Xavier - Côtes du Rhône 2020

Spar 25%

Côtes du Rhône fra Robert Parkers favoritvinmager!

93 point
Flaskehalsen

92 point
WineWherever

91 point
James Suckling

91 point
Natalie Maclean

91 point
Mad og Monopolet

Côtes du Rhône fra Robert Parkers favoritvinmager!

Fans af DK’s bedste Rhône-køb kan godt glæde sig, for 100-point-winemakeren Xaviers populære rødvin er nu bedre end nogensinde!

Når Xaviers Côtes du Rhône hæver sig højt over alle konkurrenter, så skyldes det hans særstatus blandt topproducenterne i Châteaneuf-du-Pape og de omgivende landsbyer.

For sin tjans som ønologisk rådgiver for mange af Sydrhônes bedste vinhuse lader Xavier sig nemlig ofte aflønne med udsøgte vinpartier, som han sælger langt under normalprisen for tilsvarende kvalitet. Derfor er din value unik!

Således kommer druerne fra denne intense super-Rhône fra næsten 100 år gamle Grenache-stokke, der suppleres med Mourvèdre og Syrah fra hhv. 60 og 45 år gamle vinstokke.

Resultatet er Value i verdensklasse år efter år.

Med denne årgang rammer Xavier et nyt, himmelsk højdepunkt!

Køb nu til ekstra lav pris!

Del vinen på
89,95 kr. v/6
119,95 kr. v/1 stk


Fri fragt ved køb over 999 kr. fra Novin

Forhandler

Fakta

Druer 85% Grenache, 10% Syrah og 5% Mourvèdre
Vingård Xavier Vins
Område Rhône
Land Frankrig
Årgang 2020
Alkohol 14%
Drikkes bedst 4-6 år fra høståretVed ophældningen mørk og intenst kirsebærfarvet.

Næsen lover Côtes du Rhône, når det er bedst og mest veloplagt.

Fra glasset strømmer en frisk, solmoden super duft af violer, skovjordbær, sorte kirsebær, plukkemodne blommer og brombær, som efter et par slyngture åbner flot op for herbes de provence, engelsk lakrids, sort peber, skovbund og søde krydderier.

På tungen nærmest svævende smooth med elegant kølig mineralitet og venlig charmefrugt i skøn forening.

Smagen er kort sagt imponerende intens og nuanceret for prislejet. Fløjlsbløde tanniner og delikate krydderier runder en dejlig Rhône-oplevelse af.

Ingen tvivl her, Xavier overgår sig selv igen!

Drik nu, eller gem 4-6 år fra høståret.

Xavier Vins

Xavier er rådgivende ønolog for en række af Châteauneuf-du-Pape’s største navne. Faktisk er det hele 65% af appellationens producenter, der benytter sig af Xavier’s expertise. Også andre af Rhônedalens appellationer, samt nogle stykker fra Languedoc, henter rådgivning hos Xavier. Kontakten med Rhônedalens bedste producenter placerer Xavier i en nøgleposition, der giver ham mulighed for at udvælge de druer, der kommer fra de bedste marker med gamle vinstokke.

Gamle vinstokke er ifølge Xavier alfa og omega indenfor vinfremstilling, og 90 år gammel Grenache, ditto Mourvèdre og Syrah er sød musik i vinelskerens øre!

Xavier ejer ikke en vinmark selv, men får vin fra de forskellige producenter han rådgiver for. Herefter blander han selv de forskellige vine han producerer. Qua hans position som førende ønolog ved han udmærket hvilke marker han skal have hans råmateriale fra.Se flere vine fra Xavier Vins

93 point fra Flaskehalsen
"Superflot balance i frugten. Den har et lille niv, der giver det nødvendige spil i helheden, så det ikke bliver alt for frugt-grødet. Men det er primært saftigt og frugtigt på den bløde og behagelige måde."

92 point fra WineWherever, Rasmus Christensen
"Varm og fyldig Côtes-du-Rhône, der ikke er bange for at fylde noget i glasset. Den har en god krydring, der føles levende i munden, og sammen med en frisk syre kommer det hele til at hænge flot sammen. I det hele taget en fin helstøbt vin med en bred appel. Og i øvrigt en næsten håbløs lav prissætning, men det behøver man vel ikke at klage over."

91 point fra James Suckling
"Aromas of berries, Mediterranean herbs, licorice and smoke. Medium- to full-bodied with silky tannins. Poised and juicy with a vivid finish”

91 point fra Natalie Maclean
“Xavier Vignon 2020 is an amazing value Rhône red blend of Grenache, Syrah and Mourvèdre at $18. Produced from organically grown grapes and richly layered with blackberry, blueberry, plum, earthy violets and stony mineral flavours savoury and long on the palate. Excellent now."

91 point fra Mad & Monopolet
"Xavier laver virkelig god vin - de har vitterlig vin på alle hylder. Denne hører til i hverdagskategorien, men i den kategori, hvor den overrasker positivt, for prisen er nemlig banket godt i bund. I næsen har den duft af rosenblade, brombær, blommer, peber, lakrids og et lille hint af røg. Den har masser af fylde og ret meget krop, hvilket gør den fremragende til de lidt større krydrede retter."

Flere vine fra Novin


Forhandlere