Farnese - Fantini Calalenta Rosé IGP 2022

Spar 43%

En af Italiens bedste rosévine med 99/99 point - Kun 79 kr.!

99/99 point
Luca Maroni

90 point
Vinoway Wine Selection

Guldmedalje
Concours International De Lyon

Guldmedalje
Concours Mondial du Rose Cannes

4,2 stjerner
Vivino

Her har vi en af Italiens bedste rosévine med hele 99 af 99 point!

Vinen kommer fra Farnese, som er en af Italiens bedste producenter.

Udover de 99 point, hat vinen også fået 90 flotte point ved Vinoway Wine Selection

Til sidste, men ikke mindst har vinen fået den store Guldmedalje ved Concours International De Lyon​.

Vinen har en flot pink farve, en lækker frugtig næse med masserer af melon og grape.

Flot balanceret med endnu mere frugt i smagen, dejlig blød og dog med masser af fylde.

En rigtig lækker rosévin fra en absolut topproducent.

Køb nu til kun 79 kr. Du vil elske denne vin!

Del vinen på
79,00 kr. v/6
139,00 kr. v/1 stk


Fri fragt ved køb over 449 kr. fra Høj Larsen Vinimport

Forhandler

Fakta

Druer 100% Merlot
Vingård Farnese, Fantini, Cantine Cellaro
Område Sicilien
Land Italien
Årgang 2022
Alkohol 12%
Drikkes bedst Nu og 2-4 år fremDenne rosato kommer fra markerne/gården omkring Cantine Cellaro på Sicilien. Cantine Cellaro ligger i byen Sambuca di Sicilia. Markerne ligger i et bjergrigt område mellem 300 og 600 meter over havet, med Arancio-søen som nærmeste nabo.

Man har i har de sidste århundreder dyrket druer af højeste kvalitet i dette område, og for at styrke autenciteten i vinen – dyrkes alt ud fra bæredygtige principper. De store vindmøller man ser i logoet, er store vindmøller der står på toppen af de nærtliggende bjerge. De forsyner vingården med alt den energi de skal bruge.

Siden Farnese Vini startede i Abruzzo, har man efterfølgende udvidet til også at dække regionerne Campagnien, Sicilien, Basilicata og Apulien. På de relativ få år man har eksisteret, er man blevet den førende vinproducent i Syditalien med flest præmieringer og flotte imponerende anmeldelser. Ikke bare i det sydlige Italien, men i hele Italien.

Vinen er lavet på 100% Merlot.

Navnet Calalenta relaterer til det engelske term ”Night harvest”, som oversat betyder natte høst. Ved at høste druerne i nattetimerne, bevarer man mest mulig smag og aroma i druerne.

Straks efter høsten, presses druerne. Alt forgår i et temperaturkontrolleret klima, og gæringen foretages ved 10-12 grader i 18-22 dage. Den lave temperatur er med til at fremhæve aromaerne i vinen.

Vinen færdiggøres herefter på ståltanke, hvorefter den tappes.

Vinen har en flot pink farve, en lækker frugtig næse med masserer af melon og grape. Flot balanceret med endnu mere frugt i smagen, dejlig blød og dog med masser af fylde. En rigtig lækker rosévin fra en absolut topproducent.

Kan drikkes til de fleste lette retter, og selvfølgelig som et godt glas i solen.

Serveres ved 14-16 grader

Fantini Group Farnese

Fantini Group Farnese er kåret som årets italienske vinproducent 2016, 2017, 2019 og 2020

Fantini Group Farnese er, i forhold til branchen, en relativ ung virksomhed (startet i 1994). Til trods for dette er man meget ambitiøs, og med sit meget høje kvalitetsniveau eksporterer man nu til 74 lande og har en produktion på mere end 20 millioner flasker.

Fantini Group Farnese ligger i byen Ortona i regionen Abruzzo.  Navnet Farnese har været forbundet med byen siden 1538 hvor en prins ved navn Farnese, byggede det smukke ”Palazzo Farnese” hvor han trak sig tilbage og levede med en Østrigsk prinsesse.

Siden Fantini Group Farnesestartede i Abruzzo, har man efterfølgende udvidet til også at dække regionerne Campagnien, Sicilien, Basilicata og Apulien. På de relativ få år man har eksisteret, er man blevet den førende vinproducent i Syditalien, og producenten med flest præmieringer og flotte imponerende anmeldelser. Ikke bare i det sydlige Italien, men i hele Italien.Se flere vine fra Fantini Group Farnese

4,2 stjerner på Vivino
"Luca Maroni kalder den Italiens bedste rosé og giver den 99 point. Og manden har jo ret! Fabelagtig rosé! Utrolig lys i farven men fantastisk fylde. Fantastisk duft! Jordbær og fersken. Monster vin."

Flere vine fra Høj Larsen Vinimport


Forhandlere