Bosque de Matasnos Edicion Limitada 2011

Spar 27%

Årets Nytårsvin: Eksklusiv Ribera del Duero i begrænset sær-udgave!

96 point
Guía Peñín

Finansbureauet

Flaskehalsen

Guldmedalje
Bacchus Vini

Står du og mangler den helt rigtige vin til Nytårsaften? Så er det nu du skal slå til!

Her har du mulighed for at lave et usædvanligt vinkup. Vi har nemlig fået fat i Bosque de Matasnos Edicion Limitada 2011 fra Ribera del Duero. 

Denne Bosque de Matasnos Reserva har scoret hele 96/100 point i Guía Peñìn, som er den spanske vinbibel og pendant til f.eks. italienske Gambero Rosso.

Bemærk, at der er 3 flasker i hver kasse og at du får fragtfri levering ved køb af 6 flasker.

Vinen er på Guia Repsols "æresliste" over de absolut bedste vine fra Castilla Y Leon, hvor Ribera del Duero er et underdistrikt. Så det er en helt særlig vin, som vi har fået fat på her.

De danske vinanmeldere er også helt oppe og ringe over vinens kvalitet. Finansbureauet kalder den en Ribera del Duero i seriøs lækker udgave og giver den 5 store stjerner og "Høj klasse".

Flaskehalsen.nu mener, at der er tale om en himmerigsmundfuld og giver også 5 store stjerner.

Det er nu du skal forkæle dig selv.

Del vinen på
289,00 kr. v/3
395,00 kr. v/1 stk


Fri fragt ved køb over 499 kr. fra Høj Larsen Vinimport

Forhandler

Fakta

Druer 95% Tempranillo, 5% Merlot.
Vingård Bodegas Bosque de Matasnos
Område D.O. Ribera del Duero
Land Spanien
Årgang 2011
Alkohol 15%
Drikkes bedst Nu og 10 år frem.
Lagring 18-24 måneder, og efterfølgende min. 30 måneder i flaske.Hos Bosque de Matasnos har man et ambitiøst projekt. Man vil skabe den bedste vin i Ribera del Duero - intet mindre. Man er meget bevidst om den hårde konkurrence fra de mange andre fremragende producenter, men der tages skridt mod toppen løbende.

Med årgangen 2011 har Bosque de Matasnos endnu en gang formået at øge kvaliteten. Og det har Guia Penin belønnet. Hele 96 point er Edicion Limitada blevet tildelt. Til sammenligning har kendte og store huses vine som Emilio Moro og Bodegas Aalto ikke opnået så høj en score med sine nyeste årgange. Selv Peter Sisseck´s vine PSI, Pingus og Flor de Pingus har ikke opnået over 95 point. Den måske mest anerkendte og traditionsrige producent Bodegas Vega Sicilia opnår med deres Valbuena også 96 point.

Så der er ifølge den spanske vinbibel, ingen tvivl om at vi har fat i en vin i absolut topklasse. Den væsentligste forskel er prisen. Mange af de ovenstående, i øvrigt også skønne vine, koster ofte det flerdobbelte af Bosque de Matasnos Edicion Limitada.

Næse af komplekse aromaer og høj intensitet af moden frugt med en fantastisk integration af træ. Modne blommer, nogle sorte frugter, meget fint krydderier af vanille og kakao. En elegant vin med hint af karamel og kanel. Intens rød farve med violet irisering.

Den har en god balance mellem syre og moden sort frugt. Let og meget behagelig i munden med dejlig fedtmængde og længde. Garvesyre er sød og moden med en eftersmag af elegante krydderier.

Vinen er lavet på 95% Tempranillo og 5% Merlot. Da markerne ligger i 950 meters højde, er Merlot at foretrække i stedet for Cabernet Sauvignon, da den modnes bedre i dette klima.

Der arbejdes med meget lave udbytter i høsten og der høstes kun 40% af det tilladte i appelationen. Så er er tale om druer med masser af smag og meget høj kvalitet.
 
Al høst foregår ved håndkraft. Druerne lægges i 10 kg kasser og så direkte på kølebiler, hvorefter de ligger 24 timer på køl for at bremse nedbrydelsen af druerne/smagen.

Gæring foregår ved kun 25 grader. Det betyder en gæring der trækker mere smag, både fordi man gærer uden at knuse druerne (der gæres i skallen) og fordi det tager ca. 14 dage længere at gære. Længere proces = Højere omkostning.

Efterfølgende lagres vinen i egefade fra 9 forskellige producenter. Det høje antal er for at skabe kompleksitet i smagen, da alle efterlader et unikt smagsindtryk. Fadende bruges kun én gang, efterfølgende sælges de til producenter, der sigter lidt lavere i kvalitet. 

Vinen kan gemmes mindst 10 år. Men vinen er faktisk drikkemoden nu.

Bodegas Bosque de Matasnos

Jaime Postigo er manden bag Bodegas Bosque de Matasnos. Sammen med en række familie-medlemmer købte han 240 hektar land og startede produktion af vinen. En del af markerne han købte, var med 60 år gamle vinstokke. Hans fætter, Thomas Postigo, er en af de førende vinmagere/ønologer i Ribera del Duero-distriktet. Han har i en årrække arbejdet for nogle af de bedste huse i området.Jaime Postigo har bevidst købt jord der er højt beliggende. Mange af de "store" Ribera-vine kommer fra det man kalder Valbuena. BMA ligger ca. 400 meter højere, hvilket betyder man høster senere her. Det giver druerne lidt mere sol, men der er selvfølgelig også en større risiko. Eftersom nattefrost kan blive et problem og ødelægge noget af høsten. De sidste 10-15 år er klimaet i Spanien ændret, og de højere temperaturer betyder andre forhold for optimal dyrkning.

Se flere vine fra Bodegas Bosque de Matasnos

5 stjerner fra Finansbureauet
"Ribera del Duero i seriøs lækker udgave med tyk og næsten vulgær næse, opulent og fedladen mund med righoldige mængder mørk chokolade, espresso, vanilje, toast og bacon og med en forfinet snert af mineralitet i den røgfyldte eftersmag. Høj klasse."

5 stjerner fra Flaskehalsen.nu
"Denne Ribera del Duero fra 2011 er en himmerigsmundfuld. Intet mindre. Vi har at gøre med en vin, der har masser af power og kraft, men som også holder en god balance, der gør den blød og imødekommende. En herlig vin med flot kvalitet, men også til en pris, der kræver valuta for pengene."

Flere vine fra Høj Larsen Vinimport


Forhandlere