Weingut Schmitges - Riesling "Vom Haus" Trocken Mosel 2023

Spar 25%

Guts Riesling på meget højt niveau med 5 store stjerner og 91 point!

Houlbergs Vinblog

3,9
Vivino

Her får du en Guts Riesling på meget højt niveau med 5 store stjerner fra Houlbergs Vinblog!

Houlbergs Vinblog giver vinen også 91 point og bekriver vinen således:

Det er en vin, som Andreas Schmitges har lavet specielt til det danske marked.

Druerne til Riesling vom Haus kommer ikke fra Schmitges’ egne marker, men er opkøbt hos andre vinavlere i området og kommer fra  det flade stykke i Erden.

Men ellers er vinen lavet præcis som de øvrige vine hos Schmitges, altså i rustfrie ståltanke med lang og kølig gæring for at give den færdige vin blomst, lethed og mineralitet.

Riesling vom Haus er en tør aka trocken vin, men der er alligevel uændret 8,8 gram restsukker pr. liter og i vinen og dermed ikke så langt fra halbtrocken, der normalt starter ved 9 gram restsukker.

Hvor dufter det godt … klare med både moselsødme, en blød frugt med melon, fersken, mandariner, grønne æbler, blomster, nødder og alt virker let, luftigt og fint balanceret.

Smagen er ren, let, sød, saftig læskende og har pænt med pæn mosesødme suppleret med lemon og grape, grønne æbler samt en fin citron- og æblesyre.

Vinen har denne flotte balance mellem lidt sødme, bitterhed, frisk og let frugt.

Det er vildt flot niveau for en Gutsriesling!

Køb nu til ekstra lav pris!

Del vinen på
89,00 kr. v/6
119,00 kr. v/1 stk


Fri fragt ved køb over 699 kr. fra Propperiet

Forhandler

Fakta

Druer Riesling
Vingård Weingut Schmitges
Område Mosel
Land Tyskland
Årgang 2023
Alkohol 12%
Drikkes bedst Nu og 5 år fremVinen er lavet på druer fra det flade stykke i Erden og kold gæret på rustfri ståltanke for at beholde lethed og mineralitet. Dejlig aromatisk og let næse, umodne grønne æbler, fersken, melon, clementiner, hvide blomster, meget floral og har derudover et lille sødligt strejf.

Alkohol 12%
Syre 8 gr/ltr
Sukker 8,8 gr/ltr

Weingut Schmitges

Waltraud og Andreas Schmitges overtog i 1990 en traditionel vingård beliggende i Erden. Det skulle snart vise sig, at de to ikke var helt så traditionelle som de fleste ved Mosel. Vingården fik et løft både hvad udseende og kvalitet angår. Både huset de bor i, og måden de udstyrer deres flasker, vidner om, at her foregår noget, som bryder med normen.

De to har på de godt 20 år de har været i gang, opbygget en solid kundekreds, som alle hylder deres innovative, kvalitetsbevidste og tidssvarende tankegang. Noget som tysk vin har haft, og stadig har brug for. At de så vælger at sælge deres vine til priser som er tæt på det halve af hvad de store producenter i VDP sælger til, det er jo næsten rørende. Schmitges er medlem af Bernkasteler Ring, som består af 34 af de bedste producenter ved Mosel - med undtagelse af dem, der er medlem af VDP. Regelsættet og kvalitetskravende er næsten de samme.

Spørger man Waltraud og Andreas hvad det vigtigste i en tysk Riesling er, så tøver de ikke med at svare “mineralitet”. Og det får kun gennem de bedst egnede “Steillagen”, selektiv udvælgelse af druer, samt en lang kold gæring. Huset ernærer sig ved besiddelser på stejle skråninger på Erdener Treppchen, Erdener Herrenberg, Erdener Prälat og Rachtiger Deutschherrenberg.
Se flere vine fra Weingut Schmitges

5 stjerner fra Houlbergs Vinblog
"Hvor dufter det godt … klare med både moselsødme, en blød frugt med melon, fersken, mandariner, grønne æbler, blomster, nødder og alt virker let, luftigt og fint balanceret. Der kommer også – som sidst en smule astronaut-is og lidt søde krydderurter."

Flere vine fra Propperiet


Forhandlere