Château La Tonnelle Cru Bourgeois Haut-Médoc 2019

Spar 19%

Danmarks bedste Bordeaux-køb til prisen med 93 point!

93 point
Wine Enthusiast

92 point
WineWherever

91 point
Mad og Monopolet

90 point
Houlbergs Vinblog

Vinbladet

Guldmedalje
Concours Internationale

Her får du det, som vi mener er danmarks bedste Bordeaux-køb til prisen!

Der er nemlig tale om denne flotte Cru Bourgois fra Château La Tonnelle med hele 93 point fra Wine Enthusiast

Château La Tonnelle ligger i hjertet af det berømte Médocområde, hvor nogle af verdens mest eftertragtede vine bliver lavet, blot et stenkast fra det verdensberømte 1. Cru slot Château Lafite-Rothschild.

Vine fra Château La Tonnelle er solgt I Danmark gennem de sidste mere end 30 år med kæmpe succes, og lad os sige det pænt, der er tale om en top top årgang, hvor alt spiller og Tonnelle viser sit fulde potentiale.

Så skynd dig, hvis du er til ædel Bordeaux og det ikke skal koste en bondegård!

Køb nu til ekstra lav pris!

Del vinen på
129,95 kr. v/6
159,95 kr. v/1 stk


Fri fragt ved køb over 699 kr. fra Philipson Wine

Forhandler

Fakta

Druer 70% Cabernet Sauvignon, 26% Merlot og 4% Petit Verdot
Vingård Ch. La Tonnelle
Område Bordeaux
Land Frankrig
Årgang 2019
Alkohol 14%
Drikkes bedst Nu og 10 år frem
Lagring 12 måneder på egetræsfadeSlottet ligger i hjertet af det berømte Médocområde, hvor nogle af verdens mest eftertragtede vine bliver lavet, blot et stenkast fra det verdensberømte 1. Cru slot Château Lafite-Rothschild.

Selvom selve slottet blev bygget så relativt sent som i 1800-tallet, kan der dokumenteres vindyrkning helt tilbage til romertiden.

Ejendommen er i dag gennemmoderniseret og vinen er en kæmpesucces verden over.

Vinen fra Château La Tonnelle er en klassisk Haut-Médoc med Cru Bourgeois status (efter de nye regler i udvalgte årgange) med en dejlig bouquet med masser af sort frugt og en anelse vanille fra egefadslagringen.

Vinen har masser af saft og kraft og en finesse, man normalt kun finder i Cru Classé vine. Fantastisk kvalitetsperformance i en eftertragtet klasse.

Château La Tonnelle

Château La Tonnelle blev opført i 1903 langs vinmarkerne i Haut-Médoc – ét område der har været kendt for vinproduktion siden romertiden.

Historien om La Tonnelle strækker sig helt tilbage til 1850, hvor vinen fra de marker som i dag tilhører La Tonnelle, fik tildelt en førsteplads for bedste vin i Vertheuil-kommunen af Féret (Bordeaux’s vinbibel).

Slottet er i dag berømt for at springe rammerne for kvalitet i forhold til pris.Se flere vine fra Château La Tonnelle

93 point fra Wine Enthusiast
"
This is a beautifully structured wine. Rich tannins and black fruits combine with generous ripeness and a dusty texture. The wine is full, packed with fruit and aging well."

92 point fra Winewhereever
"
Familiens historiske og mest traditionelle vin, og man fornemmer også hurtigt den klassiske Bordeaux stil. Mange små detaljeret noter, friskhed, elegance og en imødekommenhed, der gør den behagelig at gå til, allerede på nuværende tidspunkt. Den vil utvilvsomt udvikle sig positivt over de kommende år, hvor den vil tage til i kompleksitet. Flot Bordeauxvin hvor man virkelig får høj kvalitet til beskedne penge."

91 point fra Mad & Monopolet
"En kompakt lille kraftkarl af en franskmand i bedste klassiske Bordeaux stil - høj på syre, tanniner, tørhed og en elegant frugtsødme i munden. I næsen masser af intensitet, røde bær, skovbund, røg, vanilje og mørke modne kisebær. En vin, som går godt til vildt og en god kraftig sauce - kunne også bruges som julevin."

90 point fra Holbergs Vinblog
"
Her smager vi så 2019 Château La Tonnelle Haut-Médoc Cru Bourgeois, der i denne årgang er lavet på 70% Cabernet Sauvignon, 26% Merlot og 4% Petit Verdot … lavet helt klassisk og efter endt fermentering lagret på barriques i 12 måneder. Det er en fyldig Bordeaux med blæk, solbær, brombær samt masser af fadpræg af både kanel, lakrids, lakridskonfekt og chokolade. Vinen har vild dybde, masser af kraft, våde fade, blyanter, skovbund og har samlet set en rigtig behagelig duft. I munden er det også en lille kraftig bandit, hvor frugten også er venlig, moden og tilbageholdende, men det er syren faktisk også, hvilket giver blød, rund og meget komfortagtig vin, hvor frugten så nærmest er marmeladefed, saftigheden i top med lidt sort te, nogle bitre og vage tanniner samt lidt tørt cedertræ. Bordeaux med sul på kroppen, men det smager sgu meget godt."

Flere vine fra Philipson Wine


Forhandlere