Château Pajzos - Tokaji Furmint 2021

Spar 33%

Charmerende Cremet hvidvin med topanmeldelser!

Erik Mortensen

Cremet charmerende hvidvin med topanmeldelser!

En hvidvin fra Ungarn - hvad er nu det? Det kan vi fortælle dig - det er en vin du simpelthen ikke må snyde dig selv for at smage. Man har skriftligt bevis for, at druesorten Furmint blev dyrket i Tokaji-området allerede i 1600-tallet.

Druen er mest kendt for sine søde dessert-vine, da den har et naturligt højt syre-indhold (a la Riesling), og af samme grund leverer et fantastisk samspil mellem syre og sødme.

I denne udgave beviser den med bravour, at den kan meget mere end det meget søde. Her er den tør/halvtør, og det klæder den. Vinen er produceret på druerne: 86% Furmint, 9% af den lokale Hárslevelű og 5% Muscat.

Flaskebilledet er af 2014 årgangen, men det er 2021 årgangen, som vi sælger.

Det er simpelthen en fornøjelse at både drikke denne vin og servere den for andre og se deres overraskelse. Det er så rent, så stilsikkert, så lækkert.

Det er ikke hver dag vi kan tilbyde en super lækker vin fra Ungarn - men det kan vi nu. Skynd dig at slå til, for prisen bliver ikke meget skarpere end det vi kan tilbyde nu og her. God fornøjelse!

Køb nu til ekstra lav pris!

Del vinen på
100,00 kr. v/6
149,00 kr. v/1 stk


Fri fragt ved køb over 699 kr. fra Propperiet

Forhandler

Fakta

Druer 86% Furmint, 9% Hárslevelű og 5% Muscat
Vingård Pajzos
Område Tokaji
Land Ungarn
Årgang 2021
Alkohol 11%
Drikkes bedst Nu og 1-2 år fremVinen dufter af sommerens blomster, friske grønne æbler og peberrod. Flot smag med lige dele søde og syrlige elementer. Frisk og spændstig i eftersmagen, med lidt tørret frugt og mandarin. Server den til en snack, eller til en krydret wok-ret.

Pajzos

Pajzos hedder dette gamle hæderkronede firma, som er beliggende i Tokaji-omårådet i Ungarn. Tokaji har gennem flere hundrede år været berygtet for sine fantastiske dessertvine produceret på druesorten Furmint. Dessertvinene produceres stadig, men der er nye trends. Både i Tokaji og på verdensmarkedet. Søde vine er knap så efterspurgte som de var engang. Derfor har Pajzos kastet sig over produktion af tør vin på Furmint. Det er de sluppet rigtig godt fra.Se flere vine fra Pajzos

6/6 stjerner fra Erik Mortensen
"Furmint er navnet på den druesort, som normalt anvendes til de ædelsøde Tokaj-dessertvine, som Ungarn har været berømt for siden starten af 1600-tallet, og som den europæiske adel i fordums tid hævdede var bedre end tilsvarende franske. Udgaven Tokaj T viser imidlertid, at druen også viser flotte takter, når den optræder til den tørre side."

3,9 stjerner på Vivino
"Fin lys gul farve. Duft af abrikos, hvide blomster og grøn the. Smagen fint afstemt med sødme og diskret syre. Lækker sag."

Flere vine fra Propperiet


Forhandlere