Farnese - Pipoli Rosato Basilicata IGP 2020

Spar 50%

Restparti: Italiensk Rosé fra stjerne-vingård til spotpris!

Guldmedalje
Berliner Wein Trophy

Guldmedalje
International Wine Challenge

Guldmedalje
Concours Mondial de Bruxelles

Vi har et lille restparti af denne dejlige italiensk Rosé fra stjerne-vingård til spotpris!

Denne flotte Rosé fra stjernevingården Farnese Vini har vundet et hav af medaljer og det er der en god grund til.

Dette er absolut en super flot Rosé til en meget billig penge. Farnese Vini laver kvalitetsvine af en særlig art.

Vinen har vundet den store Guldmedalje ved både Berliner Wein Trophy og International Wine Challenge, så der er igen tale om et pletskud fra Farnese. 

Vinen er udelukkende lavet på Aglianico druen, som er kendt som en af de helt gamle druer, som man mener stammer fra Grækenland.

Vinen er den perfekte sommervin, som du kan nyde til lysere kød, et godt glas i solen og selvfølgelig sammen med fisk og skaldyr.

Det er den italienske super-producent Farnese, som står bag vinen. 

Farnese Group er kåret som årets vinproducent i 2016 og 2017 og igen i 2019.

Gå ikke glip af dette flotte tilbud

Del vinen på
65,00 kr. v/6
129,00 kr. v/1 stk


Fri fragt ved køb over 499 kr. fra Høj Larsen Vinimport

Forhandler

Fakta

Druer 100% Aglianico
Vingård Farnese Vini
Område Acerenza, Basilicata
Land Italien
Årgang 2020
Alkohol 12,5%
Drikkes bedst Nu og 2-4 år fremDenne Rosato kommer fra markerne/gården Vigneti del Vulture i Basilicata. Markerne ligger omkring den inaktive vulkan Monte Vulture. Nærmere bestemt området Acerenza. I flere århundreder anså man vulkaner, som kilde til død og ødelæggelse. Dog har man siden det tidlige 1900-tal, formået at udvinde og værdsætte den rigdom der ligger i den vulkanske, og dermed meget mineralrige, undergrund. For vinstokkene og derned druerne, betyder det en flot og kompleks smag.

Den gode jordbund skal naturligvis også dyrkes med en drue der egner sig til denne. Aglianico, som brugt i denne vin, er en meget velegnet drue til disse mineralske jordbunde. Også kendt for en række rigtig gode op populære rødvine.

Straks efter høsten, presses druene. Man bruger herefter en produktionsteknik hvor mosten fra druene, løber frit til tanken. Ingen pumper bruger, for på den måde at opnå en mere nænsom behandling af vinen.

Gæringen foretages ved 10 grader, som giver en god land proces. Efterfølgende lagring på ståltanke.

En lys hindbær-rød farve kendetegner denne rosé. En lækker duft af hindbær, med en lang vedholdende blomsterlig smag. En rigtig lækker rosato fra en absolut topproducent.

Kan drikkes til lysere kød, et godt glas i solen og selvfølgelig sammen med fisk og skaldyr. Serveres ved 12-14 grader

Fantini Group Farnese

Fantini Group Farnese er kåret som årets italienske vinproducent 2016, 2017, 2019 og 2020

Fantini Group Farnese er, i forhold til branchen, en relativ ung virksomhed (startet i 1994). Til trods for dette er man meget ambitiøs, og med sit meget høje kvalitetsniveau eksporterer man nu til 74 lande og har en produktion på mere end 20 millioner flasker.

Fantini Group Farnese ligger i byen Ortona i regionen Abruzzo.  Navnet Farnese har været forbundet med byen siden 1538 hvor en prins ved navn Farnese, byggede det smukke ”Palazzo Farnese” hvor han trak sig tilbage og levede med en Østrigsk prinsesse.

Siden Fantini Group Farnesestartede i Abruzzo, har man efterfølgende udvidet til også at dække regionerne Campagnien, Sicilien, Basilicata og Apulien. På de relativ få år man har eksisteret, er man blevet den førende vinproducent i Syditalien, og producenten med flest præmieringer og flotte imponerende anmeldelser. Ikke bare i det sydlige Italien, men i hele Italien.Se flere vine fra Fantini Group Farnese

Flere vine fra Høj Larsen Vinimport


Forhandlere