Fabio Oberto – Barolo 2015

Spar 40%

Ægte Barolo-kup fra topårgang med masser af flotte anmeldelser!

93 point
James Suckling

91 point
Vinbladet

90 point
Ekstrabladet

4,1 stjerner
Vivino

Ugens vinhit
Vinexpressen

Vinavisen

Vi kan nu tilbyde dig dette Ægte Barolo-kup fra topårgangen 2015 til super lav pris!

Vinen får 93 point fra James Suckling og er bedømt til 4,1 stjerner på Vivino.

Her er der tale om en Barolo af høj kvalitet.

Vi kan tilbyde dig denne klassiske Barolo til kun 149 kr.!

Fragtfri allerede ved 6 flasker (1 kasse)!

Vinen kommer fra vinmager Fabio Oberto, som er kendt for sine flotte klassiske Barolo-vine.

Fabio har det ikke fra fremmende. Han er nemlig søn af sternevinmager Andrea Oberto, som nok er en af det bedste kendte Baraolo vinmagere.

Fabio Oberto forsøger at opnå en større og mere klassisk elegance i vinene. Derfor bruger han primært store fade. Andrea Oberto er derimod kendt for at lagre på barriques.

2015 var et rigtig godt høstår i Italien og Nebbiolo-klaserne modnede helt usædvanligt jævnt og hele vækstsæsonen var ideel for druerne. 2015 var med andre ord et TOP-år.

Køb nu til kun 149 kr.!

Del vinen på
149,00 kr. v/6
249,00 kr. v/1 stk


Fri fragt ved køb over 699 kr. fra Gallovini

Forhandler

Fakta

Druer Nebbiolo
Vingård Fabio Oberto
Område Barolo, Piemonte
Land Italien
Årgang 2015
Alkohol 14,5%Fabios lagringsmetode giver vine, som åbner sig langsommere, men som til gengæld giver en endnu større oplevelse for den tålmodige vinkøber. Vi vil derfor anbefale dig at købe en kasse og åbne flaskerne med et års mellemrum. Eller hvilket større eller lidt mindre interval, du nu finder mest passende, for på den måde at følge vinens udvikling i flasken. Den trænede gane kan godt starte smagningen allerede nu, men vær opmærksom på, at tanninerne godt kan dominere den i øvrigt yderst velsmagende frugt lidt tid endnu.

Barolo 2015 er et klassisk eksempel på alt det vi holder af ved en Barolo: Blomme, frisk pibetobak, rose, læder og røg. Denne vin er samtidig et møde med næste generation i det familie-ejede foretagende, og denne vin er Fabios 'basis'-Barolo. Når man er vokset op blandt vinmarker og med en far med internationalt berømmede vine, så kommer man hverken sovende eller ufortjent til succes.

Serveres ved 20-22 grader. Vi anbefaler dekantering. Så får du den fulde fornøjelse af duft og smag i Fabio Oberto - Barolo 2015.

Fabio Oberto

Fabio Oberto og hans far Andreas Oberto scorer ofte 95-98 point for sine Baroloer hos Suckling, Parker og de andre store vinanmeldere. Det er ikke underligt. Her bruges ingen mellemveje eller fikse kneb, alt laves kompromisløst for at opnå maksimal kvalitet. Vinstokkene trimmes i løbet af vækstsæsonen, så hver vinstok producerer ekstremt få druer – til gengæld med enorm intensitet i smagen.I dag bestyres den familieejede vingård af de to søskende Fabio og Sara, der ligesom faderen arbejder hårdt for at lave klassiske, store vine. Se flere vine fra Fabio Oberto

93 point fra James Suckling
"A refined, polished Barolo with a lovely contrasted palate of ripe fruit and very fine tannins. The flavors are subtle and complex with berry, walnut and light chocolate character. Drinkable now, but better after 2023."

91 point fra Vinbladet
"Moden, udviklet duft, kirsebær og læder. Fyldig smag med cremet tannin, lang, frugtig eftersmag med moden frugt, helt på toppen nu."

90 point og 5 stjerner fra Eksrabladet
"Lys med krydrede noter i duften. I smagen kirsebær, kirsebærsten, kamfer, tobak og vanilje. Klassisk nebbiolo, velbalanceret med en pæn intensitet og længde. Savner måske lidt mere dybde." 90​

Ugens vinhit på Vinexpressen.dk
"Lidt kål, strejf af blå blommesten, læder og røde bær. Dejligt velkomponeret og struktureret vin med en stram og resolut garvesyre, der river godt i smagsløgene. En prisvenlig barolo med de klassiske karaktertræk og piemontetiske dyder. En rigtig lykkepille!"

4,1 stjerner på Vivino
"Beautiful full bodied classic wine! Still lots of potential with some strong but nice tannins. Full of flavors like tobacco plum oak cherry leather smoke earthy. Enjoyed it very much.​"

5/5 stjerner fra Vinavisen
"En elegant og klassisk Barolo fra 2015, der var et usædvanligt godt høstår. Tanninerne er blevet mildere med årene, så frugten kan vise sig fra sin bedste side. Der er modne bær, chokolade og nødder i smagen. Og lidt cigarkasse og læder fra modning på store fade. 15% alkohol, men ingen spritkant. Det vil nok være en god ide at dekantere vinen."

Flere vine fra Gallovini


Forhandlere