Karl Erbes Ürziger Würzgarten Feinherb Riesling 2022

Spar 31%

Top-Riesling fra Mosel's super-vinmager med topanmeldelser!

5 "Thumbs Up"
Houlbergs Vinblog

4,1 stjerner
Vivino

Dette er en Riesling på højeste niveau!

Den kommer fra firmaet Karl Erbes beliggende for foden af stejle Ürziger Würzgarten.

Huset Erbes er noget specielt og både kendt og anerkendt i hele Mosel.!

Karl Erbes var hvad man kan kalde en af denne verdens første "Flying Winemakers". Han brugte dog ikke flyver, men drønede rundt på scooter og producerede vin for flere af tophusene ved Mosel.

I dag er det Karl´s søn Stefan Erbes der står for produktionen på stedet, og han har formået at løfte huset ind i en ny æra. Dette er Riesling fra Mosel når den er bedst. 

Karl Erbes hører til blandet den absolutte elite i Mosel, og det kommer tydeligt til syne ved "Mosel Fine Wines" smagninger, hvor husets vine nærmest konsekvent scorer over 90 point.

Den røde jernholdige skifer på Ürziger Würzgarten giver en helt speciel Riesling. Druen opnår her et finurligt krydderi som også har været med til at give marken sit navn. 

Er du til super hvidvin, så er det nu du skal slå til, og forsyne vinreolen med lidt liflige dråber, så de er klar når du har brug for dem. God fornøjelse!

Køb nu til ekstra lav pris!

Del vinen på
89,00 kr. v/6
129,00 kr. v/1 stk


Fri fragt ved køb over 699 kr. fra Propperiet

Forhandler

Fakta

Druer 100% Riesling
Vingård Karl Erbes
Område Mosel
Land Tyskland
Årgang 2022
Alkohol 12%
Drikkes bedst Nu og 2 år fremAromatisk duft med papaya, fersken og let blomst. I smagen oplever du en cremet og frisk frugtsmag med god syre og let mineralsk krydderi. Flot balance i eftersmagen, der pirrer med krydderi og frisk syre, og gør, at vinens sødme ikke bliver dominerende. 

Velegnet til: Aperitif, stenbidder-rogn, skaldyr, salater, wokretter

Karl Erbes

Karl Erbes startede vinproduktion i 1967. Målet var fra starten, at producere kvalitets Riesling – og intet andet. I dag drives vingården af Karl og hans søn Stefan. De hører til blandt de bedste producenter ved Mosel. Den årlige produktion er begrænset, da huset kun besidder 5 hektar vinmarker, og primært på Ürziger Würzgarten. På de fleste af husets marker vokser Riesling stokke på mellem 50 og 80 år. De sørger for naturligt lavt udbytte, og druer af meget høj kvalitet.En anden ting som gør huset Erbes til noget specielt er deres stræben efter det naturlige. Alle vine forsøges gæret op ved hjælp af naturgær. Naturgæren giver en helt anden mere bredspektret smag end tilsætning af en gærkultur. Samtidig så arbejder Stefan meget med kontakt mellem gærrester og færdig vin. At vinen hviler ”Sur lie” tilføjer yderligere dybde og kompleksitet, samt skaber en stabil vin, som vil kunne lagre i mange år efter aftapning.Seneste bevis på, at huset hører til blandt eliten kom ved "Mosel Fine Wines" smagning af årgang 2012 fra udvalgte top-producenter. Resultatet blev et rungende "Hurra", med scorer mellem 89 og 96 point for de smagte vine.

Se flere vine fra Karl Erbes

5 stjerner fra Houlbergs Vinblog
"Pænt med sødme, søde krydderier og fedme. Det bliver dog aldrig for kraftigt eller alt for sødt, for vinen har også svag grape, nogen citron og er samlet virkelig smagfuld. Der er nydelse og bællepotentiale."

4,1 stjerner på Vivino
"Spændende vin. Den er sød når den kommer i munden. Derefter kommer der en god eftersmag med masser af syre.​"

Flere vine fra Propperiet


Forhandlere