Federici - Roma Collezione Privata 2020

Spar 45%

Saftig Italiensk rødvin med et rustikt og charmerende bid!

98 point
Luca Maroni

4,0 stjerner
Vivino

Federici - Roma Collezione Privata er et charmerende blend med 98 point til vanvittig lav pris!

Vinen har den en lang historie bag sig og den kan formentlig spores tilbage til de gamle romeres vindyrkning.

Vinen har fået hele 98 point fra Luca Maroni og vidner om en vin af ekstra høj kvalitet!

Vinen er et blend af druerne Montepulciano og Cesanese. Cesanese bidrager med et floralt strejf og tanniner, hvor Montelpulciano byder på røde blommer, kirsebær, boysenbær, et urtet strejf og tjære.

Vinen  er intens rubinrød i glasset. Vinen dufter intens med noter af rød frugt og varme krydderier. Varm og fyldig i munden med strejf af mørk chokolade.

Lækker frugtsyre gør vinen til en saftig oplevelse med et rustikt og charmerende bid.

Køb nu til kun 69 kr.!

Del vinen på
69,00 kr. v/6
125,00 kr. v/1 stk


Fri fragt ved køb over 699 kr. fra Gallovini

Forhandler

Fakta

Druer 60% Montepulciano og 40% Cesanese
Vingård Federici, Riolite Vini
Område Lazio
Land Italien
Årgang 2020
Alkohol 13,5%
Drikkes bedst Nu og 2-3 år fremFederici - Roma Collezione Privata 2020er et charmerende blend på 60% Montepulciano og 40% Cesanese. Cesanese-druen dyrkes nærmest udelukkende i Lazio-regionen i Italien. Her har den en lang historie bag sig og den kan formentlig spores tilbage til de gamle romeres vindyrkning. Cesanese bidrager med et floralt strejf og tanniner, hvor Montelpulciano byder på røde blommer, kirsebær, boysenbær, et urtet strejf og tjære.

Federici - Roma Collezione Privata er intens rubinrød i glasset. Vinen dufter intens med noter af rød frugt og varme krydderier. Varm og fyldig i munden med strejf af mørk chokolade. Lækker frugtsyre gør vinen til en saftig oplevelse med et rustikt og charmerende bid.

Vi anbefaler at servere Federici - Roma Collezione Privata i tulipanformede glas ved en starttemperatur på 16-18 grader. Den er dejlig til ragù og retter, hvor der i det hele taget er skruet op for urter og umami. Timian, oregano, salvie, svampe og godt oksekød er gode råvarer at have indkøbt, når du skal lave maden til denne vin. Pas på med at åbne vinen, for længe før retten skal serveres. Du risikerer, at flasken er tom, før den officielt skal skænkes i glassene.

Druerne er dyrket 330 meter over havet ved den lille by Zaragolo øst for Rom i Lazio-regionen. Her er klimaet typisk middelhavsklima: Milde vintre, moderat med regn og varme somre med gode briser. Vinen er udelukkende lagret på ståltanke, for at lade smagen stå klarest frem.

Riolite Vini

Allerede fra 1800-tallet var familien Bernabei involveret i vinens verden. Familiens rødder stammer fra Toscana - helt præcist fra 1837 i byen Poggibonsi.  Efter endt universitetsuddannelse som vinmager/ønolog begyndte Franco Bernabei at arbejde den berømte vingård Ruffino i Toscana, herefter fungerede han som vinmager og konsulent for flere store producenter.

Efterfølgende grundlagde Franco Bernabei Riolite Vini i 1996. ​Idag arbejder han og sønnen Matteo sammen med lokale producenter i flere italienske vinregioner. De let tilgængelige og drikkevenlige vine, rammer præcis hvor mange danske ganer forestrækker det. Dejlig meget frugt, og en god fadlagring. Luca Maroni bekræfter dette, med en række meget flotte anmeldelser af Rilote Vini´s vine.Se flere vine fra Riolite Vini

4,0 stjerner på Vivino
"God let drikkelig vin god med og uden mad vanilje sort kirsebær eg tørrede figner."

Flere vine fra Gallovini


Forhandlere