Riglos Quinto Torrontes 2018

Spar 31%

Restparti: Top lækker argentinsk hvidvin lavet på Torrontes druen!

Vi har et lille restparti af denne vidunderlige argentinsk hvidvin, der vil få de fleste vinelskere til at spærre øjnene op - Først til mølle!

Vinen er produceret på druesorten Torrontes, som ikke ses så ofte på egen hånd, men som her viser sig, at være intet mindre end fænomenal når den får lov at vise hvad den kan.

Torrontes stortrives i det vilde klima i argentinas nordligst og højest beliggende vinområde Salta. Med dagtemperaturer på 35-40 grader og nattemperaturer på helt ned til 12-15 grader, så opnår druerne fantastisk modenhed, men samtidig friskhed, - begge dele fornemmes ved første slurk.

Vinen har en skøn duft af Papaya, passionsfrugt og grønne æbler. Mundfyldende frugt, med lidt melon og en nærmest salt mineralitet og syrlighed. Pirrende og prikkende eftersmag.

En vin der forener det eksotiske og det mineralske på smukkeste vis. Lækker som aperitif eller til en krydret fiskesuppe.

Dette er bare en hvidvin, som du må smage.

Del vinen på
89,00 kr. v/6
129,00 kr. v/1 stk


Fri fragt ved køb over 699 kr. fra Propperiet

Forhandler

Fakta

Druer Torrontes
Vingård Finca las Divas, Riglos
Område Mendoza
Land Argentina
Årgang 2018
Alkohol 13%
Drikkes bedst Nu og 3 år fremDruesorten Torrontes stammer oprindeligt fra Duoro-dalen i Spanien og Portugal, men i dag findes der ikke mange kvadratmeter med Torrontes i Europa. Druen er gået hen og blevet et sydamerikansk fænomen og især de argentinske udgaver vækker begejstring. Torrontes er i dag en af de mest udbredte hvidvinsdruer i Argentina og det forstår man godt. Druen stortrives i varmen, har en fantastisk evne til at bevare sin syre og udvikler en aroma der er helt sin egen. Det er sprøde aromatiske vine, som formår at bevare friskheden.

Skøn duft af Papaya, passionsfrugt og grønne æbler. Mundfyldende frugt, med lidt melon og en nærmest salt mineralitet og syrlighed. Pirrende og prikkende eftersmag. En vin der forener det eksotiske og det mineralske på smukkeste vis. Lækker som aperitif eller til en krydret fiskesuppe.

Finca las Divas, Riglos

Finca las Divas er ejet af Darío Werthein, Fabián Suffern og californiske Paul Hobbs, der er en af de helt store vinmagere inden for Malbec og Cabernet Sauvignon.

​Vinene giver et aldeles helt andet udtryk end tidligere smagte vine fra Mendoza. For det første er stokkene ganske unge; for det andet ligger vinmarkerne i ca. 1350 meters højde, der giver den færdige vin masser af aromatiske udtryk samtidig med at syreindholdet ikke brændes af.

Årgangene har indtil videre været utrolig stabile og i takt med at stokkene vokser sig ned gennem jorden kommer vinene til at blive endnu mere komplekse. Stilen er elegant anlagt, subtil og sofistikeret. Ingen overflødighedshorn, snævert funderet udtryk med masser af spændende stunder i glasset.Se flere vine fra Finca las Divas, Riglos

Flere vine fra Propperiet


Forhandlere