5 LITER - Domaine Uby - 2022 Uby Cub - Bag in Box

Spar 21%

Super frisk og dejlig hvidvin fra Domaine Uby i 5 LITER BAG IN BOX!

4,0 stjerner
Vivino

Her har vi en super frisk og dejlig hvidvin fra Domaine Uby i 5 LITER BAG IN BOX!

5 liter svarer til over 6 flasker og ved vores tilbudspris er prisen pr. flaske under 40 kr.!

Vinen er produceret på 80% Colombard og 20% Sauvignon Blanc.

Druerne er presset skånsomt, gæret ved lav temperatur og har hvilet på gæren efter gæring for at tilføje vinen dybde og kompleksitet.

Vinen fremstår med forfriskende hyldeblomst og lime-næse.

Smagen har god fedme, et lidt nødde-agtigt præg og et forfriskende citrus-bid i enden.

Vinen er i det hele taget let drikkelig, rank, sprød og frisk.

Storartet ledsager til lette fiskeretter.

Køb nu til kun ekstra lav pris!

Del vinen på
300,00 kr. v/1
379,00 kr. v/1 stk


Fri fragt ved køb over 699 kr. fra Propperiet

Forhandler

Fakta

Druer Colombard og Sauvignon Blanc
Vingård Domaine Uby
Område Gascogne
Land Frankrig
Årgang 2022
Alkohol 11%
Drikkes bedst Nu og 2 år fremVinen er produceret på 80% Colombard og 20% Sauvignon Blanc. Druerne er presset skånsomt, gæret ved lav temperatur og har hvilet på gæren efter gæring for at tilføje vinen dybde og kompleksitet. Vinen fremstår med forfriskende hyldeblomst og lime-næse. Smagen har god fedme, et lidt nødde-agtigt præg og et forfriskende citrus-bid i enden. Vinen er i det hele taget let drikkelig, rank, sprød og frisk. Storartet ledsager til lette fiskeretter.

Domaine Uby producerer deres vin økologisk, idet de er kontraktligt bundet til, at benytte et minimum af kemikalier på deres marker, da vingården ligger i et område, hvor den truede europæiske knoldskildpadde lever og yngler. Af samme grund er skildpadden afbilledet på vinens etiket. 

Alkohol: 11%
Restsukker: 7 gr/l

Domaine Uby

Gascogne er klart mest kendt for sin verdensberømte Armagnac. Det er gammel lære, at vinbønderne i området valgte at producere spiritus fordi deres druer var for dårlige til vin. Den kliché må skrives om. Der kan produceres fortræffelig vin i området, endda fortræffelig hvidvin på de samme druer, som anvendes til Armagnac: Ugni Blanc og Colombard. Druerne har ellers haft et rygte for at være noget nær kønsløse. Men også andre druer stortrives i området. Det er det varme, men ikke for tørre klima, samt de specielle jordbundsforhold der gør, at vinene herfra oser af lokalt særpræg. Gascogne kan vi varmt anbefale til den nysgerrige. Gascogne er beliggende ca. 150 kilometer syd for Bordeaux og der er næsten samme afstand til Pyrenæerne og den spanske grænse.

Domaine Uby

Domaine Uby har været i familien Mortel´s eje siden 1920. Det var et par sweiziske brødre der i sin tid opkøbte ejendommen og dens 12 hektar vinmarker. Det er i dag barnebarnet til den ene af brødrene der driver ejendommen, og han har ændret den overordnede strategi radikalt. Fra at være et cognac-hus, er ejendommen i dag fokuseret på vinproduktion og omfatter 100 hektar. Målet er, at producere let drikkelige, frugt-agtige vine, der giver fuld valuta for pengene. Projektet må siges at være ved at lykkes.

Man kunne måske tro, at vejen til at nå de rimelige priser ville gå via kommercielt landbrug med stor-forbrug af pesticider og kunstgødning, men det er ingenlunde tilfældet. Domaine Uby er kontraktligt bundet til at benytte et minimum af kemikalier på sine marker, idet ejendommen ligger i et område, hvor den truede europæiske knoldskildpadde lever og yngler. Af samme grund er skildpadden afbilledet på vinens etiket.

Gennem de seneste 10-15 år har ejendommen gennemgået en løbende omplantning af vinmark-arealet. Ved hjælp af analyser af jordbundsforhold har man på Uby efterhånden fundet frem til hvor de enkelte sorter yder deres bedste. Samtidig behandles og vinificeres hver sort for sig, for at opnå det bedst mulige resultat inden blandning. Det omhyggelige og seriøse arbejde kan smages i de færdige vine.

Vinene har helt deres eget mineralske særpræg. Og især vinen på Ugni Blanc og Colombard adskiller sig fra meget af det man møder ude i den store vinverden. Her er forfriskende hyldeblomst og lime-næse. Smagen har god fedme, et lidt nødde-agtigt præg og et forfriskende citrus-bid i enden. Vinen er i det hele taget let drikkelig, rank, sprød og frisk.

En klar fordel ved hvidvinene fra området er, at vinbønderne, i modsætning til Armagnac-producenterne, ikke har noget traditionelt marked at afsætte vinene på og derfor sælger dem til meget rimelige penge.Se flere vine fra Domaine Uby

4,0 Vivino

Flere vine fra Propperiet


Forhandlere