Les Favèdes Chardonnay Reserve 2023

Spar 34%

Fransk Chardonnay med masser af power: "En lille cremet perle"!

Erik Mortensen

4,0 stjerner
Vivino

Old-school fransk Chardonnay med masser af power "En lille cremet perle" med topkarakter til bundpris!

Vi er tilbage i en tid, hvor Pierce Brosnan var James Bond og en tid hvor vi endnu ikke kunne køre over Storebælt.

Det lyder som om det er mange år siden, men vi er faktisk kun tilbage i midt 90´erne. Dengang skulle Chardonnay være fed, cremet og fadlagret.

Den type Chardonnay findes nærmest ikke mere. Og så alligevel. Vi har nemlig fundet én, fra en sydfransk producent, som også gik og savnede en ikke forfinet Chardonnay.

En Chardonnay som bare kan drikkes. Med eller uden mad spiller ingen rolle. Her er den. Du og dine venner vil elske den. 

Selvom vinen besidder sødmefuld frugt og fedme, så har den også syrligt modspil og friskhed.

Det er et virkeligt dejligt glas. 

Køb nu til ekstra lav pris!

Del vinen på
95,00 kr. v/6
145,00 kr. v/1 stk


Fri fragt ved køb over 699 kr. fra Propperiet

Forhandler

Fakta

Druer Chardonnay
Vingård Vignerons du Narbonnais
Område Pays d´Oc
Land Frankrig
Årgang 2023
Alkohol 13,5 %
Drikkes bedst Nu og to år frem
Lagring 6 måneder på nye egetræsfadeSmagen af denne vin er som et strejf af en svunden tid. Vi er tilbage til dengang al Chardonnay skulle gæres på træfad og have krydret vanille-karakter. Den gang skulle alt være på træ, i dag skal al vin helst produceres uden. Hos Vignerons du Narbonnais har man dog haft stigende efterspørgsel på denne "old school" type vin. Der findes stadig folk der elsker en cremet, fed Chadronnay med masser af fad, - så det skal de naturligvis have mulighed for at få!

Druerne til vinen hentes på kalkholdige skråninger lige nord for Narbonne. Både den karakteristiske jordbund, samt de steghede dage i Sydfrankrig kan smages i den færdige vin, selvom den i høj grad præges af, at være gæret og lagret på nye egetræsfade i 4 måneder. Vinen vil være en perfekt ledsager til lime-marineret fisk eller sushi.

Vignerons du Narbonnais

Vignerons du Narbonnais, ligger i byen Ouveillan omkring 10 kilometer nord for Narbonne i Languedoc. Huset blev stiftet i 1936 og har haft vokseværk siden, men uden at det er gået ud over kvaliteten af vinene. Her produceres hverdagsvine på teknisk højt niveau.

​En af hemmelighederne bag de gode kvaliteter er, at man i huset efterhånden kan prale af mange års erfaring med vindyrkning i området omkring Narbonne, i særdeleshed i Corbières. Således ved man i dag, hvor de enkelte druer præsterer bedst, og med nye teknikker i kælderen og unge vinmagere med stort gå på mod, så er der gode chancer for, at præstere godt. Se flere vine fra Vignerons du Narbonnais

4,0 stjerner på Vivino
"Smagfuld , fin - halvfed” Chardonnay . Overraskende smagfuld og lækker eftersmag . Matcher faktisk langt dyrere Bourgognevine Passer perfekt til Rejer, Koldrøget Laks, pastaretter og kraftfulde fede oste."

Flere vine fra Propperiet


Forhandlere