Ponte Lungo - Selenia Zinfandel 2020

Spar 41%

Italiensk Power-Zinfandel med 98/99 point til super lav pris!

98/99 point
Luca Maroni

Flaskehalsen

Smag På Vin

Vinavisen

4,1 stjerner
Vivino

Dette er årets mest vanvittige Zinfandel-kup. Køb en ekstra kasse med det samme, for vi har kun en palle!

Selenia Zinfandel er noget af det bedste, mest kraftfulde og mest tæskelækkert velsmagende Zinfandel, vi har smagt under 200 kr.
Vi kan stadig ikke helt forstå, at producenten gik med til det, men det er altså lykkedes at få en exceptionel pris på vinen.

At kunne få så velsmagende Zinfandel - endda med 98 point - under 100 kr. burde ikke kunne lade sig gøre.
Vi har dog presset producenten ENDNU mere, og kan i dag tilbyde Selenia Zinfandel til vanvittig lav pris!

Selenias smag er et overflødighedshorn af modne mørke bær og blommer. Ren, mørk og liflig frugtsmag pakket ind i silkebløde tanniner og en lang og let sødmefuld eftersmag. Fadpræget er nydeligt integreret i vinen, som fremstår helstøbt og bare.... lækker!

Vi er milevidt fra de billigt smagende Zinfandel-vine, der har ramt Danmark de senere år, for Selenia bevæger sig i helt andre luftlag. Frugten er ikke bare moden, den er levende og viril. Her er lige præcis den friskhed og vildskab, en god topvin skal kunne kombinere med den modne frugt.

Selenia vil derfor være det perfekte match - både med og uden mad - til den krævende vinelsker, der ønsker en magtfuld vin med massiv frugt og god rygrad.

Køb nu til ekstra lav pris!

Del vinen på
88,00 kr. v/6
149,00 kr. v/1 stk


Fri fragt ved køb over 699 kr. fra Gallovini

Forhandler

Fakta

Druer 100% Zinfandel
Vingård Ponte Lungo
Område Puglia
Land Italien
Årgang 2020
Alkohol 14,5%
Drikkes bedst 2020 - 2027
Lagring 12 måneder på fransk egEr Zinfandel fra Californien eller Puglia? Det afhænger nok af, om du spørger en amerikaner eller en italiener.
Fakta er, at Ponte Lungo har adgang til nogle af Puglias allerbedste marker, og at Zinfandel-druerne til Selenia er udvalgt blandt et enormt druepotentiale fra de ældste vinstokke med den bedste placering.

De gamle vinstokke giver et langt mindre drueudbytte end nyere stokke, men det er fra dem, man finder den rigdom og fuldendte smag, som ellers er svær at finde til menneskepenge.
Zinfandel / Primitivo er en ret stor drue, hvilket giver et lavere syreindhold i vinen, men når vinstokken producerer så lidt som i dette tilfælde, får druen ikke blot mere frugtsukker og smag, men også en kraftigere skal, hvilket giver de flotte og modne tanniner, som Zinfandel ellers kan mangle.

Resultatet er - efter 12 måneders fadlagring - en vin, der har det hele. Den modne frugt, den store og lange smag, og de silkebløde tanniner, som gør vinen velegnet både til et glas i utide og til det seriøse måltid.

Ponte Lungo

Pontelungo forsøger med sine vine - at gå i en anden retning, end de fleste andre italienske producenter. Mikroproducenterne i Italien forsøger ofte at ramme den samme klassiske stil, som deres forfædre har frembragt og afholdt i generationer. 

Pontelungo ser sig derimod overhovedet ikke tilbage, men forsøger tværtimod at ramme en moderne, ekstremt frugtrig stil, som en stor procentdel af vinpublikummet efterspørger, men har svært ved at finde.

​Pontelungo har i årevis arbejdet for at opnå fyldigere og mere frugtrige vine, end de ellers så ranke toscanske madvine. Resultatet er blevet bedre år for år.Se flere vine fra Ponte Lungo

5/5 stjerner fra Vinavisen
"Vellavet rødvin med fyldig frugt, god krydring og en forførende sødme. Typisk Primitivo - eller Zinfandel, som amerikanerne siger. En meget anvendelig vin og en vin, som mange vil kunne lide."

5 stjerner fra Smag På Vin
"Mørk, sød og krydret næse med noter af sorte bær som blåbær og boysenbær foruden en fest af krydrede noter som tobak kaffe, karamel og kanel. I munden er der blødhed og en fylde i medium størrelsen. Sorte bær med jordbær, rosiner, kanel – blød og sødlig men i slutningen en klædelig bitternote, der sætter oplevelsen i relief. Flot Zinfandel til attraktiv pris."

5 stjerner fra Flaskehalsen
"Her har vi en typisk blød og mørk syditaliener med masser af solmodne frugter. [...] En intens og fyldig oplevelse med en lang og frugtrig eftersmag, der sætter et fint punktum for en vin, der er klassisk syditaliensk, men som samtidig rummer de nuancer, der skal til, for at den løfter sig fra gennemsnittet."

4,1 stjerner på Vivino
"Sådan! Intens og alligevel rund i smagen. Endnu en fantastisk vin fra Ponte Lungo."

Flere vine fra Gallovini


Forhandlere