Château Malijay Côtes du Rhône 2022

Spar 29%

Et af de bedste Côtes du Rhône-kup på det danske marked!

5 thumbs up
Houlbergs Vinblog

3,9 stjerner
Vivino

Et af de bedste Côtes du Rhône-kup på det danske marked!

Château Malijay Côtes du Rhône er i de seneste 4 årgange blevet hyldet som en af de bedste Rhône-vine i sin prisklasse på det danske marked.

Denne dejlige Côtes du Rhône er lavet helt i den klassiske stil.

Vinen får 5 flotte "Thumbs up" fra Houlbergs Vinblog i årgang 2022, som bl.a. skriver:

Mums ... igen arketypisk Rhône, hvor der er brombær, kirsebær og enebær, garvet læder, røget kød, blæk, grafit, garrique, grønne urter, tør engelsk lakrids, peber og så samtidig en sødme, som virkelige lige binder alle duftene godt sammen og gør vinen indtagende.

I munden smages sødmen også, men det er sammen med peber, et tørt tannisk bid, lidt bitterhed og en kødfuld frugt af blommer, sorte kirsebær og brombær, sød finsk og tør engelsk lakrids ... hvor er det bare skruet godt sammen og balanceret.

Det er Aude Deltin, der har overtaget ledelsen af Château Malijay efter sin far og det må man sige hun gør godt. 

Aude tryller med druerne og med denne flotte Côtes du Rhône viser hun, at det bestemt ikke er kønsbestemt, at lave vin.

Det er nu du skal fylde vinreolen med kvalitets Côtes du Rhône til menneskepenge!

Køb nu til ekstra lav pris!

Del vinen på
99,00 kr. v/6
139,00 kr. v/1 stk


Fri fragt ved køb over 699 kr. fra Propperiet

Forhandler

Fakta

Druer 50% Grenache, 45% Syrah og 5% Carignan
Vingård Cháteau Malijay
Område Côtes-du-Rhône
Land Frankrig
Årgang 2022
Alkohol 14%
Lagring 6 måneder i rustfri ståltankeDruesammensætningen i denne Côtes du Rhône er 50% Grenache, 45% Syrah og 5% Carignan. Vinen har gennemgået en kølig gæring samt efterfølgende macerering, hvor den færdige vin har fået lov at trække farve og aroma på skindet. Dernæst har vinen hvilet 6 måneder på tanke af rustfrit stål.

Vinen dufter af blomme, roser, lavendel og orangeskal. Smagen besidder fin bærsødme og frisk syrlighed. God intensitet. Eftersmag med varme krydderier og tørt fast peberbid. En perfekt vin til lettere retter med kalv- eller svinekød.

Cháteau Malijay

Slottet Malijay ligger i byen Jonquières nær byen Orange, ikke langt fra Vacqueyras og Gigondas.

Familien Deltin købte slottet Château Malijay i 2007. Det var Pierre Deltin´s helt store drøm der gik i opfyldelse, at bo på et rigtigt slot og producere vin - mere kan man næsten ikke drømme om. Han havde tjent pengene til at købe slottet igennem mange år i medicinal-industrien. Hans datter Aude, kastede sig med lige så stor iver som sin far over projektet. Hun er egentlig uddannet journalist, men blev så grebet af livet som vinbonde, at hun droppede journalist-karrieren og begyndte at læse til agronom. I dag er det Aude, der er frontfigur på slottet, både hvad angår produktion, salg og markedsføring.


Slottet besidder 125 hektar vinmarker, primært beplantet med Grenache og Syrah. Over halvdelen af vinstokkene har en alder på over 40 år, 15% er over 80 år gamle, og leverer druer til husets topvin, en Côtes du Rhône Plan de Dieu ”Opus de Malijay”.Se flere vine fra Cháteau Malijay

5 "Thumbs up" fra Houlbergs Vinblog 
"Mums ... igen arketypisk Rhône, hvor der er brombær, kirsebær og enebær, garvet læder, røget kød, blæk, grafit, garrique, grønne urter, tør engelsk lakrids, peber og så samtidig en sødme, som virkelige lige binder alle duftene godt sammen og gør vinen indtagende.

I munden smages sødmen også, men det er sammen med peber, et tørt tannisk bid, lidt bitterhed og en kødfuld frugt af blommer, sorte kirsebær og brombær, sød finsk og tør engelsk lakrids ... hvor er det bare skruet godt sammen og balanceret."

3,9 stjerne på Vivino
"Good, mild taste, wide range for matching foods."

Flere vine fra Propperiet


Forhandlere