Opus de Malijay 2021

Spar 28%

Restparti: Chateauneuf-du-Pape "wanna be" med stor lækkerhedsfaktor!

6 stjerner
Den Korte Avis

3,9 stjerner
Vivino

5,5 stjerner
Houlbergs Vinblog

Vi har et lille restpari af denne skønne Chateauneuf-du-Pape "wanna be", som vi nu sælger til ekstra lav pris!

Slottet Malijay ligger i byen Jonquières nær byen Orange, ikke langt fra Vacqueyras og Gigondas. Det er en ung kvinde der står bag vinproduktionen på stedet. En dygtig ung kvinde. Hun forstår at forene terroir og delikat sødmefuld frugt.

Druesammensætningen i denne Côtes du Rhône Villages fra kommunen Plan de Dieu er 50% Syrah og 50% Grenache med 12 måneders fadlagring. Druerne kommer fra en speciel meget stenet parcel, der får den til at ligne en mark der burde ligge i Chateauneuf-du-Pape. Vinen har gennemgået en kølig gæring samt efterfølgende macerering, hvor den færdige vin har fået lov at trække farve og aroma på skindet. Resultatet er blevet en vin, der rent faktisk også smager som en Châteauneuf-du-Pape.

Vinen har 3,9 stjerner på Vivino og de danske anmeldere har også været fremme med rosende anmeldelser, hvor Erik Mortensen bl.a. skriver at den minder om en Chateauneuf-du-Pape og kvitterer med 6 flotte stjerner.

Prisen er lige så fantastisk som smagen på denne lækkerbisken og du sparer en pæn skilling hvis du køber en kasse. God fornøjelse!

Køb nu til ekstra lav pris!

Del vinen på
129,00 kr. v/6
179,00 kr. v/1 stk


Fri fragt ved køb over 699 kr. fra Propperiet

Forhandler

Fakta

Druer 50% Grenache og 50% Syrah
Vingård Chateau Malijay
Område Côtes du Rhône Villages Plan de Dieu
Land Frankrig
Årgang 2021
Alkohol 14%
Drikkes bedst Nu og frem til 2025
Lagring 12 måneder på egetræsfadeUdpræget Grenache-vin, hvis man skal dømme ud fra duften. Kirsebær, roser, orangeskal og røget flæsk er det første der møder en, når man stikker næsen i glasset. Delikat og saftig frugtsmag af modne jordbær og rabarber-agtid syrlighed. Helt utroligt flot vin, der smager og dufter af en masse, men hvor syrligheden letter og frisker. Vil gå fortrinligt til fuglevildt.

Cháteau Malijay

Slottet Malijay ligger i byen Jonquières nær byen Orange, ikke langt fra Vacqueyras og Gigondas.

Familien Deltin købte slottet Château Malijay i 2007. Det var Pierre Deltin´s helt store drøm der gik i opfyldelse, at bo på et rigtigt slot og producere vin - mere kan man næsten ikke drømme om. Han havde tjent pengene til at købe slottet igennem mange år i medicinal-industrien. Hans datter Aude, kastede sig med lige så stor iver som sin far over projektet. Hun er egentlig uddannet journalist, men blev så grebet af livet som vinbonde, at hun droppede journalist-karrieren og begyndte at læse til agronom. I dag er det Aude, der er frontfigur på slottet, både hvad angår produktion, salg og markedsføring.


Slottet besidder 125 hektar vinmarker, primært beplantet med Grenache og Syrah. Over halvdelen af vinstokkene har en alder på over 40 år, 15% er over 80 år gamle, og leverer druer til husets topvin, en Côtes du Rhône Plan de Dieu ”Opus de Malijay”.Se flere vine fra Cháteau Malijay

6 stjerner Den korte Avis:
Château Malijay er en af Rhône-dalens mange supervingårde. Den ejes af familien Deltin og ligger i byen Jonquières nær byen Orange tæt på vindistrikterne Vacqueyras og Gigondas. Denne Village-vin er lavet af 50% Syrah og 50% Grenache fra 80 år gamle vinstokke og er stukket sammen af den kvindelige vinmager Aude Deltin, som igen brillerer med sin vinkunst.

5,5 Thumbs up Houlbergs Vinblog:
Det er i munden, at du mest mærker forskellen til M de Malijay, for den er meget mere cremet, blødere og mælket, men man mærker da virkelig fortsat godt med en klart stærk peber, vildere og mere tørre tanniner, tør engelsk lakrids og en mere voksen, seriøs og strengere frugt af lyse blommer, brombær og lidt umodne kirsebær.

3,9 stjerner på Vivino

Flere vine fra Propperiet


Forhandlere