Ponte Lungo - Armano Rosso 2021

Spar 49%

Årets vildeste vinkup fra Italien med 15% alkohol til crazy pris!

98/99 point
Luca Maroni

4,0 stjerner
Vivino

Hvis du er til moderne italiensk vin i det hele taget, så har vi fundet årets vildeste vinkup til dig!

Vinen er lavet på 100% tørrede Primitivo-druer (rosiner), som med sine 15% alkohol vil snyde mange ganer, når der gættes på flaskens indhold. Det smager ganske enkelt tæskelækkert og mange gange dyrere!

Puglia er vejrmæssigt fint afstemt med ligelige fordeling af sol og varme og lige tilpas med vand. Lige som druerne kan lide det. For at opnå ekstra sødme i druerne, lod man dem sidde lidt ekstra på stokkene,så man næsten høstede rosiner.

Efterfølgende tørrede man druerne som vanligt, men naturen havde allerede gjort den største del af arbejdet direkte på stokkene. Derfor har den en meget ren og sødmefuld smag.

Vi vil vove at påstå, at Armano Rosso på grund af sin ekstremt høje druekvalitet, nøjsomme tørring af druerne og flotte fadlagring på fransk eg, sætter en helt ny standard for hvor meget velsmag, man kan få per krone. Døm selv!

Køb nu til ekstra lav pris!

Del vinen på
69,00 kr. v/6
135,00 kr. v/1 stk


Fri fragt ved køb over 699 kr. fra Gallovini

Forhandler

Fakta

Druer 100% Primitivo
Vingård Pontelungo
Område Puglia
Land Italien
Årgang 2021
Alkohol 15%
Drikkes bedst Nu og 7 år frem
Lagring 8 måneder på fransk egPontelungo-teamet har de senere år haft æren af at stå bag en af Danmarks mest populære vine, Curioso, men har på ingen måde hvilket på laurbærene. Allerede i 2015 lavede man en prøveversion af denne vin, men vurderede, at druerne ikke havde tørret tilstrækkeligt til at opnå den ønskede koncentration.

Armano Rosso lagres 8 måneder på fransk eg. Fadpræget bemærkes som et fint strejf af vanilje, men vinens største force er den ekstremt modne og lækre frugt. Mørke blommer, brombær og Amarena-kirsebær.

Ponte Lungo

Pontelungo forsøger med sine vine - at gå i en anden retning, end de fleste andre italienske producenter. Mikroproducenterne i Italien forsøger ofte at ramme den samme klassiske stil, som deres forfædre har frembragt og afholdt i generationer. 

Pontelungo ser sig derimod overhovedet ikke tilbage, men forsøger tværtimod at ramme en moderne, ekstremt frugtrig stil, som en stor procentdel af vinpublikummet efterspørger, men har svært ved at finde.

​Pontelungo har i årevis arbejdet for at opnå fyldigere og mere frugtrige vine, end de ellers så ranke toscanske madvine. Resultatet er blevet bedre år for år.Se flere vine fra Ponte Lungo

4,0 stjerner på Vivino
"Frodige fede blommer. Tør jord. Vanilje og Brændt træværk i næsen. Blød i et splitsekund og så kommer en heftig tørhed og en flot horde af krydderier vælgende ind. Lækker Primitivo i den bedre ende, Yum Yum! Mere af den..."

Flere vine fra Gallovini


Forhandlere