Antonutti - Pinot Grigio DOC Friuli Grave 2018

Spar 39%

Lækker Pinot Grigio hvidvin med topanmeldelser!

Vinavisen

Finansbureauet

Denne Pinot Grigio DOC Friuli Grave fra vingården Antonutti i Italien er en rigig lækker hvidvin.

Som navnet antyder, så er vinen lavet udelukkende på Pinot Grigio druen og har en flot balance mellem fed frugt og syre.

Vinen passer perfekt til  fisk, skaldyr og andre lettere sommer-retter. Dette er den perfekte vin til at nyde i alle sammenhænge.

Vi kan tilbyde dig denne dejlige vine til super lav pris!

Vinen har fået topkarakteren 5 af 5 stjerner fra Vinavisen, som kalder den en flot hvidvin med en både frisk og bred smag.

Den har en flot strågu farve og duften er frugtig med næse af frugter og delikat krydring til sidst. Smagen er let mineralsk med snert af mineraler. Flot balance mellem fedme og syre. En rigig god hvidvin.

Gå ikke glip af denne flotte hvidvin!

5/5 stjerner fra Vinavisen
"Flot hvidvin med en både frisk og bred smag og fin krydring - en smag, der fortsætter ud i den lange eftersmag. En meget anvendelig vin både til mad og som terrassevin."

Del vinen på
79,00 kr. v/6
129,00 kr. v/1 stk


Fri fragt ved køb over 499 kr. fra Høj Larsen Vinimport

Forhandler

Fakta

Druer 100% Pinot Grigio
Vingård Antonutti
Område Friuli Grave
Land Italien
Årgang 2018
Alkohol 12,5%
Drikkes bedst Drikkemoden nu, men kan gemmes de næste 3-4 år
Lagring 6 måneder på ståltankeDruerne høstes ved håndkraft i midten af september, og efterfølgende håndpresset og gæret i 10-14 dage.

Efter endt gæring lagres vinen i 6 måneder på ståltanke. Efterfølgende nogle få måneder på flaske.

Farven er strågul, duften frugtig med næse af frugter og delikat krydring til sidst. Smagen er let mineralsk med snert af mineraler. Flot balance mellem fedme og syre.

Velegnet til fisk, skaldyr og andre lettere retter.

Antonutti

Antonutti-familien etablerede deres vinproduktion i 1925, og har derfor næsten 100 års erfaring i at dyrke vin. 4 generation er i gang på gården, hvor far Lino netop gennemført sin 46. høst i efteråret. Denne årelange erfaring, kombineret med deres 3 børns mere moderne tilgang til vinproduktion, giver i fællesskab grobund for vine i topklasse.

Distriktet hedder Friuli Venezia Giulia, og området Antonutti ligger i Friuli Grave. De tre floder Meduna, Cellina og Tagliamento, har i tusinder af år båret kalkstensholdig jord fra Dolomitterne ned i dalen. Denne jordbund af optimal for druerne der dyrkes i området. Placeringen af markerne er meget fordelagtige, da de ligger i læ for kolde vinde nord fra og med milde vinde fra det nærtliggende hav. Klimaet i området har store temperaturudsving mellem dag og nat, og derved kan druerne høstes sent. Det giver mere duft og smag i druerne.Se flere vine fra Antonutti

5/5 stjerner fra Vinavisen
"Flot hvidvin med en både frisk og bred smag og fin krydring - en smag, der fortsætter ud i den lange eftersmag. En meget anvendelig vin både til mad og som terrassevin."

5 stjerner fra Finansbureauet
"En skarp og præcis italiensk Pinot Grigio med mineralsk præg og tilpasse mængder krydrede noter og fedme til at akkompagnere vinens sprødhed og syre. Godt håndværk."

Flere vine fra Høj Larsen Vinimport


Forhandlere