Fantini Edizione Cinque Autoctoni 21

Spar 39%

En af italiens bedste top-vine i en klasse for sig selv - 99/99 point!

99/99 point
Luca Maroni

5/5 drueklaser
Duemilavini

3/3 stjerner
Veronelli

5/5 drueklaser
Bibenda

4,3 stjerner
Vivino

Bibenda, som er forerningen af sommeliers i Italien, har kåret Fantini Edizione Cinque Autoctoni til en af italiens 10 bedste vine. De kårer de 10 bedste vine uden at rangere dem. Den er kåret uden skelen til value for money!

Fantini Edizione Cinque Autoctoni fra Farnese Vini i Abruzzo, er en af verdens 10 bedst anmeldte vine. Der er tale om vingården Farneses flagskib og ypperste kvalitetsvin.

De sidste 5 år er vinen kåret til en af Italiens bedste rødvin af Luca Maroni. og den har modtaget over tyve internationale anerkendelser. Dette er bestemt den bedst anmeldte vin, som vi nogensinde har haft til salg.

"Blandt top 1% af alle vine i verden" på Vivino, hvor brugerne giver vinen hele 4,3 stjerner?

Vinen har fået topkarakterer fra alle de store italienske vinguides. Luca Maroni har som sagt, udråbt den til en af Italiens bedste vin og giver den igen maximale 99 af 99 point. Veronelli har tildelt vinen topkarakteren, som er 3 af 3 superstjerner (Super Stelle). Vinen skorer også topkarakter 5/5 drueklaser fra Bibenda og 5/5 drueklaser fra Duemilavini.

Udover dette har vine fået en række guldmedaljer, bl.a. på Berliner Wine Trophy, AWC Vienna og Korea Wine Challenge. Vinen kommer i en lækker, tung og eksklusiv flaske, som står mål med det sublime indhold. 

Der hersker ingen tvivl, denne vin må du prøve.

Køb nu til kun 169 kr.!

Del vinen på
169,00 kr. v/6
275,00 kr. v/1 stk


Fri fragt ved køb over 499 kr. fra Høj Larsen Vinimport

Forhandler

Fakta

Druer Montepulciano 33%, Sangiovese 25%, Primitivo 30%, Negromaro 7% og Malvasia 5%
Vingård Farnese Vini
Område Abruzzo
Land Italien
Årgang N/V
Alkohol 14%
Drikkes bedst Nu og 10 år frem.
Lagring 13 måneder på egetræsfadeVinen Fantini Edizione Cinque Autoctoni, er produktet af et meget ambitiøst projekt. Man satte sig for at skabe et bevis på, at hvis man kombinerede de bedste druer fra regionerne i den midterste og sydligste del af Italien, kunne man skabe en vin i verdensklasse. Ideén bygger på autensiteten og arven fra områdernes vinstokke, og det er også det man har ønsket at bevare.

Vinen er sammensat af druerne Montepulciano, Primitivo, Negromaro, Sangiovese og Malvasia Rossa. Den har ingen årgang, men angives i stedet med en ”udgave” – edizione. Årsagen er, at filosofien bag vinen bygger på bygger på at bruge de bedste druer, uden at skulle holde sig til den samme årgangs druer.

Druerne håndplukkes, og stilkene fjernes meget nænsomt. Efter endt gæring i 25 dage, lagres vinen på egefade i 13 måneder inden den tappes.

Fantini Edizione Cinque Autoctoni har en smuk mørkerød farve, flot fedme og struktur. En meget intens og vedholdende smag med noter af blandt andet kirsebær, solbær, kanel, kakao, lakrids og en smule mineral. En god balance mellem kraften og frugten i vinen, og med lange bløde tanniner i eftersmagen. Vinen er drikkemoden nu, men kan ligge i årevis under de rette forhold. Kan drikkes til kødretter, vildt, lagrede ost eller blot som et skønt glas vin. Vinen skal serveres ved 18 grader.

Fantini Group Farnese

Fantini Group Farnese er kåret som årets italienske vinproducent 2016, 2017, 2019 og 2020

Fantini Group Farnese er, i forhold til branchen, en relativ ung virksomhed (startet i 1994). Til trods for dette er man meget ambitiøs, og med sit meget høje kvalitetsniveau eksporterer man nu til 74 lande og har en produktion på mere end 20 millioner flasker.

Fantini Group Farnese ligger i byen Ortona i regionen Abruzzo.  Navnet Farnese har været forbundet med byen siden 1538 hvor en prins ved navn Farnese, byggede det smukke ”Palazzo Farnese” hvor han trak sig tilbage og levede med en Østrigsk prinsesse.

Siden Fantini Group Farnesestartede i Abruzzo, har man efterfølgende udvidet til også at dække regionerne Campagnien, Sicilien, Basilicata og Apulien. På de relativ få år man har eksisteret, er man blevet den førende vinproducent i Syditalien, og producenten med flest præmieringer og flotte imponerende anmeldelser. Ikke bare i det sydlige Italien, men i hele Italien.Se flere vine fra Fantini Group Farnese

4,3 stjerner på Vivino
"En vin der kræver opmærksomhed fra den utrolige flotte nærmest lilla farve til den varme noter af træ og frugt. Dejlig at drikke vidunderlig til en bøf."

Flere vine fra Høj Larsen Vinimport


Forhandlere