Bodegas y Vinedas Valderiz - Valderiz 2019

Spar 40%

Kult-vin: Årets bedste Ribera del Duero-kup med 97 point!

97 point
Guía de Vinos Gourmets

96 point
Wine Spectator

94 point
James Suckling

94 point
Tim Atkin

4,3 stjerner
Vivino

Vinavisen

Varsel om kultvin-kup: Her har du årets bedste Ribera del Duero-kup med 15% alkohol!

"Høj kvalitet for pengene. Lignende vine koster normalt 3 gange mere." -Vivino

Vi har kun en palle og får den nok ikke igen, så det er sidste mulighed for at få fat i denne fabelagtige vin.

Nogle af verdens bedste vine kommer fra Ribera del Duero området i Spanien. Det er her danske Peter Sisseck tryller med sine Pingus vine. Vi har fundet en rigtig feinschmecker-vin fra Ribera del Duero, som har fået hele 97 point fra Guía de Vinos Gourmets i deres 2020 vinguide. 

Wine Spectator, som er et af verdens førende vinmagasiner giver vinen hele 96 point og det taler til vinens fantastiske kvalitet! 

Dette er i bogstavlig forstand en vin for feinschmeckereDruerne er organiske og i produktionen bruges der kun det gær druerne selv indeholder. Altså intet kunstigt tilsat. Resultatet er også enestående og anmelderne er vilde med vinen.

På Vivino får vinen hele 4,3 stjerner og "høj kvalitet for pengene".

"Vanvittigt lækker vin!!!​" Jvf. Vivino er denne vin blandt top 1% af alle vine i verden!

Vi kan tilbyde dig denne fortryllende vin til kun 149 kr. Dette er en kult-vin, som du må have i den vinkælder!

Både James Suckling og Tim Atkins giver vinen hele 94 point hver og herhjemme er Vinavisen blevet forelsket og kalder den en meditations-vin og giver den topkarakteren, som er 5 af 5 stjerner.

Dette er bare en vin, som du skal have i din vinsamling!

Del vinen på
149,00 kr. v/6
249,00 kr. v/1 stk


Fri fragt ved køb over 499 kr. fra Høj Larsen Vinimport

Forhandler

Fakta

Druer 95% Tempranillo og 5% Albilio
Vingård Bodegas y Vinedas Valderiz
Område Ribera del Duero
Land Spanien
Årgang 2019
Alkohol 15%
Drikkes bedst Drikkemoden nu, men kan gemmes de næste 10-15 år.
Lagring 24 måneder på franske og amerikanske egefadeValderiz er lavet på 95% Tempranillo og 5% Albilio. Druerne er organiske og i produktionen bruges der kun det gær druerne selv indeholder. Altså intet kunstigt tilsat. De mange parceller med varierende jordbunde, som sand, ler, gammel flodseng, kalksten etc., kombineret med vinstokke der er minimum 25 år gamle, mange af dem en del ældre, giver de mange smagsnuancer i vinen. Derudover arbejder man med lave udbytter fra markerne, og dette giver druerne den højeste kvalitet.

Efter endt gæring lagres vinen i 24 måneder på franske og amerikanske egefade, med fordelingen 80% og 20%. 60% af egefadende er helt nye og 40% kun ét år gamle. Kun de bedste fade bruges, og den indvendige brænding af fadet tilpasses den specifikke jordbund. Alt dette for at højne kvaliteten.

Farven er dyb rød, og duften stor og frugtig som det karakteriserer de bedste Ribera-vine. Smagen kendes ved en stor og fyldig krop med smag af blommer og vanille. Et meget lavt syreindhold og meget lange, bløde tanniner.

Bodegas y Vinedas Valderiz

Bodegas y Vinedas Valderiz ligger i byen Roa de Duero i hjertet af Ribera del Duero og selve Spanien. Ca. 160 km nord for Madrid. Gården repræsenterer 7 generationer af vindyrkere, og har derfor lange traditioner i dette fag. Tomás Esteban er hovedarkitekten bag vingården som den ser ud i dag. I 1932 plantede hans far de første 10 hektarer vinstokke, og disse er spredt ud over 35 forskellige ”parceller” – alle med forskellige jordbundsforhold. Dette giver stor kompleksitet i smagen på vinene. Efterfølgende har Tomás Esteban udvidet med yderligere 60 hektarer vinstokke, som alle stammer fra de ”originale” stokke.I 1980 startede arbejdet mod den form som gården har i dag. Dette arbejde var, med hjælp fra sine to sønner Juan og Ricardo Esteban, færdigt i 1997 og Valderiz har i dag status som en af de førende producenter i Ribera del Duero.Valderiz er blandt pionerende i området inden for organisk vinproduktion. Der bliver ikke brugt pesticider eller nogen anden form for kunstig gødning. Denne form for produktion er Valderiz´ varemærke, og man forventer i fremtiden at kunne have en fuldstændig biodynamisk og bæredygtig produktion.

Se flere vine fra Bodegas y Vinedas Valderiz

5/5 stjerner fra Vinavisen
"Denne rødvin smager rigtig godt - en fornøjelse. Den har dejlig frugt med sorte bær og sødme og syre i god harmoni med frugten. Dertil vanille fra lagringen på små fade. Fornem til mad, men også egnet som meditations-vin. 15% alkohol, men ingen spritkant."

4,1 stjerner på Vivino
"Den har aldrig skuffet uanset årgang, bare et rigtig godt glas til prisen, en af mine spanske favoritter - glad i låget​"

Flere vine fra Høj Larsen Vinimport


Forhandlere