Cesari – Amarone 2017

Spar 33%

Stor Amarone fra Cesari med 91 point fra James Suckling!

91 point
James Suckling

Fyldige aromaer af moden og af tørret frugt med kirsebær i førersædet.

Cesari - Amarone har flotte fyldige aromaer af moden og af tørret frugt med kirsebær i førersædet.

Det er en yderste vedholdende finish, der virkelig viser vinens styrke: En varm og elegant krop.

Hver enkelt klase er håndplukket og håndsorteret.

Klaserne placeres i kasser i ventilerede tørrerum hen til slutningen af januar. Nu er vandindholdet fordampes, så druen er reduceret med 30-40%. Det giver en helt naturlig smagsfortætning, der for Amarone-fans er den forrygende, forførende faktor for forelskelsen.

Cesari - Amarone er en dejlig makker til fyldige retter, men den kan lige så vel nydes præcis om den er som meditationsvin.

Del vinen på
199,00 kr. v/6
299,00 kr. v/1 stk


Fri fragt ved køb over 699 kr. fra Gallovini

Forhandler

Fakta

Druer Corvina Veronese, Negrara-Rossignola og Rondinella
Vingård Cesari
Område Veneto
Land Italien
Årgang 2017
Alkohol 15%
Drikkes bedst 2021-2027
Lagring 3 år på store, slavonske egefadeHver enkelt klase er håndplukket og håndsorteret. De placeres i kasser i ventilerede tørrerum hen til slutningen af januar. Nu er vandindholdet fordampes, så druen er reduceret med 30-40%. Det giver en helt naturlig smagsfortætning, der for Amarone-fans er den forrygende, forførende faktor for forelskelsen. Sukkerniveauet er fløjet i vejret og det øger også alkoholprocenten, når vi kommer så langt i processen. Efter at have ligget sur lies i januar og februar placeres vinen på ståltanke, hvor den malolaktiske, blødgørende fermentering finder sted i de følgende måneder. Herefter følger 3 år på store, slavonske egefade, mens 30% af vinen lagrer på små tønder, barriques og tonneaux i fransk eg. Slutteligt skal den, før du kan få den i glasset, lagrer på flasken i 6-8 måneder. Men så er den faktisk også klar til dans med det samme. Du kan godt gemme og også få en flot oplevelse ud af det, men den er pragtfuld nu.

Cesari - Amarone er en dejlig makker til fyldige retter, men den kan lige så vel nydes præcis om den er som meditationsvin.

Vi anbefaler, at du nyder den ved 18-20 grader i godt selskab.

Cesari

Cesari er en af de mest anerkendte Valpolicella-vinhuse med en lang familiehistorie bag sig i vinverdenen og et primært klassisk sortiment. Gerardo Cesari grundlagde vinhuset i 1936 med et erklæret mål om, at producere en storslået Amarone, der kunne konkurrere med de bedste italienske og internationale rødvine. I 1970'erne nåede Cesari Amarone ud på fem kontinenter takket være sønnen, Franco Cesaris entusiasme og ihærdige arbejde.

I dag er firmaet Gerardo Cesaris mål at producere unikke, elegante og balancerede vine med respekt for miljøet og omgivelserne. Det gør man ved at trække på erfaring og tradition og mikse det med den nyeste viden og teknik indenfor vindyrkning og ved at gøre produktionen bæredygtig, så man holder sig på linje med forbrugernes forventninger og respekten for den jord man dyrker.Se flere vine fra Cesari

91 point fra James Suckling
"A ripe, rich and soft Amarone with dried-berry, orange and plum character. Medium body. Juicy finish. Drink now." (smagt september 2020)

Flere vine fra Gallovini


Forhandlere