Podere Sapaio - Volpolo Bolgheri 2019
v/6 stk. 249,00 kr. v/1 stk
Så er Bread & Butter tilbage igen for at ruske op i vinelskernes forventninger om HVOR meget amerikansk velsmag, der kan laves per krone!
Denne gang er turen kommet til amerikanernes egen darling, Cabernet Sauvignon. Mange amerikanske vinbutikker har én afdeling med Cabernet Sauvignon, og så én afdeling med alt det andet. Druen dyrkes ganske enkelt med vidunderlige resultater på de kanter - vi har dog aldrig oplevet SÅ tæt og fyldig en California Cab til denne pris før.
Bread & Butter Winery holder til i Napa Valley, og druerne til denne fænomenalt fyldige Cabernet kommer fra gamle vinstokke både inden- og udenfor det dyre område. På den måde sikrer vinmageren sig, at det hvert år er muligt at ramme den helt rigtige modenhed og smag.
Beskrevet med ét ord er smagen: Bløøød. Ja, med 3 ø'er. Der er nemlig her sat en helt ny målestok for, hvor afrundet og moden en Cabernet kan smage. Her er virkelig sol og en "laid back" fornemmelse af god tid og nydelse.
Frugten nærmest vælter ud af glasset, og munden fyldes med det samme af modne brombær, solbær og et fint strejf af vanilje fra hele 12 måneder på amerikansk eg.
Bread & Butter - Cabernet vil være en perfekt ledsager til årets grillretter, men vi glæder os mindst lige så meget til at dele en flaske når aftenerne bliver køligere, og der skal hygges indendørs med ren velsmag!
På få år er Bread & Butter blevet USA's hurtigst voksende vin-brand, og det er ikke sket uden grund.
Producentens Pinot Noir er blevet kendt som en af de mest bløde og fuldmodne af slagsen, og nu er turen kommet til Cabernet Sauvignon.
Druen, der vokse over alt i verden, og giver vidt forskellige resultater. De lidt kradse, men elegante versioner fra Frankrig, de bastante, men maskuline versioner fra Italien, og så de enormt solmodne og "pleasende" udgaver fra Californien.
Bread & Butter's Cabernet Sauvignon er i dén grad en pleaser, der spiller på alle de rigtige frugt-tangenter med ren velsmag til følge.
Bread & Butter holder til i Napa Valley, hvorfra også en del af deres druer høstes. En del af producentens store succes er dog, at de også sourcer druer fra de bedste marker uden for Napa - hvor prisen er langt lavere og man fra år til år kan sikre det perfekte blend.
Producenten er meget ung, og har de seneste 2-3 år oplevet en eksplosiv vækst, da producentens to vine - Pinot Noir og Chardonnay - er blevet blandt de mest efterspurgte i området.
6/6 stjerner fra Gastromad
"Smag: En fyldig og blød cabernet sauvignon med smagsnoter af chokolade, kirsebær, mocca og let fad af eg.
Eftersmag: Behagelig fyldig og forholdsvis lang eftersmag af kaffebønner og chokolade.
En anderledes cabernet sauvignon, der ikke er for voldsom i smag og udtryk, men er samtidig interessant med dens forskellige bouquet og smagsnoter."
5 stjerner og 94 point fra Baregomad
"Er man til overdådige frugtdrevne vine med klassiske amerikanske karaktertræk, er Bread & Butter Cabernet Sauvignon 2017 et rigtig godt bud."