Ürziger Würzgarten Riesling Kabinett "Vom Roten Schiefer" Karl Erbes 2022

Spar 25%

Restparti: Top-Riesling fra Mosel's super-vinmager Karl Erbes til ekstra lav pris!

91+ point (Robert parker)
Wine Advocate

Vi har et lille restparti af denne Top-Riesling fra Mosel's super-vinmager Karl Erbes, som vi nu sælger til ekstra lav pris!

Karl Erbes producerer hvert år en vin med kvalitetsbetegnelsen Kabinett fra den røde jernholdige skifer på Ürziger Würzgarten. Druen opnår her et finurligt krydderi som også har været med til at give marken sit navn. Denne "Roten Schiefer" besidder en fantastisk sødme og syre balance. Vinen er i kategorien feinherb som er mosel´s svar på halvtør.

Huset Erbes er noget specielt og både kendt og anderkendt i hele Mosel. Karl Erbes var hvad man kan kalde en af denne verdens første "Flying Winemakers". Han brugte dog ikke flyver, men drønede rundt på scooter og producerede vin for flere af tophusene ved Mosel. I dag er det Karl´s søn Stefan Erbes der står for produktionen på stedet, og han har formået at løfte huset ind i en ny æra. Dette er Riesling fra Mosel når den er bedst. 

Karl Erbes hører til blandet den absolutte elite i Mosel, og det kommer tydeligt til syne ved "Mosel Fine Wines" smagninger, hvor husets vine nærmest konsekvent scorer over 90 point.

Er du til super hvidvin, så er det nu du skal slå til, og forsyne vinreolen med lidt liflige dråber, så de er klar når foråret sætter ind. God fornøjelse!

Køb nu til ekstra lav pris!

Del vinen på
119,00 kr. v/6
159,00 kr. v/1 stk


Fri fragt ved køb over 699 kr. fra Propperiet

Forhandler

Fakta

Druer Riesling
Vingård Karl Erbes
Område Mosel
Land Tyskland
Årgang 2022
Alkohol 10,5%Huset Karl Erbes skuffer aldrig. I 2022 beviser Kabinett "Roten Schiefer" endnu engang husets eminente formåen ud i at skabe balance i en vin. Smager man den blindt er det faktisk enormt svært at sige, om den er sød eller tør, men den holder altså over 20 gram restsukker. Vinen dufter af fersken, citrus og persille. Smagen er delikat, med god frugtfylde, og friskt syrligt bid. Eftersmagen er urtet og frisk, uden spor af sødme. En perfekt terrasse-vin, eller brug den til wok eller sushi.

Restsødme: 20,6 gr./ltr
Syre: 7,8 gr./ltr.

Karl Erbes

Karl Erbes startede vinproduktion i 1967. Målet var fra starten, at producere kvalitets Riesling – og intet andet. I dag drives vingården af Karl og hans søn Stefan. De hører til blandt de bedste producenter ved Mosel. Den årlige produktion er begrænset, da huset kun besidder 5 hektar vinmarker, og primært på Ürziger Würzgarten. På de fleste af husets marker vokser Riesling stokke på mellem 50 og 80 år. De sørger for naturligt lavt udbytte, og druer af meget høj kvalitet.En anden ting som gør huset Erbes til noget specielt er deres stræben efter det naturlige. Alle vine forsøges gæret op ved hjælp af naturgær. Naturgæren giver en helt anden mere bredspektret smag end tilsætning af en gærkultur. Samtidig så arbejder Stefan meget med kontakt mellem gærrester og færdig vin. At vinen hviler ”Sur lie” tilføjer yderligere dybde og kompleksitet, samt skaber en stabil vin, som vil kunne lagre i mange år efter aftapning.Seneste bevis på, at huset hører til blandt eliten kom ved "Mosel Fine Wines" smagning af årgang 2012 fra udvalgte top-producenter. Resultatet blev et rungende "Hurra", med scorer mellem 89 og 96 point for de smagte vine.

Se flere vine fra Karl Erbes

91+ Wine Advocate (Robert parker)

Flere vine fra Propperiet


Forhandlere