, der senere hen blev til vinen Mancuso.Mancuso ligger dog i den forholdsvis dyre ende, når man taler om vin fra Aragonien. Far og søn besluttede derfor i 2010 at opkøbe nogle vinmarker i Cariñena for at skabe en ung letdrikkelig og billigere vin som ikke nødvendigvis er simpel og flad. I 2011 resulterede det i første årgang af vinen Cutio, der afspejler familien Navascués store viden og passion inden for vin.Cutio produceres på vinhuset Pago Aylés, hvor Jorge fungerer som ønolog. Dermed har far og søn ikke bundet en masse penge i dyrt udstyr, hvorfor de i stedet kan fokusere på at skabe nogle gode vine til en god pris. Det er vin, som man kan betale og nyde med stor velbehag.

Der er ingen produkter at vise.